Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties

Peuteropvang en Peuterspeelzaal

Peuterspeelzalen en de peuteropvang hebben met elkaar gemeen dat zij de ontwikkeling van kinderen op allerlei gebieden stimuleren en samenwerken met de basisschool aan een doorgaande ontwikkellijn.

Het verschil tussen de opvangvormen is de startleeftijd van de peuters en de duur van de opvangtijden.

Peuteropvang

De peuteropvang (PO) is bestemd voor peuters van 2 tot 4 jaar en is tijdens de schoolvakanties gesloten. Er is tijdens vakantie perioden wel de mogelijkheid om vakantie opvang af te nemen in een van onze nabij gelegen kinderdagverblijven. Spelen, ontmoeten, ontwikkelen en een goede voorbereiding op de basisschool staan er centraal. De opvangtijd is langer dan de 'gewone' peuterspeelzaal. De kinderen eten fruit en lunchen samen. De langere opvangtijd stelt u in de gelegenheid te werken en/of te studeren, u kunt dan ook kinderopvangtoeslag aanvragen hiervoor.

Peuterspeelzaal

In de gemeente Leidschendam en Voorburg heeft Vlietkinderen een groot aantal peuterspeelzalen voor peuters van 2 jaar tot 4 jaar oud. Deze locaties werken met ontwikkelingsstimulerende methodes Piramide of Puk & KO. 

Op onze peuterspeelzalen komen peuters met én zonder een indicatie voor Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE). Ouders van kinderen die van het consultatiebureau een indicatie hebben gekregen voor VVE, komen in aanmerking voor een gesubsidieerd tarief voor de peuterspeelzaal. Dit tarief geldt voor peuters vanaf 2,5 jaar oud. 

Peuterspeelzalen vallen sinds 1 januari 2018 onder de Wet Kinderopvang. Klik hier voor actuele informatie over dit onderwerp.

Voor een tegemoetkoming in de kosten komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de belastingdienst. Voor een indicatie van de netto opvangkosten kunt u gebruik maken van onze rekenhulp.

Lees hier meer informatie over Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en ouderparticipatie.

Scroll naar beneden voor een overzicht van onze locaties ⇓

Zoek peuteropvang bij u in de buurt

Kinderopvangsoort

Postcode

Aantal km van woonplaats