NederlandsEngels

Vaderdag cadeau idee: knutselen!

Het is bijna zo ver! De dag om jouw geliefde papa in het zonnetje te zetten: Vaderdag 2023. Veel kinderen (en volwassenen) vinden het lastig om een cadeautje voor een ouder te kopen, vaak hebben zij 'geen wensen' en is 'goed luisteren' en 'je kamer opruimen' al voldoende. Toch voelt het fijn om met een cadeau te laten zien hoe erg jij je ouder waardeert.

Om je hiermee een handje te helpen heeft Vlietkinderen een aantal te gekke Vaderdag knutsels voor je bedacht, zodat jij jouw lieve vader een persoonlijk, zelfgemaakt cadeautje kunt geven! Zin om samen te vaderdag knutselen voor papa? Lees dan snel verder!

  

BEKIJK ALLE HANDIGE TIPS

Vaderdag cadeau knutselen 

Een vaderdag cadeau maken is heel leuk om te doen met peuters, kleuters en oudere kinderen. Het is een persoonlijk cadeau en een mooie herinnering aan de kindertijd. Veel kindercentra en basisscholen kiezen ervoor om tijdens creatieve lessen cadeautjes te knutselen. Een vaderdagcadeautje knutselen kun je echter ook heel gemakkelijk thuis doen. Vlietkinderen heeft hieronder 2 te gekke ideeën voor je geprobeerd - wij zijn in ieder geval fan!

Een persoonlijke vaderdagkaart

Zet jouw vader dit jaar in de spotlight met een persoonlijke, geknutselde verjaardagskaart. Het leuke van dit knutselwerkje is dat je helemaal kunt uitpakken zoals jij zelf wilt! Hou jij veel van kleuren met potlood of stift? Maak op een dikker papier een prachtige tekening van iets dat jouw papa leuk vindt. Zoals de thema's vissen, voetballen of koken. Tip: weet je niet zo goed wat de hobby's van je papa zijn? Vraag het aan je andere ouder!

Voor ons voorbeeld knutselwerkje hebben we een 'klus'-thema gebruikt, houdt jouw vader ook van klussen of heeft hij een baan waarbij hij veel met gereedschap werkt? Dan is dit misschien wel het idee voor jou!

Voor het maken van een klus vaderdagkaart heb je het volgende nodig:

- Dik gekleurd papier

- Lijm

- Zwarte stift

1. Neem een vel dik gekleurd papier en vouw deze doormidden, dit wordt de basis van je vaderdag kaart.

2. Kies een kleur waarmee je de riem en de broekzak gaat maken. Knip een langwerpige balk uit voor de riem, een vierkant + driehoek voor de broekzak en een korte langwerpige rechthoek voor het lusje. 

 2. Teken vervolgens met de zwarte stift (of pen) stiksels op het lusje, op de broekzak en schrijf een lieve boodschap hierop voor je papa.

3. Lijm vervolgens eerst de riem en het lusje vast op de kaart, zorg ervoor dat het lusje alleen vastgeplakt wordt aan de zijkantjes. Door het lusje niet helemaal vast te lijmen kun je later een geknutselde hamer er in schuiven! Lijm hierna de broekzak op de kaart, net als bij het lusje lijm je het zakje enkel langs de zijkanten op zodat je later een moersleutel erin kunt schuiven.

4. Knip hierna uit dik gekleurd papier een moersleutel en een hamer uit. Dit zijn wat moeilijkere vormen, hier kan een ouder je bij helpen.

5. Om de broek af te maken knip je uit de eerste kleur dik gekleurd papier 2 korte langwerpige rechthoeken uit, deze plak je overdwars op de riem om de lusjes van de broek te maken.

6. Jouw stoere vaderdag kaart is af!

vaderdag idee cadeau kaart

Vaderdag koekjes bakken

Zandkoekjes zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezellig om samen met en ouder te bakken! Je kan er voor kiezen om samen met jouw vader als cadeautje koekjes te bakken, of samen met je andere ouder, opa, oma broer of zus de koekjes alvast te bakken en te versieren. Via deze link vind je een gemakkelijk recept voor lekkere krokante zandkoekjes. 

De koekjes kunnen zo persoonlijk worden gemaakt als dat jij wilt. Houdt jouw vader van vissen? Dan kan je uit het deeg een visvorm steken en versieren met schubben, een vin en een oogje. Werkt papa op een kantoor en draagt hij graag een pak? Een stropdas kun je gemakkelijk uit koekjesdeeg steken, waarna je de das zelf kunt versieren met een vrolijk patroon. Laat je creativiteit de vrije loop!

Knutselen vaderdag peuters

Een vaderdag cadeau knutselen met peuters is een leuke bezigheid voor ouder en kind! De eerder genoemde vaderdag knutsels zijn misschien wat moeilijk voor de allerkleinsten, daarom heeft het team van Vlietkinderen twee super lieve knutselwerkjes bedacht die óók geschikt zijn voor de allerkleinsten. Nieuwsgierig geworden naar deze zoete vaderdag knutselwerkjes? Bekijk ze hieronder. 

Vaderdag fotolijstje knutselen

Het knutselen van een fotolijstje is (met een beetje hulp van een volwassene) een super cadeautje om te maken voor een peuter. Het enige dat je nodig hebt is verf op waterbasis, een kwastje, wat lijm, een pen een een mooie foto voor in het lijstje. Het laatste wat je nodig hebt is oude ijsstokjes. Een mooie reden om veel ijsjes te eten (of je koopt ze bij de hobbywinkel)!

  1. Verf de ijsstokjes in verschillende kleurtjes die jouw vader mooi zal vinden. 
  2. Plak de ijsstokjes met lijm vanuit de uiteindes aan elkaar, houd een geweven patroon aan om diepte te creëren. Hier moet een volwassene bij helpen.
  3. Schrijf een lieve boodschap op het lijstje. 
  4. Plak een mooie foto aan de achterkant van het lijstje. 

Bonus: bevestig met een stukje touw en lijm een lusje aan de achterkant van het lijstje, zodat je deze op kan hangen aan de muur. 

 

Papa je bent een kei!

Jouw stoere papa is écht een kei! Laat het hem zien door in je tuin of bij jou in de buurt op zoek te gaan naar een heel mooie steen. Deze steen versier je thuis met verf, glitter en stift. Wanneer deze vrolijke steen helemaal droog is vraag je of een volwassene de boodschap 'papa je bent een kei!' er op schrijft. Een perfect cadeautje voor bij hem op zijn nachtkastje, op zijn bureau thuis of op het werk - zo herinner je hem iedere dag hoe belangrijk hij voor je is. 

Nieuwsgierig naar meer tips van Vlietkinderen? Ontdek hier onze moederdag cadeau tips of bekijk al onze handige tips

vaderdag knutselen

vader dag cadeau idee

Ga je mee? 

Bij Vlietkinderen geven we jouw kinderen ruimte om te groeien. Kom eens kijken bij een van onze locaties. Op zoek naar een kinderopvang? Vlietkinderen biedt deskundige opvang, kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse- en voorschoolse-opvang. 

Onze kinderopvang Contact

Bel ons Plan een rondleiding