NederlandsEngels

Ons Voedingsbeleid

Goed en gezond eten is niet moeilijk!

Vlietkinderen hecht veel waarde aan gezonde voeding voor de kinderen die dagelijks van onze kinderopvang gebruik maken. Daarom hebben we ons voedingsbeleid weer eens herzien en geupdated naar de wensen en eisen van deze tijd. Natuurlijk hebben we dit gedaan in samenspraak met ouders.

Minder zout, minder suikers, minder (verzadigde) vetten, enzovoort. Vlietkinderen vindt goede voeding en bewegen belangrijk voor kinderen, maar ook voor de medewerkers. Er is veel aandacht voor dit onderwerp. Er wordt ook regelmatig gekookt met de kinderen, we zoeken daarvoor goede producten bij elkaar of we halen ze uit onze eigen moestuin! 

Bij het samenstellen van het Vlietkinderen Voedingsbeleid anno nu hebben we natuurlijk gebruik gemaakt van de kennis van het Voedingscentrum. De nieuwe Schijf van Vijf zorgde ook voor inspiratie. Goed en gezond eten is niet moeilijk! 

Kijk ook eens op de website van het Voedingscentrum, daar is veel inspiratie te vinden. 

Sinds begin 2020 is Vlietkinderen - in afstemming met de oudervertegenwoordiging - gestart met het aanbod van een gezonde groentelunch op alle 0-4 locaties. De groentelunch vervangt de broodmaaltijd en is opgenomen in ons standaardopvangaanbod. Wij werken hierin samen met de slpecialist in kindervoeding Madaga. Op de homepage van Madaga staat een aansprekend filmpje, leuk om te bekijken! 

Lees hier het artikel in de Volkskrant hierover.

voedingsbeleid naschoolse opvang buitenschoolse opvang voorschoolse opvang

Bel ons Plan een rondleiding