NederlandsEngels

Over Vlietkinderen

Het verhaal van Vlietkinderen

Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie zijn wij ervan overtuigd dat onze wereld een mooiere plek wordt wanneer iedereen gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen en wanneer we samen de uitdagingen van nu en de toekomst aanpakken. Ieder kind mag opgroeien tot avonturier, kunstenaar, uitvinder, sporter of wetenschapper, maar bovenal tot wereldburger.

Daarom streven we bij Vlietkinderen ernaar dat iedereen mee mag doen. Met avonturen om jezelf en de wereld te ontdekken en je zo te ontwikkelen. We bieden kinderen een warme, veilige omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn. Met plezier, professionaliteit en vertrouwen helpen we hen op weg. En uitdagingen vragen om lef en eigen keuzes maken, vallen is niet erg – bij Vlietkinderen helpen we je weer op te staan. Elke dag een stap vooruit. Elke dag een nieuw avontuur. De toekomst wacht.

Ga je mee?

Onze Missie
We dagen kinderen uit om zichzelf èn de wereld te ontdekken.

Onze Visie
Vlietkinderen streeft naar een wereld waarin iedereen mee mag doen. We bieden kinderen een warme, veilige omgeving met gelijke ontwikkelkansen en de vrijheid om zichzelf en de wereld te ontdekken. Samenwerking is daarin de weg voor ons. Vlietkinderen ontvangt ieder kind met open armen en open blik.

 

bso kdv den haag leidschendam

Alle vormen van Kinderopvang

Vlietkinderen biedt vrijwel alle vormen van kinderopvang voor ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar in de regio Leidschendam-Voorburg en Den Haag (Leidschenveen).

Als ambitieuze kinderopvangorganisatie staat Vlietkinderen midden in de maatschappij. Wij zijn altijd op zoek naar toegevoegde waarde. Allereerst voor de kinderen, maar ook voor de maatschappelijke omgeving waarin wij werken. 

Wij zijn beoordeeld met een 8.2 buitenschoolse opvang

'Mijn zoon Ralf gaat heel graag naar Vlietkinderen BSO 't Spektakel! Gezellige sfeer en leuke activiteiten!'

Tessa van Soest (Mama van Ralf)

"Altijd gezellig als ik mijn kleindochter ga ophalen bij de peuteropvang. Het lijkt wel of ze iedere keer nieuwe dingen leert. Kleuren, vormen, nieuwe woorden... En sinds een tijdje eet ze ook een warme groentelunch bij de opvang. Dat hadden wij vroeger niet hoor!"

Fred de Bruijn (Opa van Suzan)

'Vlietkinderen Kinderdagverblijf Piggelmee is top! Onze dochter heeft het daar altijd heel goed naar haar zin gehad, net als onze zoon. Hij ging er ook met veel plezier naar toe! Een prachtige locatie met een fijn team.

Suzanne Overmeer

"De opvang van Joep bij het kinderdagverblijf gaat nu heel goed. Daar zijn we blij mee, want de start ging wat moeizaam. Joep moest even wennen, maar wij ook! Wij zijn goed begeleid door de PMers, ze hebben veel geduld gehad met ons. Daar zijn we dankbaar voor!"

Tim van Es (Vader van Joep)

'Echt fijn de manier waarop Vlietkinderen communiceert met haar klanten. Via het ouderportaal (app) of met korte berichtjes uit de groep of nieuwsbrieven. Wanneer er nieuws is ga ik er eens lekker voor zitten en rustig lezen waar mijn zoon bij de BSO mee bezig is geweest. Leuk ook dat je bijna iedere werkdag wel een nieuwe foto voorbij ziet komen. Ik voel me hierdoor echt betrokken bij de opvang.'

Marieke Veldhuis

De stichting

Wij zoeken in alles wat we doen altijd de balans tussen de zakelijke en de maatschappelijke kant van onze onderneming.
Omdat een stichting geen leden of aandeelhouders kent, is de invloed van derden op de bedrijfsvoering beperkt. Dat betekent dat Vlietkinderen ‘de handen vrij heeft’ om kinderopvang van hoge kwaliteit als allerbelangrijkste missie te hanteren, zonder druk om snel winst te maken.

Lees hier ons Jaarbericht 2022

Directeur - bestuurder

De directeur-bestuurder is eindverantwoordelijk voor Vlietkinderen. Samen met het managementteam zorgt zij voor een organisatie die sterk gericht is op de ontwikkeling van kinderen, het ontzorgen van ouders èn op de ontwikkeling van haar medewerkers. Vlietkinderen ontwikkelt voor de wereld van morgen, samen met haar samenwerkingsparters. 

Raad van Toezicht

Vlietkinderen heeft een Raad van Toezicht (RvT). De RvT heeft als taak de directie van Vlietkinderen, gevraagd en ongevraagd, van advies te voorzien met als doel de kwaliteit en de continuïteit van Vlietkinderen te garanderen.

Samenstelling Raad van Toezicht 
Voorzitter:
Mevrouw M.A.G.J. (Marian) Dobbe-Kluijtmans
Leden:
- Mevrouw P. (Patty) Wijnen-Lunenburg
- De heer K.H.J. (Kim) van Eijk
- De heer A.H.M. (Stijn) Strous
- De heer T. (Theo) Stolze

De RvT van Vlietkinderen is lid van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Kinderopvang (NVTK) en houdt zich aan de governance code van deze vereniging. Een profielschets lees je hier.

De statuten zijn opvraagbaar via het secretariaat. 
Per mail: secretariaat@vlietkinderen.nl of je kunt bellen met (070) 317 59 59.

Lees meer over de Raad van Toezicht

Directeur van Vlietkinderen

                   Corina Gielbert, directeur-bestuurder

Bel ons Plan een rondleiding