NederlandsEngels

Buitenschoolse opvang De Fontein

Buitenschoolse opvang Voorburg West | De Fontein

BSO De Fontein is samen met basischool Pius X verhuisd naar een tijdelijke locatie. Daar blijven wij samen onder één dak vanaf aanvang schooljaar 2021-2022, in afwachting van de oplevering van de nieuwbouw van ons kindcentrum op onze oude locatie aan de Heeswijkstraat. Hieronder vindt u de adresgegevens van de tijdelijke locatie + het nieuwe LRK-nummer: 

BSO De Fontein 
Oranje Nassaustraat 1B, 2271SJ, Voorburg
LRK nummer 240875692

Met plezier naar de BSO! Dat is ons doel. Dit kan volgens ons in een gezellige omgeving met een gevarieerd activiteitenaanbod in een ongedwongen sfeer. De volgende kernwaarden zijn hierin leidend voor ons: Creatief, Huiselijk, Buiten en Samenwerken. BSO De Fontein maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband IKC Heeswijk; opvang en onderwijs onder een dak.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierWarme maaltijdZwemlesHuiswerkbegeleidingKapper
Linde van Kooten

Manager kindcentrum

Linde van Kooten

Praktische informatie over deze opvang

 • Opvangvormen

  Voorschoolse opvang

  Kent u het? ’s Ochtends haasten, snel aankleden, een boterhammetje voor onderweg, afzetten bij school en hup… de file in. Daar hebben wij een oplossing voor: voorschoolse opvang (VSO) vanaf half acht. Uw kind blijft bij ons tot aanvang schooltijd. Wij zorgen dat uw kind veilig en met een goede overdracht aan de leerkracht, in de klas komt. Ook voor deze opvangvorm kunt u kinderopvangtoeslag ontvangen. Tijdens de VSO-tijd kunnen de kinderen nog even rustig wakker worden, samen een spelletje doen, een boekje lezen, spelen of gewoon nog even lekker chillen. We drinken een lekker kopje thee met een stukje ontbijtkoek, fruit of een rijstwafel erbij. Hebben we uw belangstelling gewekt? Meld uw kind(eren) dan aan voor de VSO en gun uzelf en uw kind(eren) een rustige start van de dag!

  Buitenschoolse opvang

  In het gebouw van de basisschool Pius X bieden wij de buitenschoolse opvang. Na schooltijd fijn met vriendjes en vriendinnetjes spelletjes doen, aan een activiteit meedoen, knutselen, koken, buitenspelen enzovoort! De samenwerking met de basisschool is intensief, we proberen dezelfde regels te hanteren en geloven in een doorgaande leerlijn. Ons doel is dat kinderen met plezier naar de BSO toe komen. Dit kan volgens ons in een gezellige omgeving met duidelijke regels en een leuk activiteiten aanbod met een ongedwongen sfeer. Deze kernwaarden zijn voor ons leidend; Creatief, Huiselijk, Buiten en Samenwerken.

 • Bijzonderheden

  BSO De Fontein is onderdeel van het samenwerkingsverbnd IKC Heeswijk (werknaam). De gemeente Leidschendam-Voorburg bouwt samen met schoolbestuur Panta Rhei en Vlietkinderen een nieuw kindcentrum op de plaats van het huidige schoolgebouw. In de nieuwbouw is plaats voor de combinatie opvang en onderwijs. Een kinderdagverblijf, peuteropvang/speelzaal, buitenschoolse opvang en basisonderwijs onder een dak op een fantastisch locatie in de wijk. Opvang en onderwijs werken samen aan doorgaande leer- ontwikkellijnen om kinderen het allerbeste mee te geven op weg naar de toekomst.

  De opvanglocaties van Vlietkinderen zijn het hele jaar (met uitzondering van de gangbare feestdagen) geopend. U kunt ook voor vakantie-opvang en opvang tijdens studiedagen bij ons terecht! Vraag naar de mogelijkheden via klantenservice@vlietkinderen.nl of bel met 070 317 59 59

  Schoolvakanties

  In de schoolvakanties en tijdens studiedagen is de school dicht maar de Fontein gewoon geopend! Tijdens de vakantieperioden voegen we samen met de locatie de Luchtballon (Van Lodensteijnstraat 6,). We ondernemen daar extra leuke dingen want dan is er meer tijd, we zijn van 07:30 tot 18.30 uur geopend. Soms maken we ook uitstapjes, vaak in combinatie met andere locaties van Vlietkinderen.

  U kunt ook vakantieopvang of studiedag afnemen als u (nog) geen klant bent bij Vlietkinderen. In de Pius X verzorgt Vlietkinderen ook de tussenschoolse opvang. Wij werken nauw samen met school en zorgen zo voor een 'warme' overdracht van de kinderen.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  VSO:
  LRK nummer: 336589694
  20 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 240875692
  20 Kindplaatsen

 • Scholen

  Pius X

 • Contactgegevens locatie

Adres

Openingstijden BSO

De Fontein is alle dagen geopend, maar op woensdagmiddag en tijdens schoolvakanties vindt de opvang plaats bij Vlietkinderen Kindcentrum de Lusthof. Samen met de kinderen van die BSO ondernemen zij allerlei activiteiten. 

Openingstijden: van 14.30 uur* tot 18.30 uur.
*Basisschool Pius X werkt vanaf  augustus 2021 met een continurooster, de BSO tijd sluit hier op aan. 

Tijdens vakanties en studiedagen: van 07.30 tot 18.30 uur.

De Voorschoolse opvang

Voorlopig alleen op maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend geopend. Bij voldoende animo zijn andere dagen uiteraard bespreekbaar.

Openingstijden: vanaf 07.30 uur tot aanvang schooltijd.

Neem een kijkje bij "Buitenschoolse opvang De Fontein"

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal