NederlandsEngels

Speeltuin Den Haag: de 10 leukste buitenspeeltuinen in de regio

Klimmen, rennen en glijden. Een speeltuin is voor ieder kind een fijne plek om zijn/of haar energie kwijt te kunnen. De zomer staat voor de deur, dat betekent lekker weer…wat kun je dan met je kinderen gaan doen? Een middagje naar de speeltuin is altijd een succes! In Den Haag zijn er tal van speeltuinen waar kinderen van kunnen genieten. Buitenspeeltuinen zijn in de meeste gevallen gratis dus een gezellige middag eropuit met de kinderen hoeft gelukkig niets te kosten. Wij hebben voor jullie de 10 leukste buitenspeeltuinen in Den Haag op een rijtje gezet! 

Nieuwsgierig naar onze tips voor de 10 leukste binnenspeeltuinen? Ontdek ze via de onderstaande knop!

Top 10 leukste binnenspeeltuinen

1. Het Apenbos

Verscholen tussen de bomen van Bosjes van Poot bevindt zich het Apenbos. Een speeltuin waar kinderen als echte aapjes kunnen slingeren, klimmen en klauteren. Kinderen kunnen goed hun energie kwijt. Naast houtsculpturen van apen zijn er verschiillende klimtoestellen, klimnetten en touwladders. Ook vind je de basisonderdelen van een speeltuin, zoals een schommel, een glijbaan, een houten huisje en een wipkip. Om het avontuur compleet te maken heeft het Apenbos nog een kabelbaan. Mocht je in de buurt zijn, kom dan zeker even langs met de kinderen. Leuk voor alle leeftijden! 

Navigeer naar Apenbos. 

Speeltuin Den Haag | Apenbos

3. Zandspeeltuin 

De Zandspeeltuin ligt midden in Park Meer en Bos in Den Haag. Het is een rustige omgeving met veel zand en het omringende bos is ideaal om een fijne wandeling te makenIn deze speeltuin vind je glijbanen, schommels, een wip, klimtoestellen en nog veel meer. Kinderen kunnen hun lol op in dit speelpark. De hele dag rennen, springen en glijden! Als ouder kun je heerlijk op een kleedje genieten van de zon (of schaduw). Een uitje naar de Zandspeeltuin is heel goed te combineren met een heerlijke wandeling. Midden in Park Meer en Bos bevindt zich ook nog een grote vijver. Leuk om met de kids even langs te gaan! 

Navigeer naar Zandspeeltuin. 

Speeltuin Den Haag | Zandspeeltuin

5. Speeltuin Westbroekpark 

Deze speeltuin is gelegen in het mooie Westbroekpark in Scheveningen. Na een heerlijke wandeling in het park en een bezoek aan de eendjes in de eendenvijver kunnen de kids lekker rennen en klauteren in de speeltuin. De speeltuin heeft een klimkasteel, schommels, een kabelbaan en een schip om op te spelen. Na afloop kun je gezellig bij de waterkant genieten van een lunch en/of wat te drinken. Ook kun je het uitje naar de speeltuin combineren met een dagje strand. Het is vanaf het park ongeveer een kwartiertje lopen naar Scheveningen strand. 

Navigeer naar Speeltuin Westbroekpark. 

Speeltuin Den Haag | Westbroekpark

7. 't Speelduin

Klimmen, klauteren, glijden en vooral spelen met heel veel zand. Welk kind wil dat nu niet? De speeltuin 't Speelduin ligt midden in de duinen achter Duindorp en biedt kinderen urenlang speelplezier. Het is een veilige speelomgeving met houten toestellen, boomstammen, zandheuvels en keien die in een parcours zijn neergelegd. Zijn de kinderen uitgekeken op de speeltuin? Maak dan een mooie wandeling door de duinen richting het strand en plof even neer bij Strandpaviljoen Zuid voor een verfrissend drankje. Een aanrader voor jong en oud!

Navigeer naar 't Speelduin. 

Speeltuin Den Haag | 't Speelduin

9. Speeltuin Mient

Direct tegenover de Stadsboerderij de Gagelhoeve ligt speeltuin Mient. De speeltuin is niet enorm groot, maar heeft wel een mooi aanbod aan speeltoestellen. Kinderen kunnen lekker klimmen, klauteren, kruipen, schommelen en glijden. Daarnaast heeft de speeltuin een draai shuttle en trampolines! Genoeg aanbod dus voor verschillende leeftijden. Mocht je deze speeltuin bezoeken, combineer het dan met een uitje naar de boerderij! 

Navigeer naar Speeltuin Mient. 

Speeltuin Den Haag | Mient

Bel ons Plan een rondleiding