NederlandsEngels

Tine Oudshoorn vertrekt bij Vlietkinderen

29-07-2023

Vertrek Tine Oudshoorn bij Vlietkinderen

Na zes intensieve jaren bij maatschappelijke kinderopvangorganisatie Vlietkinderen, vertrekt Tine Oudshoorn, directeur-bestuurder, per 1 oktober. Tine zet haar carrière voort als voorzitter raad van bestuur bij Junis Kinderopvang in Alphen aan de Rijn.

Tine heeft niet alleen een waardevolle bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en verdere professionalisering van Vlietkinderen, maar zich ook ingezet voor krachtige samenwerking met alle partners in het sociaal domein, in het bijzonder met het basisonderwijs. Het resultaat is de ontwikkeling van kindcentra, mooie plekken in de wijk waar opvang en onderwijs samen zorgen voor doorgaande ontwikkellijnen voor kinderen van 0-12 jaar. Maar ook in de samenwerking met Sterk voor Noord in Leidschendam was Tine een belangrijke kartrekker.

Tine Oudshoorn: “Vanuit de maatschappelijke opdracht van kinderopvang heb ik altijd het perspectief voor ogen:  wat hebben kinderen in de samenleving nodig en hoe zorgen we voor een goede start van ieder kind. Hoe kunnen we van jongs af aan gelijke kansen creëren. Het huidig stelsel bevordert integrale samenwerking niet, we hebben vaak een te smalle, sectorale blik. De maatschappelijke uitdagingen die er zijn, kunnen we alleen samen oplossen. Daarom heb ik mij altijd ingezet voor verbinding met partners, de toekomst maken we immers samen.

Met deze overtuiging ga ik ook weer aan de slag bij Junis, want er is nog veel te doen en de maatschappelijke kinderopvang heeft daarin een belangrijke sleutelpositie. Vlietkinderen laat ik met veel vertrouwen achter. Er staat een stabiele organisatie met een mooie club bevlogen mensen.”

Tine vertrekt officieel per 1 oktober 2023, maar wegens vakantie is de eerste week van september haar laatste werkweek bij Vlietkinderen. De raad van toezicht van Vlietkinderen gaat op zoek naar een goede opvolger.

Bel ons Plan een rondleiding