NederlandsEngels

Kindcentrum 't Kompas | CLUB Kompas

Kindcentrum Leidschenveen | 't Kompas & CLUB Kompas

Welkom bij Kindcentrum Leidschenveen de Vissen 't Kompas! Onze mooie locatie voor kinderen van 0 tot 12 jaar heeft verschillende groepsruimten waaronder een binnenzandbak, een motorische ruimte en een atelier. Rondom onze opvang hebben wij ruime buitenspeelplaatsen voor de kinderen.

Dit kindcentrum in de Haagse wijk Leidschenveen is voor de kinderen een vertrouwde omgeving. We werken samen met de naastgelegen basisscholen Walvis en Waterland aan doorgaande leer- ontwikkellijnen.

Voorzieningen:

MuziekCultuurCreativiteitAtelierPiramideWarme groentemaaltijd
Sonja Bernhart

Manager kindcentrum

Sonja Bernhart

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Kindcentrum 't Kompas is een centrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar, we bieden je de volgende opvangvormen op deze locatie: dag- en peuteropvang (peuterspeelzaal) en buitenschoolse opvang inclusief opvang voorafgaand aan schooltijd. Wij werken met een 'open deuren beleid', dit wil zeggen dat op bepaalde tijden kinderen, natuurlijk met begeleiding, in verschillende ruimten kunnen spelen.

  De kinderen die 7,5 jaar of ouder zijn gaan naar Vlietkinderen CLUB Kompas, gelegen aan de overkant van het kindcentrum, in basisschool De Walvis. Dit kindcentrum en het activiteitenaanbod is speciaal toegerust op de grotere kinderen. Samen met de scholen werken we aan doorgaande leer- ontwikkelijnen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, opvang en onderwijs op één locatie in de wijk, hoe fijn is dat?! De 'grote broer' van Kindcentrum Leidschenveen de Vissen | 't Kompas. Samen bieden wij een doorgaande opvangmogelijkheid aan voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar; dagopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal. Wij werken samen met de basisscholen Walvis en Waterland. Op deze scholen verzorgt Vlietkinderen ook de tussenschoolse opvang. CLUB Kompas is speciaal ingericht voor kinderen vanaf 7 jaar en een mooi vervolg op de BSO tot 7 jaar van het kindcentrum. Als extra service brengen en halen wij de kinderen naar en van dans- en sportlessen in de gymzaal. Lees meer over onze extra services

 • Opvangvormen

  Kinderdagverblijf

  We zorgen voor een veilige én uitdagende speelomgeving voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We bieden een gevarieerd activiteitenaanbod, zoals peutergym, muziek voor baby, dreumes, peuter, spel met zand en water en yoga. Vanzelfsprekend spelen we ook dagelijks lekker buiten, lezen we boekjes en gebruiken we veelvuldig ons atelier. We eten gezamenlijk fruit, groentehapjes en boterhammen, maar je kunt ook voor een warme lunchmaaltijd kiezen voor je kind. Vlietkinderen werkt toe naar het opnemen van de warme lunch in het standaard opvangaanbod. Onze maaltijden worden geleverd door Madaga, een gerenommeerde leverancier binnen de kinderopvang.

  Luiers en verzorgingsproducten hoef je niet mee te brengen naar de opvang, wij hebben alles wat nodig is in huis. In ons kindcentrum werken we met KIJK!, dit is een observatie instrument waarmee we het welbevinden en de ontwikkeling van je kind goed kunnen volgen en op die manier een passend aanbod kunnen aanbieden. Uiteraard wordt dit ook met de ouders besproken.

  Peuterspeelzaal (VE)

  Deze opvangvorm is voor kinderen van 2 tot 4 jaar en dagelijks geopend van 8.30 uur -11.45 uur. Middels de methode Piramide bieden we thema’s aan, die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. Het lokaal is zo ingedeeld, dat kinderen kunnen ontdekken en spelend kunnen leren in verschillende hoeken. Samen met de kinderen zorgen we ervoor dat elk thema zichtbaar en tastbaar wordt in de ruimte. Samen volgen we de ontwikkeling van de kinderen en gebruiken we het observatie instrument KIJK! 

  Buitenschoolse opvang

  De BSO van kindcentrum 't Kompas is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen. De kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar hebben hun groepsruimten in Kindcentrum ’t Kompas, en de kinderen van 8 tot 12 jaar gaan naar CLUB Kompas. Uiteraard kijken wij niet alleen naar de leeftijd, maar ook naar de ontwikkeling en het welbevinden van elk kind. Aan de hand daarvan zullen wij de overstap naar Club Kompas aan u voorstellen. Er is een ruim activiteiten aanbod. Veel wordt georganiseerd door de Pedagogisch medewerkers zelf. We luisteren goed naar de ideeën van de kinderen en waar mogelijk voeren we deze ideeën samen uit. Met regelmaat 'vliegen' we een externe partij in, die workshops of sport clinics organiseert.


  Voorschoolse opvang (VSO)

  Ken je het? Een hectische start van de dag, haasten om op tijd bij school en op het werk te zijn. Dat hoeft niet, je mag je kind(eren) bij ons brengen voor schooltijd. Wij starten rustig met ze op en we brengen hen op tijd naar school.

 • Bijzonderheden

  Wij werken met een 'open deuren beleid', dit wil zeggen dat op bepaalde tijden kinderen, natuurlijk met begeleiding, in verschillende ruimten van ons kindcentrum kunnen spelen. We beschikken ook over een binnenzandbak, een stoei/motorische ruimte en een echt atelier! De kinderen tot 7,5 jaar verblijven in het kindcentrum, de oudere kids gaan naar BSO Vlietkinderen CLUB Kompas, gelegen aan de overkant van het kindcentrum, in basisschool De Walvis. Dit kindcentrum en het activiteitenaanbod is speciaal toegerust op de grotere kinderen.

  Samen met de basisscholen zorgen we voor een goede overdracht en werken we aan doorgaande leer- ontwikkelijnen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, opvang en onderwijs op één locatie in de wijk, hoe fijn is dat?! En, wist je al dat kinderen bij ons zowel op horizontale als verticale groepen geplaatst kunnen worden? Dat is wat ons pas echt uniek maakt. 

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 110620811
  48 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 229457460
  80 Kindplaatsen

  BSO 2:
  LRK nummer: 162383782 (CLUB Komp
  58 Kindplaatsen

 • Scholen

  De Walvis

  Waterland

 • Contactgegevens locatie

Adres

Kinderdagverblijf

Van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur

Voorschoolse opvang

Maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 8.30 uur

Ook voor deze vorm van kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen.

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur

Woensdag: 11.30 - 18.30 uur

Vakanties en studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Peuterspeelzaal VE 

Van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 11.45 uur

Voor onze peuterspeelzaal zijn alle dagdelen naar keuze los af te nemen of te combineren. Deze opvangvorm is voor peuters vanaf 2 jaar oud.

Neem een kijkje bij "Kindcentrum 't Kompas | CLUB Kompas"

Bel ons Plan een rondleiding Download foto's en schriftje Download foto's en schriftje