NederlandsEngels

Pedagogiek & Kwaliteit

Pedagogische visie

Bij Vlietkinderen gunnen wij kinderen een échte kindertijd. Kinderen krijgen de ruimte om zelf de wereld te ontdekken. Ze mogen “zelf leren van échte ervaringen”. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier. Het ontdekken en verleggen van grenzen geeft zelfvertrouwen. Soms bieden wij een helpende hand, en soms juist niet. We stimuleren kinderen om zelf een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. We kijken, luisteren en stellen vragen. Ieder kind is anders. Kinderen leren van en met elkaar. Ze leren elkaar te respecteren, ruimte te geven en elkaar te waarderen.

We bieden ze “een prachtig avontuur” met een omgeving die nieuwsgierigheid prikkelt en uitnodigt om fantasie en creativiteit te gebruiken. Wij geven ze de mogelijkheid tot risicovol spelen en experimen-teren. Zo ontdekken ze de wereld om hen heen steeds weer een beetje verder en “nemen ze ook ons mee op avontuur.” Als het kind ontwikkelt, veranderen en ontwikkelen wij ook. Ook wij moeten uit onze comfortzone stappen en onze grenzen verleggen. Dat vraagt om lef, vakmanschap en eigenaarschap. Het leert ons altijd op maat te handelen.

Zo zijn we met het kind, de ouders en overige partners “samen op weg” om de verschillende werelden waarin een kind opgroeit met elkaar te verbinden. Met elkaar bouwen we aan een toekomst waarin ieder kind mee mag en kan doen. Dit is waar wij voor staan en hoe wij het verschil  maken.

Meer weten over onze Pedagogiek?  

Vanzelfsprekend voldoet Vlietkinderen volledig aan alle wettelijke kwaliteitseisen voor kinderopvang.

pedagogiek peuterspeelzaal

Bel ons Plan een rondleiding