NederlandsEngels

De leukste zomeractiviteiten in de natuur!

De zomer staat voor de deur en dat betekent eindeloze mogelijkheden voor avonturen in de buitenlucht! Ontdek de magie van de natuur in de zomer met de leukste zomeractiviteiten. Bij Vlietkinderen weten we hoe belangrijk het is voor kinderen om actief te zijn en te leren over de wereld om hen heen. Daarom hebben wij een mooie lijst samengesteld met zomeractiviteiten in de natuur voor alle leeftijden. Van creatieve knutselprojecten met natuurlijke materialen tot lekker spelen en ontdekken in het bos; de zomer biedt voor ieder kind plezier en avontuur! Laat je inspireren door onze tips en ideeën voor activiteiten in de zomer. Samen maken wij een onvergetelijke zomer. De natuur wacht op je!

Benieuwd naar onze favoriete gerelateerde blogs? Ontdek ze hieronder!

Herfstactiviteiten Winteractiviteiten Lente activiteiten

Zomeractiviteiten in de tuin

Insectenhotels bouwen

Stroop je mouwen op voor een natuurvriendelijk knutselproject! Met wat hout, bamboestokken, dennenappels en stro kunnen kinderen hun eigen insectenhotel creëren. Ga je voor een simpel eenkamer appartement voor bijen of een super luxe droomhotel met lekker veel kamers? Maak samen een insectenhotel voor in de tuin of op het balkon en ontdek wie er allemaal komt logeren!

Klik hier voor de tutorial!

Knutselen met Natuurlijke Materialen

Wees creatief in de zomer met natuurlijke materialen! Verzamel samen met de kinderen allerlei natuurlijke materialen zoals stenen, takjes, bladeren en bloemen, en maak er prachtige kunstwerken mee:

  • Stenen kunstwerkjes: maak de mooiste kunstwerken van stenen. Verzamel stenen in alle formaten, was en droog ze goed en verven maar!
  • Bloemenkunst in klei: zoek de mooiste bloemen en knip het steeltje er bijna helemaal af. Maak daarna met zelfdrogende klei mooie vormpjes en druk de bloemen hierin om een kunstwerk te maken! Vergeet niet de klei een paar dagen te laten drogen.
  • Abstract kunstwerk met takjes: maak een abstract kunstwerk door de takken neer te leggen op een manier die jij mooi vindt! Lijm ze aan elkaar en geef ze een mooie kleur met verf. Of geef de takken eerst een mooie kleur en zet daarna je kunstwerk in elkaar. 

zomeractiviteiten insectenhotel bouwen

Zomeractiviteiten bij Vlietkinderen

Nieuwsgierig naar hoe de opvanglocaties van Vlietkinderen de zomer vieren? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze sociale media kanalen!

Instagram Facebook

Bel ons Plan een rondleiding