NederlandsEngels

Winteractiviteiten

De winter komt eraan, wat betekent dat we vaker binnen zijn en minder buitenactiviteiten ondernemen. Zonde, want het winterseizoen biedt talloze mogelijkheden! De winter is hét moment voor Creatieve uitspattingen en Avontuurlijke ontdekkingen, zowel binnen als buiten.

Leer jouw kleintje de kou te omarmen en te genieten van elk seizoen door een van onze favoriete winteractiviteiten. Om jullie winterseizoen en kerstvakantie nog leuker te maken hebben we bij Vlietkinderen een lijst gemaakt van leuke 5 winteractiviteiten. Deze winteractiviteiten, zowel binnen als buiten, leggen focus op het stimuleren van Creativiteit en het beleven van Avonturen. Dus, trek die winterjas aan, pak de handschoenen uit de kast en laat het winterse plezier beginnen!

Benieuwd naar onze favoriete gerelateerde blogs? Ontdek ze hieronder!

Herfstactiviteiten Kerstactiviteiten Activiteiten thuis

Sneeuwpoppen bouwen

Midden in de winter, wanneer de eerste sneeuw is gevallen, is het moment aangebroken om een sneeuwpop te maken! Laat de kleintjes hun eigen unieke sneeuwpop maken en versieren met natuurlijke materialen zoals bladeren, dennenappels, takjes en natuurlijk mag een winterpeen als neus ook niet ontbreken. Deze activiteit is niet alleen creatief, maar bevordert ook samenwerking en buitenspeelplezier! 

Wil je meer weten over de pedagogische visie van Vlietkinderen en hoe wij de ontwikkeling van kinderen stimuleren? Ontdek het via de onderstaande knop.

Pedagogiek & Kwaliteit

Duurzame knutselmiddag

Geef een milieubewuste draai aan een knutselmiddag! Ga naar buiten en verzamel natuurlijke materialen, zoals takjes, bladeren en dennenappels. Eenmaal thuis, kunnen de kinderen aan de slag met hun vondsten om prachtige knutselwerken te maken. Gebruik gerecyclede materialen zoals lege flessen, oude kranten en kartonnen dozen om het duurzame thema nog verder door te trekken. Een creatieve middag is gegarandeerd!

sneeuwpop bouwen

Iglo bouwen

Wist jij al dat je een iglo buiten én binnen kan bouwen? Met wat fantasie kom je al een heel eind!

Iglo buiten bouwen

Kriebelt het avontuur en heb je zin om de natuur in te trekken? Waag je dan eens aan het bouwen van een iglo! Middenin de winter, na een flinke sneeuwbui, is het creëren van een iglo een uitdagende en plezierige activiteit. Omdat het bouwen van een iglo teamwork vereist, wordt het nog leuker als je andere kinderen in de buurt uitnodigt om samen te werken en mee te doen aan deze winterse bouwuitdaging. Samen bouwen de kinderen zo hun eigen clubhuis. 

Iglo binnen bouwen

Als het buiten toch iets te koud is naar jullie zin, is het een geweldig idee om een iglo binnen te bouwen! Het bouwen van een binnen-iglo lijkt eigenlijk heel erg op het maken van een fort. Verzamel simpelweg de materialen die je nodig hebt, zoals dekens, lakens en kussens. Drapeer de dekens en lakens over stoelen en tafels, zodat er een soort tent ontstaat. Maak de binnenkant van de iglo gezellig door deze te decoreren met kussentjes, dekentjes en kerstverlichting. Zo creëer je een knusse, warme plek waar je winterse avonturen kunt beleven zonder de kou te trotseren.

iglo bouwen

Winteractiviteiten bij Vlietkinderen

Nieuwsgierig naar hoe de opvanglocaties van Vlietkinderen de winter vieren? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze sociale media kanalen!

Instagram Facebook

Bel ons Plan een rondleiding