NederlandsEngels

Leuke activiteiten om te doen met je kinderen tijdens de coronacrisis

Nu kinderopvang, scholen, sportclubs etc. gesloten zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en we zoveel mogelijk thuis moeten werken, zitten de meeste mensen noodgedwongen thuis. Daarbij is ook het advies dat de kinderen zo veel mogelijk binnen blijven. Maar hoe kun je voorkomen dat je kinderen zich gaan vervelen? Wij hebben daarom een aantal leuke activiteiten en spelletjes bedacht waarmee je ze leuk kunt bezig houden.

Bij spelletjes denk je misschien niet gelijk aan leren en ontwikkelen, maar toch dragen veel spelletjes bij aan de ontwikkeling van kinderen, op een leuke en speelse manier. Hieronder een paar voorbeelden van dit soort spelletjes.

Activiteiten voor thuis

Memory thema lente

Bij het spelletje memory is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk paren bij elkaar zoekt. Wij hebben voor jullie een leuke lente-editie gemaakt. Memory stimuleert het geheugen en de concentratie van kinderen, maar ook bij de ouders.

Het geheugen kun je versterken en stimuleren door hier regelmatig mee te oefenen. Bij memory moet het kind goed opletten anders mist het een plaatje en waar deze ligt. Zo leren kinderen zich beter concentreren. Het spel duurt ongeveer 15 minuten.

Download hier het spel Memory

Binnenblijf activiteiten

Muzikale knikkerbaan

Knikkeren is één van de oudste spellen die er bestaat en iedereen kent het! Zelfs opa en oma.

Maak nu met je kinderen een eigen knikkerbaan! Wij hebben hieronder een paar instructies voor je opgeschreven hoe je met je kinderen een eigen muzikale knikkerbaan kunt maken! Zo kun je jouw kinderen eerst zoet houden met het maken van de knikkerbaan en kun je vervolgens gezellig knikkeren. Geschikt voor de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Download hier de instructies om de knikkerbaan te maken!

Mini Moeras

Maak met je kinderen een mini moeras. Tover een watertafel of plastic bak om tot een moeras en laat je kinderen je hierbij helpen. Ga samen met je kinderen in gesprek welke dieren in een moeras leven en bouw samen het moeras op.

Download hier de instructies hoe je een mini moeras maakt.

Rolletjes doolhof

Knutsel met je kinderen een eigen doolhof! Met een ondiepe doos, een paar rolletjes van wc-papier en stuiterballen of ping pong ballen kun je deze al maken. Je kind probeert het balletje door de wc-rolletjes te rollen. Daarnaast gebruikt het kind ook zijn motoriek bij het knutselen van het doolhof. Bij het knutselen van het doolhof gebruikt het kind zijn eigen fantasie! Waar gaan we de wc-rolletjes plaatsen?

Download hier de instructies hoe je een rolletjes doolhof maakt.

Bakken met kinderen

Samen bakken

Zelfgebakken koekjes of cupcakes maken met je kinderen? Bakken is een feest! Kinderen vinden het altijd leuk om te mogen helpen met mama of papa. Versier de cupcakes met smarties of met fondant, zo krijg je de leukste creaties en zijn jullie lekker bezig.

Activiteit kleuren met kinderen

Kleuren

Met kleuren kun je kinderen uren zoet houden. Maak een leuke tekening of kleur een kleurplaat in en maak gebruik van zoveel mogelijk kleuren.

Wij hebben hier alvast een kleurplaat over het coronavirus voor jullie die je kunt inkleuren! Hiermee kun je kinderen gelijk leren waarom handen wassen nu zo belangrijk is.

Download hier de leerzame coronakleurplaat

Peuteryoga

Omdat we veel binnen zitten is het belangrijk dat je toch in beweging blijft, zeker peuters. Peuters zijn namelijk erg bewegelijk. Dit is goed voor hun ontwikkeling en ontdekken ze zo de wereld. Oefen samen met je peuter yoga oefeningen! Yoga stimuleert de motoriek, het concentratievermogen, het zelfbewustzijn en de creativiteit van de peuter!

Download hier een aantal yoga oefeningen voor je peuter

Boeketje gezond

Maak van fruit een prachtig en gezond boeket! Dit is heel eenvoudig. Kies fruit dat makkelijk te snijden is, en je lekker vindt. Vervolgens kun je het fruit aan satéprikkers rijgen en in de oase prikken. Op die manier blijft het boeket makkelijk staan.

Download hier de instructies om een boeketje gezond te maken

Boeket gezond

Piraten natuurtocht

Maak een tocht door het bos met de kinderen. Maak gebruik van de speurkaart en kruis al jullie schatten af. Zodra je de schatten hebt gevonden, begraaf je de schatkist met je gevonden spullen, vind hier wel een geschikte plek voor waar het kan en mag.

Download hier de speurkaart en ga op zoek naar de schatten

 Piraten speurtocht

Wolkendeeg

Maak samen met je kinderen een wolkendeeg en kneed deze naar prachtige vormen. Het deeg plakt niet en lijkt een beetje op kinetisch zand. Wil je de wolkendeeg een prachtig kleurtje geven? Gebruik dan voedingskleurstoffen.

Download hier de instructies om een wolkendeeg te maken

Wolkendeeg

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal