Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Beleven, ontdekken en ervaren!

Vlietkinderen vindt een goed activiteitenaanbod voor uw kinderen een must!
Variërend van sport, spel, techniek tot creativiteit, muziek en cultuur. Soms in de vorm van workshops, of een clinic, dan weer door middel van een cursus verspreid over enkele weken. Door middel van deze verschillende activiteiten laten we uw kinderen op een speelse manier kennismaken met verschillende sporten en manieren van vrijetijdsbesteding.

Het activiteitenaanbod wordt samengesteld door onze activiteiten-coördinator, in samenwerking met de pedagogisch medewerkers van onze locaties. Daarnaast werken we samen met (lokale) externe aanbieders van en sportverenigingen.

Activiteiten Vlietkinderen

Activiteiten

Een greep uit de activiteiten die op de verschillende Vlietkinderen locaties worden georganiseerd:

  • Bloembollen planten; zomerbloeiende bollen, ook wel knollen genoemd, zijn Dahlias, Anemonen, Callas, Gladiolen en Begonias. Ze moeten in het voorjaar worden geplant. Het liefst na de laatste nachtvorst. We gaan eerst een bloempot beschilderen en daarna de knollen planten. 
  • Speurtocht
  • Korfbaltoernooi
  • Het natuurjournaal; maak je eigen voorpagina van de krant! We maken een hele speciale, van alleen maar natuurlijke materialen. Wat is er in de natuur te zien en wat kunnen wij hierover vertellen?
  • Natuur avontuur vertelstenen; als je op avontuur gaat in de natuur, dan kom je van alles tegen: mooie veren, schelpen, blaadjes, takjes en stenen... heel veel stenen! De mooiste, rondste en gladste kiezels stop je in je zak en neem je mee naar huis. Die komen namelijk goed van pas als je verhaalstenen wilt maken. Dat zijn stenen met een zelfgeschilderde afbeelding en bij elke afbeelding hoort een liedje of mooi verhaal!
  • Herbarium maken; een boek waarin je planten bewaart die je zelf hebt gevonden. Hoe dat precies moet, leer je hier!
  • Olympische Spelen Quiz; de kennis over de Olympische spelen wordt vandaag getest. 
  • Pannenkoeken bakken; dat wordt smullen!
  • 1001 Balspelen; jagerbal, krokodillenbal, tsjoekbal, trefbal, stand in de mand, 10 bal, schotsbal spel, handbal, mikbal en nog veel meer super gave balspelen kun je doen met een bal. 
  • Groeiende grasrupsen; van een oude panty maken we een grasrups. Echt leuk om te kijken hoe dit zal groeien!

Ook voor de jongste kinderen is er een speels activiteitenaanbod, 'Mollenhol', peuteryoga, voorlezen, zingen, knutselen en nog veel meer! 

De Vrolijke Noot

Vlietkinderen biedt leuke muzieklessen aan voor peuters. Deze lessen worden verzorgd door Kim van den Heuvel, pedagogisch medewerker van de Vuurtoren.
Bekijk hier meer informatie over De Vrolijke Noot.

Danskriebels!

Beweging is belangrijk, net als voeding en verzorging. Tijdens Danskriebels! wordt gebruik gemaakt van uitdagende materialen, passend bij elk thema. 
Bekijk hier meer informatie over Danskriebels!

Veel activiteiten zijn gewoon zonder extra kosten. Voor sommige workshops, cursussen of clinics vragen wij een kleine bijdrage.