NederlandsEngels

Extra opvang en vakantieopvang

Bekijk hieronder alle veelgestelde vragen over extra opvang

 • Kan ik inschrijven voor vakantieopvang zonder plek op de buitenschoolse opvang?

  Wanneer je ingeschreven staat voor buitenschoolse opvang maar nog geen plaats hebt, dan kan je je ook inschrijven voor vakantieopvang. Wil je gebruik maken van vakantieopvang? Vraag dat dan uiterlijk 6 weken van tevoren aan op onze website of bij onze klantenservice

 • VakantieopvangĀ en al buitenschoolse opvang?

  Je kunt via de OuderApp vakantieopvang en extra opvangdagen aanvragen. De gewone opvangdagen lopen normaal door tijdens de vakanties.

 • Wanneer moet ik vakantieopvang aanvragen?

  Als jouw kind buitenschoolse opvang afneemt zit hier opvang in de schoolvakantie bij inbegrepen van 07:30 tot 18:30 uur op de dagen die je afneemt. Je hoeft voor die dagen géén vakantieopvang aan te vragen. Wil je een of meerdere extra opvangdagen, dan kun je dit aanvragen via ons ouderportaal 'Mijn Vlietkinderen.'

  Wanneer je een extra opvangdag onverhoopt wilt annuleren, dien je dit uiterlijk 48 uur vooraf aan ons door te geven via 'Mijn Vlietkinderen.' Binnen 48 uur kun je helaas niet annuleren.

 • Wel ingeschreven maar nog geen plaats?

  Ben je wel ingeschreven voor buitenschoolse opvang, maar er is nog geen plaats beschikbaar dan kun je 6 weken voor een schoolvakantie vakantieopvang aanvragen via onze website of onze klantenservice.

 • Wat valt onder vakantiedagen?

  Dit zijn dagen die vallen in de door de overheid vastgestelde schoolvakanties voor het basisonderwijs. Onze locaties in Voorburg, Leidschendam en Den Haag-Leidschenveen vallen met de schoolvakanties onder de regio Midden Nederland. 

  Vakantiedagen zitten standaard opgenomen in het contract voor buitenschoolse opvang, maar ook kinderen die normaal gesproken niet naar de buitenschoolse opvang gaan, zijn van harte welkom!

 • Ik heb vakantieopvang nodig voor mijn kind(eren)

  Heb je opvang nodig tijdens de schoolvakanties? Vlietkinderen biedt deze opvang aan voor vaste klanten met een opvangovereenkomst maar vakantieopvang is ook beschikbaar voor klanten die gewoonlijk geen gebruik maken van onze buitenschoolse opvang.

  Dat is handig! Om veel uitdaging en mogelijkheden te kunnen bieden voor een uitgebreid en gevarieerd activiteitenaanbod voegen wij soms locaties samen.

  Informeer op jouw locatie voor de opvangmogelijkheden voor deze extra kinderopvangdagen. 

 • Kan ik extra opvangdagen aanvragen?

  Opvangdagen die buiten jouw contractdagen (opvangovereenkomst) vallen, worden door Vlietkinderen extra in rekening gebracht.

 • Tellen studiedagen ook als vakantiedagen?

  Dit zijn door de basisschool vastgestelde dagen waarop de kinderen vrij zijn. Dit zijn formeel geen vakantiedagen maar dergelijke dagen vallen bij VLietkinderen binnen het contract voor buitenschoolse opvang. Wanneer de studiedag valt op een opvangdag van jouw kind(eren), brengen wij derhalve géén extra kosten in rekening.

  Ook kinderen die onze buitenschoolse opvang normaal gesproken niet bezoeken, zijn tijdens studiedagen natuurlijk van harte welkom! 

 • Welk beleid geldt er voor feestdagen?

  Op wettelijke feestdagen die op een doordeweekse dag vallen, zijn onze locaties gesloten. Deze dagen kun je niet ruilen en komen niet in aanmerking voor restitutie in geld of anderszins.

 • Heeft Vlietkinderen specifieke sluitingsdagen?

  Om de pedagogische kwaliteit op onze locaties te kunnen waarborgen, organiseert Vlietkinderen periodiek een studiedag of -middag voor haar medewerkers. Op deze dagen zijn de locaties van Vlietkinderen gesloten. Deze dagen kun je niet ruilen en komen niet in aanmerking voor restitutie.

Bel ons Plan een rondleiding