NederlandsEngels

Echte zomerpret met natuurspeeltuinen in Den Haag

4x de leukste natuurspeeltuinen (bij jou in de buurt)

Wat maakt de zomer nu echt de zomer? Buitenspelen natuurlijk! Het is toch heerlijk om weer met z’n allen naar buiten te gaan en te genieten van de zon en de natuur? Vlietkinderen vindt dit ook en heeft speciaal voor ouders een super leuk lijstje opgesteld met de vier leukste natuurspeeltuinen in Den Haag. Natuurspeeltuinen voor jong en oud, bij jou in de buurt!

Natuurspeelplaats Zuiderpret

In deze toffe natuurspeelplaats, die aan de rand van de grote speelweide in het Zuiderpark ligt, kunnen kinderen zelf op avontuur gaan. Van het beklimmen van de drie meter hoge uitkijktoren tot via stapstenen in het water gaan of hutten bouwen tussen de takken: er is hier genoeg te doen! Jonge kinderen tot zes jaar hebben een eigen gedeelte, waar minder uitdagingen zijn en waar veel bloemen groeien. Daarnaast zijn er overal leuke zitjes, waar ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden. 

Navigeer naar Natuurspeelplaats Zuiderpret

Belevenisboerderij en OERRR natuurspeeltuin

Verken de wilgentunnels, laat je verrassen door de speelsloot en duik in avontuur bij de OERRR natuurspeeltuin! Gelegen bij de Belevenisboerderij Schieveen, is deze unieke speeltuin ontworpen voor alle kinderen - ook voor kinderen met een beperking. Beleef volle spanning met de vele geheimzinnige en avontuurlijke plekken, zoals een heuse speelrivier die door de speelplaats heen slingert waar je overheen kan met stapstenen, een wiebelende boomstam en touwbruggen. Maar ook met een stevige brug van planken, zodat de verschillende speelplekken voor alle kinderen te bereiken zijn. En voor de kleintjes is er een speciale plek waar zij heerlijk kunnen spelen.

Navigeer naar Belevenisboerderij en OERRR natuurspeeltuin

Stadsboerderij en natuurspeelplaats Gagelhoeve

Geniet van de rustieke charme van het platteland bij Stadsboerderij Gagelhoeve! Help mee met het borstelen van de geiten, klieder met water in de natuurspeelplaats of knuffel met de lieve konijnen in de knuffelhoek. En als je zin hebt om een handje te helpen op de boerderij kan dat ook! Zo mag je helpen met het voeren van de dieren of met het uitmesten van de stallen. Voor de kleintjes zijn er zelfs kleine kruiwagens en bezems beschikbaar. En als het tijd is om uit te rusten, biedt de picknickweide de perfecte plek om samen te relaxen en te genieten van iets lekkers.

Navigeer naar Stadsboerderij en natuurspeelplaats Gagelhoeve

Speelbos Huttenbos

In het midden van het Haagse Bos, naast de grote vijver, vind je het betoverende Speelbos Huttenbos. Deze open ruimte is een waar paradijs voor jonge avonturiers! Klim, klauter en bewaar je evenwicht op kronkelende boomstammen en andere natuurlijke obstakels, test je behendigheid terwijl je hinkstapspringt over de paaltjes of laat je creativiteit los terwijl je je eigen hut bouwt. Hier, midden in de natuur, kunnen kinderen zich volledig onderdompelen in een wereld van avontuur en ontdekking!

Navigeer naar Speelbos Huttenbos

Natuurspeeltuinen en kinderboerderijen in den haag

Op zoek naar meer zomeractiviteiten in de natuur? Ontdek ze hier! 
Bel ons Plan een rondleiding