NederlandsEngels

Hoe blijft de BSO uitdagend voor de oudste kinderen?

Workshops: Korte en uitdagende activiteiten waarin kinderen nieuwe vaardigheden kunnen leren, zoals stem acteren, het ontdekken van nieuwe sporten of het aanleren van dansstijlen. Bij Vlietkinderen hechten we veel waarde aan het uitdagen van de oudere kinderen op de buitenschoolse opvang, en tijdens het Vlietkinderen Herfstfestival hebben we hier onze eerste stappen in gezet.

Benieuwd naar de dagelijkse gebeurtenissen op de opvang? Ontdek meer via:

Volg ons op Instagram  Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn

Workshops tijdens het Herfstfestival

Kinderen ontwikkelen zich in snel tempo. Een 4-jarige en een 8-jarige hebben totaal verschillende belevingswerelden, en dit vereist maatwerk! Het begrijpen van deze ontwikkelingsverschillen stelt Vlietkinderen in staat om programma's te ontwerpen die aansluiten bij de specifieke behoeften en interesses van kinderen op verschillende leeftijden. Dit zorgt niet alleen voor een positieve leerervaring, maar biedt ook de mogelijkheid om kinderen uit te dagen en hen te helpen groeien op een manier die het beste bij hun ontwikkelingsfase past. Met deze gedachten hebben we ook het Vlietkinderen Herfstfestival opgezet.

Tijdens het Vlietkinderen Herfstfestival volgden de 7- kinderen een activiteitenroulatie (minigames), waarbij ze elke 15 minuten deelnamen aan nieuwe, laagdrempelige activiteiten, zoals het spelen van Reuze Twister, Ren je Rot, en het melken van een limonade koe. 

De 7+ kinderen volgenden workshops, waar ze nieuwe vaardigheden hebben  aangeleerd. Ze maakten kennis met de sport van boogschieten, ontdekten de techniek achter het in elkaar zetten van een draaitol, en verdiepten zich in acteren tijdens de stemacteerworkshop.

herfstfestival vlietkinderen

Welke workshops zouden jullie graag op de buitenschoolse opvang zien?

Laat het ons weten in de comments van onze socials, die te vinden zijn via:

Volg ons op Instagram  Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn

Bel ons Plan een rondleiding