NederlandsEngels

Pedagogisch medewerker bij Vlietkinderen

Claudia

Mijn naam is Claudia, ik ben 39 jaar en trotse moeder van twee jongens van 12 en 10 jaar. 
Ik ben begonnen met mijn werk bij Vlietkinderen in september 2019 via de BBL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Ik werk met veel plezier bij BSO Stoer en Robuust in Voorburg en bij de tussenschoolse opvang. 
 
Wat mijn werk leuk maakt is de kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling op een manier dat iedereen zichzelf mag zijn. Daar komt zoveel diversiteit, spontaniteit en enthousiasme bij kijken. En dat elke dag! Ik zie echt hoe kinderen gaan bloeien in de loop van de tijd en hoe hun eigen personaliteit vorm aanneemt. 
 
Aan het begin van mijn dienstverband bij Vlietkinderen kon ik niet geloven dat we betaald kregen om zoveel lol en plezier te hebben... Het is niet dat er nooit lastige dingen zijn, maar door mijn opleiding heb ik de tools gekregen om met de juiste bril naar de kinderen te kunnen kijken zodat ik weet wat ze nodig hebben. Inmiddels ben ik de ‘juf’ waarmee kinderen kunnen knutselen, dansen, sporten en spelen. Ook ben ik de ‘juf’ die de kinderen een veilige plek kan bieden als het even niet goed gaat, ze moe zijn of ze iets dwars zit. Het vertrouwen van de kinderen en de dankbaarheid van de ouders die ik dagelijks ervaar geeft me zo'n goed gevoel en bewijst dat mijn werk het verschil maakt.

Ik denk dat het mooiste aan Vlietkinderen als organisatie is dat je mag zijn wie je bent, iedereen gaat met respect met elkaar om. Elke dag ben ik blij om naar mijn werk te gaan. Ik voel me nooit te moe of te ‘oud’ om te spelen. Mijn werk in drie woorden omschrijven? Enthousiasme, spontaniteit en verantwoordelijkheid. Als je deze drie dingen in jezelf kunt vinden, dan spreekt het werk als pedagogisch medewerker jou ook aan.

Het vertrouwen van de kinderen en de dankbaarheid van de ouders die ik dagelijks ervaar geeft me zo'n goed gevoel en bewijst dat mijn werk het verschil maakt.”

Jaap 

Ik ben Jaap, 24 jaar en al vier jaar met plezier aan het werk bij Vlietkinderen. Ik ben bij Vlietkinderen terecht gekomen via een oud klasgenoot die hier stage had gelopen en zich direct op zijn plek voelde. Zijn verhaal klonk zo aantrekkelijk dat ik ben gaan solliciteren. Hier heb ik nog steeds geen spijt van! 
 
Mijn werk bij de buitenschoolse opvang is heel afwisselend. Ik heb super leuke collega’s en samen vormen we een goed team. Ik vind het fijn om, zowel binnen als buiten, sportief en actief bezig te zijn met de kinderen. Het is nooit saai, elke dag zijn er nieuwe uitdagingen. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen zich steeds verder ontwikkelen, op motorisch en op cognitief niveau. Om daar een bijdrage aan te mogen leveren is heel bijzonder.  

In de vakantieperiodes ondernemen we allerlei avontuurlijke activiteiten waar we op een gewone schooldag niet aan toekomen. Met mooi (warm) weer roeien we over de slootjes in de buurt, balanceren we op slacklines en huren we met enige regelmaat een water stormbaan. Een enorm parcours met klauteren, klimmen en glijbanen waar niemand droog van af komt. Ook wij niet. We doen gewoon mee met de kinderen en halen ook regelmatig een nat pak. De kinderen genieten dan volop.  Mijn werk bij Vlietkinderen zou ik willen omschrijven als leuk, uitdagend, zinvol en sociaal.  

“Om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van kinderen is heel bijzonder.” 

