NederlandsEngels

Kindcentrum 't Kompas | CLUB Kompas

Kindcentrum Leidschenveen | 't Kompas & CLUB Kompas

Welkom bij Kindcentrum 't Kompas! Onze mooie locatie voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar heeft verschillende groepsruimten waaronder een binnenzandbak, een motorische ruimte en een atelier. Rondom onze opvang hebben wij ruime natuurlijke  buitenspeelplaatsen voor de kinderen.

Dit kindcentrum in de Haagse wijk Leidschenveen is voor de kinderen een vertrouwde omgeving. We werken samen met de naastgelegen basisscholen Walvis en Waterland aan doorgaande leer- ontwikkellijnen.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsBinnenzandbakMuziekCultuurCreativiteitAtelierWarme maaltijdPiramideWarme groentemaaltijd
Sonja Bernhart

Manager kindcentrum

Sonja Bernhart

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  Kindcentrum 't Kompas is een centrum voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, we bieden de volgende opvangvormen op deze locatie:
  - dag- en peuteropvang (peuterspeelzaal inclusief een Voorschoolse educatie aanbod).
  - buitenschoolse opvang inclusief voorschoolse opvang (voorafgaand aan schooltijd).

  De kinderen die 7,5 jaar of ouder zijn gaan naar Vlietkinderen CLUB Kompas, gelegen aan de overkant van het kindcentrum, in basisschool De Walvis. De ruimte en het activiteitenaanbod bij CLUB,  'de grote broer' van 't Kompas is speciaal toegerust op de oudere (7+) kinderen.

  Samen met de basisscholen Walvis en Waterland werken we aan doorgaande leer- ontwikkelijnen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, opvang en onderwijs op één locatie in de wijk, hoe fijn is dat?!

 • Opvangvormen

  Kinderdagverblijf

  We zorgen voor een veilige én uitdagende speelomgeving voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We bieden een gevarieerd activiteitenaanbod, zoals peutergym, muziek voor baby, dreumes, peuter, spel met zand en water en yoga. Vanzelfsprekend spelen we ook dagelijks lekker buiten, lezen we boekjes en gebruiken we veelvuldig ons atelier.

  We eten gezamenlijk fruit en tussen de middag een warme groentelunch. Onze maaltijden worden geleverd door Madaga, een gerenommeerde leverancier binnen de kinderopvang.

  Luiers en verzorgingsproducten hoef je niet mee te brengen naar de opvang, wij hebben alles wat nodig is in huis. En je betaald er niets extra's voor, alles zit verdisconteerd in het tarief. In ons kindcentrum werken we met een observatie instrument waarmee we het welbevinden en de ontwikkeling van je kind goed kunnen volgen en op die manier goed kunnen aansluiten bij de behoefte van het kind. Natuurlijk wordt dit ook met de ouders besproken, met enige regelmaat nodigen we ouders uit voor een gesprek. Natuurlijk ben je van harte welkom om zelf een afspraak met ons te maken. .

  Peuterspeelzaal (VE)

  Deze opvangvorm is voor kinderen van 2 tot 4 jaar en dagelijks geopend van 8.30 uur tot 11.45 uur. Met de ontwikkelingsgerichte methode Piramide bieden we thema’s aan, die aansluiten bij de belevingswereld van de peuters. De groepsruimte is zo ingericht dat kinderen de wereld om hen heen kunnen ontdekken en spelend kunnen leren in verschillende speelhoeken. Samen met de kinderen zorgen we ervoor dat elk thema zichtbaar en tastbaar wordt in de ruimte. 

  Buitenschoolse opvang

  De BSO van kindcentrum 't Kompas is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen. De kinderen in de leeftijd van 4 tot 7+/8 jaar hebben hun groepsruimten in Kindcentrum ’t Kompas, en de kinderen van 7+/8 tot en met 12 jaar gaan naar CLUB Kompas. Uiteraard kijken wij niet alleen naar de leeftijd, maar ook naar de ontwikkeling en het welbevinden van elk kind op het moment van de overgang naar CLUB. Vanzelfsprekend bespreken wij dit ook met de ouders van het betreffende kind. Er is bij de BSO een ruim en uitdagend activiteiten aanbod. Veel wordt georganiseerd door de Pedagogisch medewerkers zelf. We luisteren goed naar de ideeën van de kinderen (bij CLUB is een Kinderraad) en waar mogelijk voeren we deze ideeën samen uit. Met regelmaat 'vliegen' we een externe partij in, die workshops of sportclinics organiseert.

