NederlandsEngels

Sinterklaas activiteiten BSO

Sinterklaas en Vlietkinderen

“Wij denken niet wit, wij denken niet zwart, Vlietkinderen denkt in de kleur van haar hart.”

Het aftellen tot 5 december is weer begonnen! Een tijd vol feest en plezier komt ons tegemoet. Het zetten van je schoen en het zingen van de leukste sinterklaasliedjes zijn dingen die ons blij maken bij Vlietkinderen. Rond deze feestelijke tijd van het jaar worden er op onze opvanglocaties verschillende Sinterklaas activiteiten georganiseerd. Activiteiten zoals het knutselen van de mooiste stoomboten of het bakken van de lekkerste pepernoten. Ook het maken van een eigen pietenmuts en de Pietengym vallen bij de kinderen goed in de smaak! De kinderen vinden het natuurlijk geweldig om voor één dag een ‘echte’ Sint of Piet te zijn. Ben jij benieuwd welke sinterklaasactiviteiten je thuis kunt doen? Lees dan snel verder!

Ben jij benieuwd naar alles wat de kinderen bij Vlietkinderen hebben gemaakt voor Sinterklaas? Houd dan zeker onze Facebook en Instagram pagina’s in de gaten.

Facebook          Instagram

Sinterklaas activiteiten voor thuis

Het liefst zijn de kinderen de hele dag in de weer met de komst van Sinterklaas. Ze willen de mooiste kunstwerkjes knutselen om in hun schoen te stoppen. Niet alleen bij ons is de vreugde rondom het Sinterklaasfeest merkbaar, maar ook thuis gaat deze vreugde natuurlijk weer verder. Want de spanning over wat er de volgende ochtend in hun schoen zit, zal altijd blijven. Omdat de meeste kinderen niet kunnen wachten tot de grote dag waarop Sinterklaas jarig is, hebben wij hieronder wat leuke ideetjes bedacht voor Sinterklaas activiteiten thuis.

sinterklaas bso activiteiten

De leukste kleurplaten inkleuren

Wie maakt de mooiste kleurplaat voor Sinterklaas? Kinderen vinden het geweldig om creatief bezig te zijn. Ze vinden zichzelf dan ook echte ‘knutselhelden’. Dus voor alle helden onder ons: het is tijd om je mooiste kleurplaat in je schoen te stoppen! Wie weet krijg je er een mooi cadeautje voor terug. De Sint is altijd erg blij met de eigengemaakte creaties van de kinderen.

Samen pepernoten bakken

Wie vindt dat nou niet leuk om te doen als activiteit? Kinderen houden van snoepen, zeker als ze het zelf hebben gemaakt. Het bakken van pepernoten is erg leuk en kost niet heel veel tijd. Ben je op zoek naar een recept om pepernoten te bakken? Met de ingrediënten boter, bruine basterdsuiker, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en melk heb je binnen no-time de lekkerste kruidnoten op tafel. Daarnaast staan er op het internet ook recepten voor glutenvrije pepernoten, pepernoten zonder zuivel en pepernoten zonder suiker. Oftewel, tijd om te genieten van je eigen baksel creaties!


pepernoten bakken bso nso tso

Een creatief Sinterklaas verlanglijstje maken

Ouderwets een verlanglijstje in elkaar knutselen voor Sinterklaas. Het blijft leuk hè, vind je niet? Om te beginnen pak je een vel gekleurd papier in een A3-formaat. Vervolgens laat je je kinderen een stapel speelgoedboeken en reclamefolders verzamelen. Dan laat je de kinderen uitknippen wat ze mooi vinden en het op de gekleurde vellen plakken. Knippen en plakken is goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Daarnaast heb je als ouder meteen een indruk van wat Sinterklaas kan kopen voor je kindje en kunnen de kinderen zich urenlang vermaken! Een win-win situatie dus!

De leukste Sinterklaasliedjes instuderen

Kun jij je nog herinneren hoe je vroeger keihard meezong met de leukste sinterklaasliedjes? Het is en blijft een ontzettend leuke activiteit om thuis te doen. Op YouTube kun je Sinterklaasliedjes vinden met een ondertiteling. De échte klassiekers, zoals ‘Zie ginds komt de stoomboot’ en ‘Sinterklaas kapoentje’ blijven ontzettend populair. Het kost je niets, en de kinderen kunnen alvast oefenen voor een leuk optreden voor de opa’s en oma’s. Die vinden dit soort dingen natuurlijk fantastisch.

Spelletjes spelen

Het spelen van spelletjes maakt kinderen vaak tot fanatieke spelers, want ze willen het liefst altijd winnen. Er zijn tijdens Sinterklaas verschillende leuke spelletjes te doen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het ‘pepernoten-piramidespel’ waarbij het draait om het eten van de meeste pepernoten. Ook het spel 'pepernotentikkertje' en de 'sinterklaasquiz' zijn erg leuk om met een groepje kinderen te spelen. Kortom, genoeg inspiratie voor het spelen van de leukste spelletjes.

Sinterklaas surprises maken

Vieren jullie dit jaar Sinterklaasavond met surprises? Dan hebben we het beste voor het laatst bewaard, namelijk de leukste Sinterklaas surprise ideeën! Kinderen vinden het erg leuk om bezig te zijn met hun handen. Dit is dé ultieme activiteit waarmee ze de handen uit de mouwen kunnen steken! Heb je wel eens nagedacht over het maken van surprises, zoals:

  • Nagellakpotje;
  • Unicorn;
  • Voetbalveld;
  • Dinosaurus;
  • Fototoestel;
  • Flamingo.

Kun jij ook niet wachten?

Met onze tips over wat je thuis aan sinterklaasactiviteiten kunt doen, weten wij zeker dat jouw sinterklaasfeest een gegarandeerd succes wordt. De feestdagen zij nou eenmaal spannend voor kinderen, speel hier als ouder ook goed op in. Bekijk onze pagina feestdagen en kinderen van 0 tot 6 jaar voor de beste tips om het gezellig te houden voor zowel je kind als jezelf.

Bel ons Plan een rondleiding