NederlandsEngels

Ons Pedagogisch Beleid

Pedagogiek

Met onze kinderopvang leggen wij samen met jou de basis voor de toekomst van jouw kind(eren). Lees hier onze Pedagogische visie en bekijk het filmpje. Zo krijg je een mooi beeld hoe wij kijken naar kinderen. 

Onze Pedagogisch professionals helpen jouw kind dagelijks hun omgeving te verkennen en te ontdekken. Zij geven het kind zoveel mogelijk zelfvertrouwen en stimuleren zelfstandigheid. Maar ook om rekening te houden met de ander en voor zichzelf op te komen.
Iedere dag is een nieuw avontuur, om zelf nieuwe dingen te ontdekken en samen plezier te maken. 

Ontdek hier meer over de vernieuwde pedagogische visie.

Protocol Kindermishandeling / Meldcode

Vlietkinderen heeft de verantwoordelijkheid om effectief  te reageren op signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Het protocol Kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag is een stappenplan waarin staat hoe bijvoorbeeld een huisarts, kinderopvangmedewerker, leerkracht of hulpverlener moet omgaan met het signaleren en melden van (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling.  In de wet staat beschreven dat kinderopvangorganisaties een meldcode moeten hebben én het gebruik ervan moeten bevorderen. Vanaf 1 januari 2019 is de Meldcode aangescherpt. Meer informatie? Klik hier

Bel ons Plan een rondleiding