  Voorschoolse opvang (VSO)

  Ken je het? Een hectische start van de dag, haasten om op tijd bij school en op het werk te zijn. Dat hoeft niet, je mag je kind(eren) bij ons brengen voor schooltijd. Wij starten rustig met ze op en we brengen hen op tijd naar school.

 • Wat maakt ons kindcentrum bijzonder?

  Een prachtige natuurlijke buitenruimte, Yoga, warme groentelunch, peuter>kleutergroep en open-deuren-beleid

  Natuurlijke buitenruimte

  Kindcentrum 't Kompas heeft een prachtige en avontuurlijke groene buitenruimte voor all leeftijdsgroepen. Van baby tot de BSO kids,  het is voor alle leeftijden heerlijk om veilig in het groen te kunnen spelen. De oudste BSO-ers van CLUB Kompas, vinden hun eigen weg buiten. Zij kunnen terecht op de speelterreinen van de basisscholen, de buitenruimtes van 't Kompas en in de directe omgeving van het kindcentrum.

  Yoga

  Tweemaal per jaar komt een van onze gespecialiseerde Pedagogisch professionals een Yoga-cursus geven. Deze cursus beslaat ongeveer 10 weken. Alle opvangvormen doen hier aan mee! Ouders kunnen hun kind inschrijven hiervoor. De kinderen genieten zichtbaar van de beweging en yogaoefeningen. 

  Warme groentelunch

  Bij het kinderdagverblijf eten alle kinderen tussen de middag een gezonde warme groentelunch. Lekker samen aan tafel alvast wat lekker vitamientjes. De kinderen smullen, zien eten doet eten... Ouders laten ons weten dat de kinderen thuis ook steeds beter groente mee eten, dat is natuurlijk heel fijn om te horen! Onze leverancier is Madaga, specialist in kindervoeding.

  Van peuter naar kleuter

  Als de kinderen van het KDV en de Peuteropvang 3 jaar zijn, dan gaan zij twee keer per week 'oefenen en wennen' op de basisschool, dit kan bij de Walvis zijn of bij basisschool Waterland. Met beide scholen hebben we een goede samenwerking. Samen met de basisscholen werken we aan doorgaande leer- ontwikkelijnen en voor een goede overdracht van opvang naar onderwijs. 

  Open-deuren-beleid 

  Wij werken met een 'open deuren beleid', dit wil zeggen dat de kinderen op bepaalde tijden, natuurlijk met begeleiding, in de verschillende ruimten van ons kindcentrum kunnen spelen. We beschikken ook over een binnenzandbak, een beweegruimte en een echt atelier! 

  Samen met de basisscholen zorgen we voor een goede overdracht en werken we aan doorgaande leer- ontwikkelijnen voor kinderen van 0 tot 12 jaar, opvang en onderwijs op één locatie in de wijk, hoe fijn is dat?! En, wist je al dat kinderen bij ons zowel op horizontale als verticale groepen geplaatst kunnen worden? Dat is wat ons pas echt uniek maakt. 

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 110620811
  48 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 229457460
  80 Kindplaatsen

  BSO 2:
  LRK nummer: 162383782 (CLUB Komp
  58 Kindplaatsen

 • Scholen

  De Walvis

  Waterland

 • Contactgegevens locatie

Adres

Kinderdagverblijf

Van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur

Voorschoolse opvang

Maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 8.30 uur

Ook voor deze vorm van kinderopvang kunt u Kinderopvangtoeslag aanvragen.

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur

Woensdag: 11.30 - 18.30 uur

Vakanties en studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Peuterspeelzaal VE 

Van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 11.45 uur

Voor onze peuterspeelzaal zijn alle dagdelen naar keuze los af te nemen of te combineren. Deze opvangvorm is voor peuters vanaf 2 jaar oud.

Neem een kijkje bij "Kindcentrum 't Kompas | CLUB Kompas"

Bel ons Plan een rondleiding