Sammy-Jo 

Ik ben Sammy-Jo, 25 jaar en al zo'n zes jaar werkzaam bij Vlietkinderen. Ik werk bij een kinderdagverblijf op een groep met kinderen van 0 tot 4 jaar. Na mijn stageperiode bij Vlietkinderen kon ik hier, met mijn diploma op zak, blijven werken. Samen met mijn collega's hebben we een gezellig team.  
 
Naast de dagelijkse verzorging van de kinderen bieden we een creatief en leerzaam activiteitenaanbod. Samen zingen, plakken, verven of lekker met zand en water spelen, alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod. Het mooie is dat je de kinderen ziet opgroeien. Je krijgt écht een band met de kinderen en ook met hun ouders. Eigenlijk ben je een soort partner van de ouders in de opvoeding van de kinderen. Dit maakt je werk echt van waarde. 
 
Het vieren van ons zomerfeest samen met de kinderen en hun ouders, is een van de vele bijzondere momenten. Daar kan ik echt van genieten. Eigenlijk is iedere dag anders en dat maakt mijn werk uitdagend en afwisselend. 

"Je krijgt écht een band met de kinderen en ook met hun ouders.

Donny

Mijn naam is Donny, ik ben 20 jaar en ik werk al twee jaar als (BOL/BBL) stagiair bij Vlietkinderen vanuit de opleiding Sport & Bewegen. Sinds kort heb ik mijn diploma en ben ik officieel in dienst bij een buitenschoolse opvanglocatie.

Het bezig zijn met de kinderen vind ik echt heel leuk en ook de gezelligheid met collega’s is fijn. We hebben een relaxte werksfeer. Natuurlijk is het wel lekker doorwerken, stilzitten is er zelden bij. Gelukkig vind ik het juist fijn om actief bezig te zijn met het team en de kinderen. 

Ieder kind is uniek en dat maakt elke dag anders. Er is altijd wel iets te beleven, dit werk verveelt echt nooit! Ondanks dat ik nog niet heel lang bij de BSO werk, heb ik al veel geleerd en leer ik iedere dag weer iets bij. Dat vinden we bij Vlietkinderen belangrijk. We helpen de kinderen om zich te ontwikkelen op allerlei vlakken, maar we blijven zelf ook steeds aan onze ontwikkeling werken.

Ik kan niet zeggen wat ik het liefste doe, samen met de kinderen kletsen, eten, sporten, creatief bezig zijn, een spel spelen… Eigenlijk doe ik alles met plezier! En heb ik eens een dag dat het niet lekker loopt? Dan is een goed gesprek met een collega genoeg om mijn energie weer op peil te brengen en ga ik er weer tegenaan. We helpen elkaar en leren van elkaar, dat is echt helemaal top.  

“Er is altijd wel iets te beleven, dit werk verveelt echt nooit!”

Wij zijn Vlietkinderen

Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie zijn wij ervan overtuigd dat onze wereld een mooiere plek wordt wanneer iedereen gelijke kansen krijgt om zich te ontwikkelen en wanneer we samen de uitdagingen van nu en de toekomst aanpakken. Ieder kind mag opgroeien tot avonturier, kunstenaar, uitvinder, sporter of wetenschapper, maar bovenal tot wereldburger.

Daarom streven we ernaar dat iedereen mee mag doen. Met avonturen om jezelf en de wereld te ontdekken en je zo te ontwikkelen. We bieden kinderen, maar ook onze medewerkers, een warme, veilige omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn. Met plezier, professionaliteit en vertrouwen helpen we elkaar op weg.  Uitdagingen vragen om lef en eigen keuzes maken, vallen is niet erg – bij Vlietkinderen helpen we je weer op te staan. Elke dag een stap vooruit. Elke dag een nieuw avontuur. De toekomst wacht.

Ga je mee?

Wij bellen jou!

Heb je belangstelling voor een BBL-tralect (leren/werken) of vacature bij ons? Ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat jij van ons kunt verwachten? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!