NederlandsEngels

Lente activiteiten buiten de deur

De koude dagen zijn zo goed als voorbij: tijd voor de langverwachte Lente! Er is genoeg binnenshuis te doen, maar zoals velen hebben ook wij er zin in om de deur weer uit te gaan. Vlietkinderen denkt met je mee en heeft een super leuk lijstje met buitenactiviteiten voor je opgesteld. Buitenactiviteiten voor jong en oud, bij jou in de buurt!

Lente activiteiten buitens huis

Speeltuin

Misschien is het wat voordehandliggend, maar een goeie, grote speeltuin valt bijna altijd in de smaak bij de kleintjes. Vaak ook nog bij de wat grotere kinderen. Er zijn diverse (gratis) grote speeltuinen bij jou in de buurt te vinden. Zoals Natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam of de Tuin van Floddertje in Berkel en Rodenrijs.

Picknicken

Een van onze favorieten is de familie picknick. Misschien is de voorbereiding zelfs nog het leukst! Samen met ouder en kind maak je verschillende hapjes en drankjes klaar voor de picknick. Het is natuurlijk nog leuker als je hiervoor een mooie picknickmand kunt gebruiken. Heb je deze zelf niet? Misschien heeft de buurvrouw er wel een te leen! 

Tip van Vlietkinderen: geen picknickmand beschikbaar? Wees creatief! Gebruik een stevige doos of kistje dat niet meer gebruikt wordt - laat de kids deze helemaal decoreren naar wens. Zo wordt de picknick met kinderen nog persoonlijker.

Kinderboerderij

In de lente worden de meest lieve, zachte diertjes geboren. Deze kun je perfect bekijken bij een kinderboerderij. Vaak tegen een zacht prijsje of zelfs geheel gratis! Wij raden je aan om rond maart/april een bezoek te brengen aan de kinderboerderij - dan zijn de lammetjes oud genoeg om geaaid te worden.

Tuintje planten

Veel supermarkten hebben aan het begin van de Lente leuke acties waarbij je moestuintjes kunt sparen. Het is dan ook extra leuk om hier écht wat mee te gaan doen. Bij de kringloopwinkel of op internet vind je vaak hele leuke (gebruikte) plantenbakken, zet hier de moestuintjes in als ze beginnen te groeien. Over een aantal weken kun je gaan smullen van je eigen groenten en fruit! 

Tip van Vlietkinderen: steek kleine krijtbordjes bij de plantjes met de naam van het plantje erbij - zo weet je precies welke plant waar groeit en welke verzorging deze nodig heeft. 

Moestuin kinderen

Spelletjes op straat

Wanneer de zon buiten gaat schijnen is het tijd om oude klassiekers te introduceren bij de kleintjes. Hinkelen, touwtje springen, busje trap, tikkertje en verstoppertje (papa en mama kennen ze vast ook nog wel: nostalgisch hé?). Trommel alle kinderen uit de buurt op en ga buitenspelen! 

Lammetjesdagen

Op diverse boerderijen, verspreid over het hele land, organiseren verschillende boeren aan het begin van de lente ‘Lammetjesdagen’. Hier kun je met het hele gezin de jonge diertjes bekijken - en soms ook zelfs aaien! Dit uitje is super leuk voor de kids, maar stiekem ook voor ouders. 

Toch meer zin om lekker binnen te blijven voordat het zomer is? Vlietkinderen heeft ook een uitgebreide selectie aan binnenspeeltuinen voor je in kaart gebracht, deze vind je hier

Op zoek naar een creatieve en professionele kinderopvang (peuterspeelzaal en naschoolse opvang)? Ontdek meer over Vlietkinderen en onze locaties

Bel ons Plan een rondleiding