NederlandsEngels

Babyopvang bij Vlietkinderen

Wij begrijpen als geen ander dat het een grote stap is om jullie kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf te brengen. Hierbij is een veilige omgeving, waar persoonlijke aandacht, vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling centraal staan, belangrijk. Op onze opvang zorgen we ervoor dat baby’s bekend raken met onze zeer betrokken pedagogische medewerkers. Vlietkinderen werkt dan ook met vaste gezichten, zodat jij en jouw baby zich snel vertrouwd voelen bij ons. De babyopvang van Vlietkinderen biedt een opvang waar kinderen zich veilig voelen waardoor zij ontvankelijk zijn voor ontwikkelingsprikkels. Dit is de basis die nodig is voor de ontwikkeling van baby naar dreumes, naar peuter. Een goede afstemming met jullie als ouders vinden wij hierin van groot belang, we doen het samen!

 

Persoonlijke aandacht voor de ontwikkeling

Baby’s ontwikkelen zich, vooral in hun eerste jaren, ontzettend snel. Bij Vlietkinderen staat persoonlijke aandacht voor de ontwikkeling van jouw kind dan ook centraal. Ieder kind heeft zijn of haar eigen ritme, wij volgen het ritme dan ook nauwlettend. Onze pedagogische medewerkers stimuleren de ontwikkeling door veel tegen de baby’s te praten en spelletjes met de baby’s te spelen. Zo ontstaat er interactie tussen de medewerker en het kind en dit zorgt voor herkenning, vertrouwen en een veilig gevoel. Daarnaast blijven we goed kijken en luisteren, zo leren we jouw baby écht kennen! Vlietkinderen houdt de ontwikkeling van je baby dan ook nauwlettend in de gaten.We werken met een speciale observatie tool (KIJK!) die ons hierbij helpt. Regelmatig bespreken we met jou de ontwikkeling van je kind en krijg je inzicht in de stapjes die jouw kindje maakt. De eerste periode van het opgroeien (‘de eerste 1000 dagen’) van een kind zijn heel belangrijk voor de rest van de ontwikkeling, daar wordt de basis gelegd. Wij voelen ons zeer verantwoordelijk hiervoor en trekken hierin graag samen op met jullie, de ouders. Samen zijn we partners in de opvoeding.

 

Leuk weetje: de taalontwikkeling van baby’s (0-1 jaar), wordt ook wel de pre-verbale fase genoemd. Praten tegen/met de baby is dan ook een niet te missen onderdeel van de ontwikkeling van taal.

 

Gespecialiseerde pedagogisch medewerkers

Onze gespecialiseerde pedagogisch medewerkers volgen regelmatig bijscholing over allerlei, aan hun werk gerelateerde, onderwerpen. Ook wat betreft het omgaan met baby’s waar we specifiek inzoomen op de behoefte van het jonge kind.

 

Een vertrouwde, babyvriendelijk omgeving

Een ‘tweede thuis’, dit klinkt toch als muziek in de oren? Op onze babyopvang zorgen we voor een babyvriendelijke en veilige inrichting, met een huiselijke sfeer.  Het spelmateriaal is natuurlijk helemaal afgestemd op de behoefte van baby’s. We laten de baby’s ook zoveel mogelijk vrij bewegen, bijvoorbeeld op een fijn kleed op de vloer of in een ruime box, met spelmateriaal dat de interesse van de baby prikkelt. Vlietkinderen zorgt voor een vertrouwde omgeving, waarin het kind veilig op ontdekkingsreis kan gaan! Lees voor meer informatie onze brochure.

 

Gezond eten en drinken

Vlietkinderen is ervan overtuigt dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl. Gezond eten en drinken hoort hier ook bij! Wij dragen hier dan ook vanaf het begin al aan bij. Het voedingsbeleid van Vlietkinderen is gemaakt op basis van de kennis van het Voedingscentrum en is geïnspireerd op de nieuwe Schijf van Vijf. In 2021 is er op alle kinderdagverblijven een warme gezonde lunch voor de kinderen. Voor de baby’s zijn er groentehapjes. Alles is afgestemd op de voedingsbehoefte in relatie tot de leeftijd van de kinderen. Wij werken hierin samen met Madaga, een gespecialiseerde leverancier in maaltijden voor kinderen. De voeding, dus ook de warme lunch, is onderdeel van ons standaard opvang pakket, net als luiers en fruit.

 

Wij maken de keuze graag makkelijk voor jullie!

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen! Wij nemen graag de tijd voor jullie! Of vraag een rondleiding aan op een van onze onderstaande babyopvang locaties, zodat jullie een weloverwogen besluit kunnen maken in welke opvang het beste bij jullie en het kind past.

Lees hier meer over Baby: Slaapproblemen Baby | Checklist Babyuitzet Baby op komst | Baby in beweging

Bel ons Plan een rondleiding