NederlandsEngels

Waardevolle gesprekken met ouders

30-11-2022

Ouders op de koffie! Waardevolle gesprekken

Vorige week hebben we onze deur van het hoofdkantoor opengezet voor klanten! Natuurlijk zijn klanten altijd welkom, maar dit keer hebben we ze persoonlijk uitgenodigd voor een kop koffie. De uitnodiging was onderdeel van de brief die Tine Oudshoorn begin november naar al onze klanten stuurde.

Waarom? We faciliteren ouders in de combinatie arbeid en zorg voor de kinderen en daarnaast zien we graag een partnerschap met ouders. En dat gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je ook goed naar elkaar luisteren.

De koffie en thee stonden klaar op woensdagochtend 9/11 en donderdagmiddag 10/11, in afwachting op wie er komen ging. Drie klanten hebben ons bezocht en ons meegenomen in hun levenssituatie. Hoe belangrijk de opvang van hun kind is. Zo gaf een van hen aan dat “het leren van de Nederlandse taal essentieel is voor mijn 3-jarige zoon voor als hij naar de basisschool gaat.” Daar had deze vader echt zorg over. Want mocht de groep sluiten dan kan dat naar de toekomst toe voor zijn zoon gevolgen hebben.
De andere gesprekken gingen over inclusiviteit in relatie tot ons activiteitenprogramma, vergelijk van onze dienstverlening met een andere opvangorganisatie. En of we echt belangrijke post beter niet-digitaal kunnen versturen, met name voor de anderstalige klanten.

Naast het bovenstaande kregen we van ons koffiebezoek ook oplossingen aangereikt om te voorkomen dat een groep helemaal moet sluiten.

Ondanks dat het niet 'storm liep', voor ons genoeg stof tot nadenken en om te concluderen dat we volgend jaar veel vaker onze deuren gaan openzetten voor dit soort gesprekken! 

#samen #echt #avontuur

(foto shutterstock)

Bel ons Plan een rondleiding