NederlandsEngels

Moederdag cadeau: tijd om te knutselen!

Het is bijna moederdag 2023, hét moment om je lieve mama in het zonnetje te zetten met een mooi en persoonlijk moederdag cadeau. Vlietkinderen helpt jou met moederdag knutselen inspiratie! Schuif samen met je andere ouder, broers en zussen aan tafel om een prachtig knutselwerk te maken die je moeder nog jaren zal bewaren.

Ben jij een docent of pedagogisch professional die samen met de groep een knutselwerkje wilt maken voor moederdag? Dan komt de onderstaande lijst vast en zeker ook goed van pas. Zin om voor een moederdagcadeau te knutselen? Lees dan snel verder!

Moederdag knutselen

Iedere moeder is anders. De een is heel sportief, de ander houdt van koken of van kunst. Daarom is het belangrijk dat jouw persoonlijke moederdag cadeau helemaal bij haar past. De onderstaande knutselwerkjes zijn daarom voor iedere moeder geschikt. Om jou te helpen met het persoonlijk maken van het moederdag cadeau hebben wij bij ieder knutselwerk een tip bijgevoegd. Vlietkinderen is voorstander van creativiteit en we hopen je te motiveren je eigen draai te geven aan het moederdag knutsel werk! 

 

1. Moederdag boeket knutselen 

Veel moeders houden van een bos bloemen of een mooi moederdag boeket. Een nadeel van het geven van bloemen is dat deze niet lang bewaard kunnen worden. Daarom gaan we zelf een moederdag boeket knutselen! Deze kan op allerlei plekken in huis opgehangen worden (zoals de koelkast of het prikbord) en erna bewaard worden als leuke herinnering. 

moederdag cadeau inspiratie

Wat heb je nodig?

- Stevig gekleurd papier

- Schaar

- Lijm

- WC rol

- Papieren rietjes

- Verf

- optioneel: Vilt

We beginnen met een langwerpig gekleurd vel papier. Dit wordt de achtergrond van jouw boeket. Het moederdag boeket moet in een vaas geplaatst worden, hier gebruiken we de WC rol voor. De WC rol kan je naar eigen stijl verven. Tip! Verf de vaas in de favoriete kleur van jouw moeder.

Vervolgens verf je de papieren rietjes met groene verf. Tip! Om het boeket extra speels te maken verf je ze in verschillende tinten groen. De rietjes zijn nu stengels geworden en die laat je even drogen. Uit groen papier (of vilt) knip je bladeren uit, deze plak je aan de stengels. Het vaasje is inmiddels droog en plak je op het langwerpig gekleurd vel papier. Vanuit het vaasje plak je de stengels met bladeren op. We zijn al op de helft!

Nadat de stengels gemaakt en opgeplakt zijn begin je aan de verschillende bloemen. Tip! Weet je niet van welke bloemen jouw moeder houdt? Vraag het aan je andere ouder! Om een basis bloem te maken knip je een cirkeltje uit papier (of vilt). Vervolgens knip je 6 tot 8 druppel-vormen uit een andere kleur papier (of vilt). Deze druppels bevestig je aan de achterkant van het cirkeltje met wat lijm, zodat deze de blaadjes van de bloem vormen. 

Wanneer de lijm van de blaadjes droog is, lijm je de bloem op de stengel. Je kan er voor kiezen een boeket met dezelfde bloemen te maken, ook kun je er voor kiezen om verschillende soorten bloemen op te plakken. Denk bijvoorbeeld aan een wat grotere Zonnebloem of een Tulp. 

Op de achtergrond kun je met een dikke stift of gekleurde pen een mooie boodschap of je naam opschrijven voor je moeder. Zo heb je een creatief en persoonlijk moederdag cadeau, helemaal zelf gemaakt!

2. Moederdag cadeau hart knutselen

Het bekende teken om te laten zien dat je iemand lief vindt is een hart. Maar hoe maak je van dit hart nu een persoonlijk moederdag cadeau? Dat kan op verschillende manieren! Het moederdag knutsel werk dat wij hebben gekozen in dit blog maken we uit veelzijdig crêpepapier. Je hebt er bijna niks voor nodig en is zelfs geschikt voor de allerkleinsten (met een beetje hulp). 

Wat heb je nodig?

- 2 Kleuren crêpepapier

- Potlood

- Dik papier

- Schaar

- Lijm

Je begint met het vel dik papier, dit mag een kleur zijn maar een wit vel is ook geschikt voor dit knutselwerk. Je legt het vel horizontaal neer en tekent hierin een hart (zorg ervoor dat deze het vel redelijk opvult). Vervolgens leg je jouw hand in het midden van het hart en teken je met je andere hand en het potlood de uitlijning van je hand over. Ben je hier wat te jong voor of lukt het niet helemaal? Vraag dan de hulp van een ouder. 

Vervolgens scheur je kleine stukjes van het crêpepapier af en maak je hier propjes van. Deze propjes plak je dicht op elkaar om de vakken in te kleuren. Voor het vlak met de hand gebruik je een andere kleur dan het vlak van het hart. Wanneer alle propjes opgeplakt zijn laat je het werkje drogen. Je knipt al het overgebleven papier er vanaf wanneer het werkje droog is en voilà!

3. Moederdag cadeau natuur

Dit moederdag cadeau is geschikt voor alle moeders, maar zal extra gewaardeerd worden door de moeder die van de natuur houdt! Voor dit moederdag knutsel werk heb je weinig nodig en is dus gemakkelijk om te maken. Je moet wél even naar buiten en op zoek naar spullen om te gebruiken voor jouw knutselwerk. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig?

- Blaadjes uit de tuin of uit het bos

- Stift

- Dik papier

- Verf

Je raadt het misschien al: maar voor dit moederdag cadeau moet je eerst naar buiten. Hier verzamel je de mooiste blaadjes en bloemetjes die je kan vinden. We gaan hier namelijk mee stempelen! Wanneer je genoeg stempels hebt verzameld begin je thuis met het knutselwerk. Op dik papier teken je met stift de vorm van een boomstronk of een vaas met stengels eruit.

Met verf en een kwastje kleur je voorzichtig een van de kanten van een blaadje of bloem in, wanneer deze verf nog nat is druk je het blaadje of bloemetje als een stempel op het papier. Zo ga je al je verzamelde stempeltjes af en vorm je uiteindelijk een volle bos bloemen of een prachtige boom. Tip! Gebruik de stempeltjes meerdere keren door ze tussentijds op te laten drogen en een nieuwe kleur er overheen te verven. 

Vlietkinderen hoopt met de bovenstaande moederdag knutsel tips je te hebben kunnen inspireren voor een persoonlijk moederdag 2023 cadeau wat jouw moeder nog jaren zal waarderen en bewaren! Nieuwsgierig naar andere knutseltips van Vlietkinderen? Ontdek hier onze pasen knutselwerkjes. Meer ontdekken over Vlietkinderen en onze kindcentra? Ontdek het op deze pagina.

Bel ons Plan een rondleiding