NederlandsEngels

Knutselen voor Pasen met peuters en kleuters

We zijn halverwege de koude Winterdagen, dat betekent dat de lente al weer in zicht komt! Een écht lentegevoel krijgen wij altijd wanneer de Paasdagen aanbreken. Deze dagen worden extra leuk als je hier als kinderopvang, bso of school creatieve middagen aan kunt koppelen.

Het knutselen van pastelkleurige Paasversiering of Paas-knutsel-werkjes staan bij het team van Vlietkinderen hoog in de favorieten. Het vinden van inspiratie voor deze creatieve bezigheden soms nog een vak apart, daarom helpt Vlietkinderen je met dit blog een handje! Al onze inspiratie voor Paasversieringen en Paasknutselwerkjes zijn geschikt voor peuters, kleuters en oudere kinderen.

Paasversiering en Paasknutselwerkjes

Paashaasjes knutselen

Je kan op diverse manieren leuke paashazen knutselen, bijvoorbeeld door het verven van lege WC rollen. Deze rollen geef je een gezellige pastelkleur. Je knipt de oren van de haas uit dik gekleurd papier uit en plakt deze aan de binnenkant vast. 

Met verf, stift of stickers maak je het lieve gezichtje. De snorharen van de Paashaas maak je met touw of chenilledraad. En het staartje en de snuit? Daarvoor gebruik je een schattige pom pom!

paashaas knutselen recyclen

Versiering voor Paastakken

De leukste Paastakken hebben versiering nodig! Dit kan je natuurlijk gemakkelijk kopen, maar hoe leuk is het om zelf op school of thuis versiering te maken? Je kunt Paastakversiering op diverse manieren maken, knip bijvoorbeeld Paaseieren of Paashazen uit dik (gekleurd) karton. De kinderen kunnen meteen met stift, verf, glitter en andere knutselspulletjes in de weer. Je gebruikt een perforator en lint of touw om een hengsel te bevestigen, zo kan de decoratie meteen de takken in!

Kuikentjes knutselen

Het welbekende Paaskuikentje kun je op diverse manieren knutselen. Bijvoorbeeld door het gebruiken van dik gekleurd papier. Je knipt een halve cirkel uit, dit wordt het ei. Je knipt hier kleine triangels uit langs de rechte zijde, zodat het lijkt alsof het ei gebroken is. Erna maak je van een geel stuk papier een ovaal, dit wordt het kuiken. Vervolgens knip je vleugeltjes en een kam uit. Het gezichtje maak je met verf, stift of meer papier. Het leuke aan dit knutselwerkje is, is dat je het formaat volledig zelf kan kiezen - het Paaskuiken hoeft niet piep-klein te zijn.

Paashaas doosje

Zeg je Pasen dan zeg je eieren. Verzamel lege eierdozen en ga hiermee aan de knutsel! Met de eierdozen kun je leuke doosjes maken in de vorm van een Paashaasje. Knip de vakjes van de eierdoos uit elkaar. Vervolgens plak je vanuit de binnenzijde met een stukje tape 2 vakjes aan elkaar vast, de tape werkt als een scharnier zodat het doosje open en dicht kan. Vervolgens decoreer je het doosje zoals je wilt, met verf, papier, glitter of stift. 

Om het doosje het uiterlijk te geven van een haasje knip je uit dik papier twee lieve oortjes uit, deze plak je met wat lijm aan de bovenkant van het doosje. Je maakt het Paashaasje af met een pom pom als neusje en staartje, met touw maak je lieve snorhaartjes. 

Paaseieren verven

De activiteit waar je misschien wel als eerste aan denkt wanneer je Pasen en knutselen in één zin samen hoort! Bij het beschilderen van Paaseieren geef je kids volledige creatieve vrijheid. Zet diverse kleuren verf klaar, glitters, stickers, stiften en andere knutselspullen. 

Tip van Vlietkinderen: werk je met jongere kids? Kies dan voor knutsel eieren in plaats van echte eieren. 

paaseieren verven met kinderen

Eierdopjes maken

Zoals in punt 1 omschreven kan je heel veel leuks doen met WC rollen. Zo ook het maken van versierde eierdopjes! Heel leuk voor bij het Paasontbijt op school of thuis. Knip de wc- of keukenrollen in kokertjes van ca. 5cm breed. Decoreer de eierdopjes naar wens, een stoere voor je vader en een lieve voor je moeder? Aan jou de keuze! 

Wat een leuke, creatieve knutselwerkjes die geschikt zijn voor peuters en kleuters! Laat de lente maar komen! Toch geen zin om thuis te knutselen? Ontdek hier leuke Lente activiteiten buiten de deur

Op zoek naar een creatieve en professionele kinderopvang (peuterspeelzaal en naschoolse opvang)? Ontdek meer over Vlietkinderen en onze locaties

Bel ons Plan een rondleiding