NederlandsEngels

De leukste kerstactiviteiten 

Ja, het is bijna zover… Kerst komt eraan! Tijd om ein-de-lijk het stof van de kerstdoos te blazen. Maar de allerleukste kerst voorpret is natuurlijk het ophangen van de kerstversieringen en de kerstboom vol proppen met de leukste kerstballen. Uiteindelijk draait Kerst om de tijd die je besteedt met de mensen die je lief zijn, zoals je gezin. Daarom heeft vlietkinderen speciaal voor jullie een aantal leuke kerstactiviteiten op een rijtje gezet die je samen met je kind(eren) kunt doen! Ben jij ook benieuwd geworden naar wat de kinderen bij Vlietkinderen hebben gemaakt voor Kerstmis? Blijf dan op de hoogte via onze socialmediakanalen.

Facebook  en  Instagram


Kerstactiviteiten voor thuis

Op verschillende locaties van Vlietkinderen doen we veel aan het organiseren van leuke kerstactiviteiten, bijvoorbeeld het maken van een kerst-engel of een kerstbal. Maar ook thuis gaat deze blijdschap natuurlijk weer verder. Er is niks mooier dan het zelf opzetten van tradities samen met je kinderen, want de herinneringen van later creëer je nu! Deze opgezette tradities, worden dan ook blijvende herinneringen. Dus laat het aftellen maar beginnen. Hierbij de leukste ideeën voor Kerstactiviteiten in 2020 voor thuis!

kerstactiviteiten bso buitenschoolseopvang

Samen een kleurkleurplaat maken

Samen creatief bezig zijn, niets is leuker dan dat! Vlietkinderen heeft speciaal voor de kleine creatieve helden een Kerstkleurplaat ontworpen. Print de kerst kleurplaat uit en ga lekker beginnen met kleuren! Tip: opa’s en oma’s zijn gek op zelfgemaakte kleurplaten. Daarom is het leuk om ze deze cadeau te geven en te verrassen! Hieronder kun je de kerstkleurplaat van Vlietkinderen downloaden.

Zelf de mooiste kerstkaarten knutselen

Kun jij je nog herinneren hoe je vroeger aan de eettafel zat, volledig bedekt onder de glitter, lijm en gekleurd papier? Dan is zelf kerstkaarten knutselen geen onbekend terrein voor jou! Heb je dit nog nooit gedaan? Geen probleem! Tijd om deze leuke kerstactiviteit te gebruiken als nieuwe traditie. Kinderen houden namelijk ontzettend van knutselen. Hiermee kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Dus, pak de oude kerstkaarten erbij en knip de vormen/ figuren uit die je wilt gaan gebruiken voor je eigen kerstkaart creatie. Ook kun je verschillende kleuren papier, stiften en stempels gebruiken. Daarnaast hebben wij nog een leuke tip: maak een kerstempel van een aardappel. Hoe doe je dit? Snijd een figuurtje uit een aardappel, doop het figuurtje in de verf en… stempelen maar!

kerstactiviteiten thuis kinderen kerstknutselen


Zelf kerstversieringen maken

Krijg je in de maand december ook echte ‘knutsel-kriebels’? Kerst is natuurlijk een geweldig thema waar je zoveel leuke dingen mee kunt doen samen met de kinderen. Daarbij hoort natuurlijk ook het knutselen van kerstversieringen. Zo kunnen je samen met de kinderen leuke kerstversieringen maken, zoals:

1. Kerststerren van papier vouwen

Een échte kerstsfeer is niet compleet zonder de papieren kerststerren. Hang je huis vol met deze leuke zelfgemaakte sterren, zo kunnen de kinderen elke avond een kerstwens doen en wie weet… Misschien dat al hun wensen wel uitkomen! Bekijk de video DIY: kerstster van papier voor de uitleg.

2. Een kerstslinger maken in de vorm van een december aftelkalander

Met deze kalander wordt de voorpret natuurlijk nog leuker! Ook is het handig om het voor de kinderen overzichtelijk te houden wanneer kerst gaat beginnen, want de dagen zijn al druk zat! Hoe maak je deze slinger? Allereest moet je de december aftelkalander downloaden en uitprinten. Vervolgens heb je benodigdheden nodig, zoals: een printer, schaar, touw, lijm, stiften/ potloden, glitters, kraaltjes of gekleurd papier om daarmee de mooiste kerstslinger te maken.

kerstslinger maken inpakpapier maken


Samen kerstfilms kijken

Zet de popcorn maar klaar en verzamel je met het hele gezin op de bank om naar een kerstfilm te kijken! Netflix en Videoland staan binnenkort vol met de meest familie vriendelijke kerstfilms. Kies samen een leuke film uit en geniet van het samenzijn! Een tip: leg de matrassen beneden in de woonkamer en blijf na de film met z’n alle in de woonkamer logeren. Voor de kinderen is dit een waar kerstavontuur!


Kerstkoekjes bakken én versieren

De ultieme winteractiviteit, kerstkoekjes bakken en decoreren! Zelfs de allerkleinsten kunnen hieraan meedoen. Het is leuk en ook nog eens supermakkelijk om samen te doen. Inspiratie nodig? Op het internet kun je verschillende soorten recepten vinden. Zo heeft de Albert Heijn een leuk recept voor het maken van geglazuurde (kerst)koekjes. Voor het decoreren van de koekjes, kun je het deeg in leuke kerstfiguurtjes uitsteken, zoals bijvoorbeeld een ster. Vervolgens kun je het kerstkoekje bestrijken met bijvoorbeeld glazuur en opmaken met verschillende soorten sprinkels. Kerstbakkers klaar… bakken maar!

kerstkoekjes bakken kerstactiviteiten


De lekkerste kerstboompizza’s maken

Naast het bakken van allerlei zoete kerstkoekjes, kun je ook iets hartigs maken zoals een kerstboompizza. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens superlekker om te eten. Hiervoor gebruik je kant-en-klaar pizzadeeg of zelfgemaakt pizzadeeg. Dit hangt er maar net vanaf hoeveel tijd je eraan wilt besteden. Vervolgens snijd je het deeg in een kerstboomvorm en doe je er tomatensaus op. Tot slot kun je tomaatjes, mozzarellabolletjes of salami gebruiken om ‘kerstballen’ te maken. Ook kun je van paprika ‘slingers’ maken. Laat de kinderen creatief zijn met de verschillende toppings en eet daarna de kerstboompizza gezellig samen op.


Het is bijna Kerstmis, spannend!

Met alle bovengenoemde kerstactiviteiten, wordt jouw kerstmis een gegarandeerd succes! Voor zowel jong als oud zijn de feestdagen nou eenmaal een spannende periode. Zeker voor de kinderen is het dus slim om hier als ouder goed op in te spelen. Bekijk onze pagina feestdagen en kinderen van 0 tot 6 jaar voor de beste tips om het gezellig te houden voor zowel jezelf als je kind.

Bel ons Plan een rondleiding