NederlandsEngels

Buitenschoolse opvang Het Spektakel

BSO Leidschendam Raadhuiskwartier | Het Spektakel

Deze bijzondere locatie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, is gehuisvest in de monumentale boerderij Freddie's Hoeve en ligt vlak naast basisschool Maria Bernadette. We werken nauw samen met deze school. We delen de goed ingerichte groene buitenruimte voor en achter de school en we maken voor speciale sport- en spelactiviteiten en bij slecht weer gebruik van de gymzaal. Het Spektakel beschikt over een atelier waar de kinderen graag creatief aan de slag zijn. Verder zijn er allerlei andere ruimtes waar de kinderen kunnen spelen, chillen, bouwen, knutselen en ook huiswerk kunnen maken als dat nodig is. Er is ook een grote keuken voor kookworkshops.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierHuiswerkbegeleiding
Michele Dorsman

Manager kindcentrum

Michele Dorsman

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Deze bijzondere locatie in een oude 'boerderij' die we huren van scouting vereniging Satoko Kitahara, ligt vlak naast basisschool Maria Bernadette. We werken nauw samen met deze school. We delen de mooie groene buitenruimte voor en achter de school en we maken voor speciale sport- en spelactiviteiten en bij heel slecht weer, gebruik van de gymzaal.

  Het Spektakel beschikt over een atelier waar de kinderen graag knutselen. Verder zijn er allerlei andere ruimtes waar de kinderen kunnen spelen, chillen, bouwen, terecht kunnen voor huiswerk maken als dat nodig is, en er is ook een grote keuken voor samen koken en kookworkshops. Iedere dag hebben wij een gevarieerd activiteitenprogramma en tijdens onze speciale vakantieprogramma's laten wij de kinderen kennismaken met allerlei soorten muzikale, creatieve en vooral ook sportieve vrijetijdsbesteding.

  Sportief bewegen vinden we leuk en het is goed voor onze gezondheid! Een goede overdracht en afstemming tussen het team van de basisschool en onze Pedagogisch medewerkers is reuze belangrijk voor het welbevinden van de kinderen. Met de naast onze locatie gelegen basisschool Maria Bernadette werken we dan ook uitstekend samen. Wij spelen elke dag buiten en maken dan gebruik van hun speelpleinen. Kom gerust een keer op bezoek om de sfeer te proeven, je bent van harte welkom. Je kunt hier ook een rondleiding aanvragen.

 • Opvangvormen

  Voorschoolse opvang

  Het Spektakel, biedt ook opvang vóór schooltijd voor kinderen van basisscholen De Margriet en Mara Bernadette. Ken je het? ’s Morgens haasten, snel aankleden, een boterhammetje voor onderweg, afzetten bij school en hup… de file in. Daar hebben wij een oplossing voor: voorschoolse opvang (VSO) vanaf half acht! Je kunt je kind(eren) vanaf half acht bij ons brengen. De kinderen blijven bij ons tot aanvang schooltijd. Wij zorgen ervoor dat je kind veilig en met een goede overdracht aan de leerkracht, in de klas komt. Tijdens de VSO-tijd kunnen de kinderen nog even rustig wakker worden, samen een spelletje doen, een boekje lezen, spelen of gewoon nog even lekker ‘niksen’.

  De kinderen krijgen een kopje thee of limonade en daarbij een plakje ontbijtkoek, een cracker of rijstwafel. Ook voor deze vorm van kinderopvang kun je Kinderopvangtoeslag aanvragen. Hebben we je belangstelling gewekt? Meld je dan aan voor de VSO en gun uzelf en uw kind(eren) een rustige start van je werk- en schooldag!

  Je kunt zich aanmelden via klantenservice@vlietkinderen.nl / 070-317 59 59 Doe het nu! Dan ben je zeker van een plaats!

 • Bijzonderheden

  Een belangrijk pluspunt van buitenschoolse opvang Leidschendam Raadhuiskwartier | Het Spektakel is kinderparticipatie, een kinderraad. Wij vragen de kinderen waar hun belangstelling naar uitgaat. Ze helpen ons mee om activiteiten te bedenken en hoe we deze gaan uitvoeren. Het Spektakel gaat ook met enige regelmaat op bezoek bij Stadstuin Rusthout, waar de kinderen kennismaken met de dieren in de kinderboerderij en de planten in de moes- en heemtuin van deze stadsboerderij. Wij halen kinderen op van de volgende basisscholen: De Tandem, De Vliethorst, De Margriet en Maria Bernadette.

  In overleg brengen en/of halen wij de kinderen van de sportvereniging.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  VSO:
  LRK nummer: 193959331
  20 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 193959331
  75 Kindplaatsen

 • Scholen

  Maria Bernadette

  De Margrietschool

 • Contactgegevens locatie

Adres

Openingstijden

Openingstijd voorschoolse opvang: 
maandag tot en met vrijdagochtend van 07.30 tot aanvang school

Openingstijden naschoolse opvang:
maandag, dinsdag, donderdag: 15.00 tot 18.30 uur
woensdag en vrijdag:              12.00 tot 18.30 uur
studiedagen en vakanties:        07.30 tot 18.30 uur

Neem een kijkje bij "Buitenschoolse opvang Het Spektakel"

Bel ons Plan een rondleiding