Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties

Veranderingen bij peuterspeelzalen

Met ingang van 1 januari 2018 verandert de wet- en regelgeving voor peuterspeelzalen. Klik hier voor actuele informatie over dit onderwerp.


Peuteropvang en Peuterspeelzaal

De peuteropvang (PO) is er voor peuters van 2 tot 4 jaar en is tijdens de schoolvakanties gesloten. Er is tijdens vakantie perioden wel de mogelijkheid om vakantie opvang af te nemen in een van onze nabij gelegen kinderdagverblijven. 
Spelen, ontmoeten, ontwikkelen en een goede voorbereiding op de basisschool staan er centraal. De opvangtijd is langer dan de 'gewone' peuterspeelzaal. De kinderen eten fruit en lunchen samen. De langere opvangtijd stelt u in de gelegenheid te werken en/of te studeren, u kunt dan ook kinderopvangtoeslag aanvragen hiervoor.

Klik hier voor een locatie bij u in de buurt.

Alle peuterspeelzalen en de peuteropvang hebben met elkaar gemeen dat zij de ontwikkeling van kinderen op allerlei gebied stimuleren en samenwerken met de basisschool aan een doorgaande ontwikkellijn.

VVE peuterspeelzaal

In de gemeente Leidschendam en Voorburg heeft Vlietkinderen een groot aantal VVE peuterspeelzalen voor peuters vanaf 2,5 jaar. Kinderen worden via het consultatiebureau geïndiceerd voor deze peuterspeelzalen. Pas met een indicatie komen ouders in aanmerkingvoor het gesubsidieerde tarief van deze opvangvorm. De VVE peuterspeelzalen werken met ontwikkelingsstimulerende methodes zoals Piramide of Puk & KO.

Alle peuterspeelzaalvormen vallen per 1 januari 2018 onder de Wet Kinderopvang. Voor Peuteropvang is dit nu al zo. Voor een tegemoetkoming in de kosten komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst. Voor een indicatie van de netto opvangkosten kunt u gebruik maken van onze rekenhulp.

Lees hier meer informatie over Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en ouderparticipatie.

Scroll naar beneden voor een overzicht van onze locaties ⇓

 

Kinderopvangsoort

Postcode

Aantal km van woonplaats