Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Vlietkinderen, met beide beentjes in de maatschappij!

Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen, groeien, leren en ervaren. Over vertrouwen en verantwoordelijkheid, maar ook over verbinding.

Midden in de maatschappij, samen met onze partners

Als ambitieuze kinderopvangorganisatie staat Vlietkinderen midden in de maatschappij. Wij zijn altijd op zoek naar toegevoegde waarde voor onze klanten, onze ouders en de kinderen. Maar ook voor de maatschappelijke omgeving waarin wij werken. We werken samen met onze partner, gemeente en onderwijs, over de rol die onze kinderopvang kan en wil spelen in de ontwikkeling van kinderen en het stimuleren van de betrokkenheid van ouders bij opvang en onderwijs.

Ons doel: de wereld om ons heen een beetje leuker en mooier maken

Vlietkinderen staat met beide beentjes in de lokale samenleving. Vlietkinderen steunt elk jaar een lokaal doel, bijvoorbeeld Slimme Boefjes of Stichting Leergeld. Het gaat ons altijd om activiteiten en doelstellingen, waarbij kinderen en hun omgeving centraal staan.


Partners

  • Alles
  • Onderwijs
  • sport en spel
  • verloskundigen
Vlietkinderen en RKAVV
Vlietkinderen en RKAVV

Vlietkinderen is de shirtsponsor van het Peutervoetbal bij RKAVV. Twee medewerkers van Vlietkinderen begeleiden het peuterteam in hun vrije tijd. Zij doen dit met gebruik van de methode Puk&KO, een methode die ook bij de kinderdagverblijven en peuteropvang/peuterspeelzalen wordt gebruikt. 
Vlietkinderen en RKAVV hebben een intentieovereenkomst afgesloten om zich in te spannen een buitenschoolse opvanglocatie voor kinderen van zeven jaar en ouder te gaan realiseren op het sportpark Kastelenring. Het doel van de samenwerking is het optimaliseren van de ontwikkelingslijn vanuit basisschool en de buitenschoolse opvang en het organiseren van leerzame maar vooral ook leuke activiteiten. Het is logisch dat gezien de locatie, een (gezamenlijke) nadruk komt te liggen op sport- en bewegingsgerichte activiteiten.
Voor meer informatie over RKAVV klik hier. 

TRIXS trampolines indoor
TRIXS trampolines indoor


Vlietkinderen locaties gaan regelmatig op bezoek bij TRIXS, het indoor trampoline centrum waar kinderen qua beweging volledig aan hun trekken komen!
Lees hier waar TRIX voor staat! 

The Dare Company

Vlietkinderen besteedt haar marketing deels uit aan The Dare Company. Dit marketingbureau in Rotterdam verzorgt de social media en de vindbaarheid van onze website (SEO en SEA). Dit bedrijf heeft een design-, ontwikkel- en online marketing-afdeling en is dus van alle markten thuis.
Ook onderstaand filmpje over ons is door hen gemaakt.

Stadstuin Rusthout
Stadstuin Rusthout

Samen naar buiten, genieten van de natuur, leren over natuur, in contact komen met allerlei dieren en natuurlijk lekker spelen! De kinderen van de Vlietkinderen locaties genieten met volle teugen van deze stadstuin. Deze tuin en alles wat erbij hoort wordt volledig gerund door vrijwilligers. Vlietkinderen geeft hier vanuit maatschappelijk ondernemerschap graag een bijdrage aan. 
Meer weten over Stadstuin Rusthout? Klik hier. 

Sifra Verloskundigen
Sifra Verloskundigen

Sifra verloskundigen

Tijdens je zwangerschap komt er erg veel op je af aan informatie, belevenissen en het nodige regelwerk. Bij Verloskundigenpraktijk Sifra, die bestaat sinds 1993, kan je rekenen op deskundige begeleiding, échte aandacht en op enthousiaste verloskundigen die met liefde hun vak uitoefenen. Zij doen er alles aan om te zorgen dat je straks met een prettig en trots gevoel terugkijkt op je zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Bij Sifra Verloskundigen ontvang je een Vlietknuffel met de contacgegevens van Vlietkinderen kinderopvang, vraag ernaar en neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag. 

Panta Rhei
Panta Rhei

Panta Rhei staat garant voor de kwaliteit van het onderwijs en de individuele zorg voor kinderen. de scholen zijn, net als kinderen, voortdurend in beweging en passen zich aan bij nieuwe ontwikkelingen. Zij maken gebruik van actieve werkvormen en de modernste lesmethoden. Vlietkinderen en Panta Rhei werken nauw samen om een goede aansluiting tussen opvang en onderwijs te realiseren. Door intensieve samenwerking met Panta Rhei versterken we elkaar en leren we van elkaar.

Een overzicht van de basisscholen van Panta Rhei vindt u met de volgende link: Panta Rhei 

Moeder Kind Punt
Moeder Kind Punt

Moeder Kind Punt vindt het belangrijk om alle zorg rond jouw zwangerschap op elkaar af te stemmen. Daarom vind je bij ons alles wat er nodig is tijdens je zwangerschap; van verloskundige tot kraamzorg, en van echo tot cursus. Alles onder één dak! Zodat jij onbezorgd zwanger kan zijn.

Bel 070 305 1870 om alle zorg rond de zwangerschap in één keer te regelen.

 

Lucas Onderwijs
Lucas Onderwijs

Lucas Onderwijs stelt zijn scholen in staat en stimuleert hen, het best denkbare onderwijs te bieden, opdat iedere leerling zich kan ontwikkelen tot een zelfbewuste, verantwoordelijke en kansrijke burger. Aantrekkelijk onderwijs dat zich onderscheidt door ontwikkeling, aandacht voor kwaliteit, goede zorg voor de medewerkers en solidariteit met de kansarmen. Lucas Onderwijs wil dit vormgeven door actief partnerschap met de maatschappelijke omgeving en met ruimte voor diversiteit.

Vlietkinderen is een van die maatschappelijke parnters. Samen met Lucas Onderwijs werken wij aan de ontwikkeling van Brede Scholen en de totstandkoming van Integrale Kindcentra.
Een overzicht van de basischolen vindt u hier: Lucas Onderwijs