NederlandsEngels

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang omgeving Leidschendam-Voorburg en Den-Haag |  Vlietkinderen

Ben je op zoek naar een buitenschoolse opvang locatie in de omgeving Den Haag, Voorburg of Leidschendam? Als je op zoek bent naar een locatie voor buitenschoolse opvang, dan hangt dit vaak nauw samen met de schoolkeuze. Onze buitenschoolse opvang locaties zijn gekoppeld aan een basisschool. Sommige BSO’s halen kinderen bij meerdere basisscholen, andere locaties maken onderdeel uit van een kindcentrum waar onderwijs en opvang in een pand zijn gehuisvest. Onze buitenschoolse opvang locaties zijn een veilige en comfortabele plek voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Met een divers aanbod aan activiteiten, toegespitst op de verschillende leeftijdsgroepen. Bekijk hier een aantal van onze BSO buitenactiviteiten.

Een buitenschoolse opvang is de plek waar kinderen na schooltijd ‘een tweede thuis’ ervaren. Een plek waar zij kunnen ontspannen na de schooldag en waar ze kunnen deelnemen aan leuke, uitdagende en creatieve activiteiten. Een plek waar de kinderen waardevolle belevenissen op kunnen doen. Niks moet en veel mag bij de buitenschoolse opvang. Even lekker chillen is ook oké en natuurlijk bieden we ook ruimte en rust om te werken aan het huiswerk voor school als dat nodig is. 

Wil je jouw kind aanmelden bij een van onze BSO locaties? 

Buitenschoolse opvang - Den Haag Buitenschoolse opvang - Voorburg Buitenschoolse opvang - Leidschendam

extra opvang kindcentrum bso

Waarom kiezen voor buitenschoolse opvang?

De drukste tijd in het leven van een werkende ouder(s) is vaak de periode rondom het eerste tot en met het 4e levensjaar van hun kind(eren). Werk, kind(eren), sport, hobby, partner en sociale relaties. Een ouder heeft het er maar druk mee. Hierdoor is het voor ouders extra fijn dat er mogelijkheden zijn met betrekking tot opvang. Naast het feit dat de buitenschoolse opvang een ouder rust en gemak biedt, heeft de buitenschoolse opvang ook veel voordelen voor het kind(eren). Kinderen die regelmatig naar de opvang gaan hebben over het algemeen meer vriendjes en vriendinnetjes en zijn doorgaans zelfstandiger. Het samenzijn met leeftijdsgenootjes bevorderd namelijk het sociaal gedrag en creativiteit. Kinderen doen op de opvang andere ervaringen op dan thuis en leren er om te gaan met andere kinderen en volwassenen zonder dat je hem of haar hierin kunt begeleiden of ondersteunen.

Bij Vlietkinderen hebben we verschillende groepen. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd. Hierdoor sluiten de activiteiten die wij organiseren beter aan en zullen kinderen zich ontwikkelen in een fijne omgeving mét leeftijdsgenoten waar ze veel van kunnen leren. Daarnaast hebben we een divers activiteitenaanbod. De activiteiten worden voornamelijk verzorgd door onze medewerkers maar we maken ook gebruik van de expertise van sport-, muziek-, cultuur-, dansverenigingen en clubs. Ook zijn we bij Vlietkinderen erg betrokken met verschillende nabijgelegen instellingen waardoor we actief deel uit maken van de wijk, buurt of regio.

Meer informatie

Wil je meer informatie met betrekking tot onze buitenschoolse opvang locaties? Bekijk dan één van onze brochures. Ook verwijzen we je graag door naar het overzicht van de kinderopvang tarieven van Vlietkinderen. Indien wij je mogen verwelkomen als klant bij Vlietkinderen en jouw kind is geplaatst bij een van onze locaties, dan nodigen wij je bij een eerste plaatsing altijd uit voor een intakegesprek. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons.

Neem contact op  Ga naar onze kennisbank

Bel ons Plan een rondleiding