NederlandsEngels

Samenwerkingspartners planten een Tiny Forest!

16-12-2019

Kinderen van Basisschool Cascade, DAK Kinderopvang en Vlietkinderen hebben samen een bijdrage geleverd aan het planten van een Tiny Forest. Dit 'bos' is nabij de bouwlocaite van het nieuw te bouwen Kinderdagverblijf Pinkeltje in het gebied  Rijnlandlaan, waar ook Veurs Voorburg en 48 woningen een plek krijgen. 


Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het Tiny Forest over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Tiny Forest is een concept dat bedacht is door de Indiase ingenieur Shubhendu Sharma. Hij baseerde zich weer op de bosbouwmethode van de Japanse bomenexpert Akira Miyawaki. Dr. Miyawaki ontwikkelde in de jaren ’70 een methode om natuurlijke, inheemse bossen te herstellen. Hij legde ruim 1.700 bossen aan, waarvan 96,7% zich binnen tien jaar tot een veerkrachtig ecosysteem ontwikkelden. Shubhendu Sharma raakte geïnspireerd door Miyawaki’s aanpak en vertaalde de werkwijze naar een stadsomgeving.

Bel ons Plan een rondleiding