NederlandsEngels

Samen duurzaam!

19-03-2024

Wij maken Wormenhotels!
Een duurzaam samenwerkingsproject met gemeente Leidschendam-Voorburg, het Corbulo College, Vlietkinderen kinderopvang en Stichting Techniekmenu

Maandag 18 maart is het gezamenlijke project ‘Wormenhotel’ van start gegaan. 'De makers’ van het Corbulo College (66 1stejaars leerlingen) gaan aan de slag met het maken van 18 Wormenhotels. Zij doen dit onder begeleiding van hun docenten, ‘maker’ Ben de Valois en ervaringsdeskundige Judith Geelen. Stichting Techniekmenu heeft het project geïnitieerd en de materialen geregeld, de gemeente heeft een subsidiebedrag beschikbaar gesteld en de Wormenhotels komen te staan bij de kinderopvanglocaties van Vlietkinderen, de opdrachtgever van dit project.

Wethouder Marcel Belt zorgde voor een officieel tintje bij de aftrap van dit project. Maandag kwam hij op bezoek bij het Corbulo College en wandelde vervolgens met een groep leerlingen naar kinderdagverblijf Pinkeltje, één van de locaties waar een Wormenhotel wordt geplaatst.

Wethouder Duurzaamheid en Stadsbeheer: “Ik vind het superleuk dat kinderen van jongs af aan al leren hoe ze groente- en fruitafval kunnen verwerken tot grondstof die opnieuw gebruikt wordt.”

Vlietkinderen heeft, net als de gemeente Leidschendam-Voorburg, het thema duurzaamheid omarmd. Het is belangrijk om kinderen al jong in aanraking te brengen met thema’s zoals duurzaamheid, recyclen en natuur. Daarbij komt een praktisch voordeel, de kinderopvanglocaties produceren veel fruit en groente afval en dit is goed voor de wormen! De (tijger) wormen maken van dit afval compost, wat dan weer gebruikt kan worden voor de moestuin.

Björn Lamet, clusterdirecteur Vlietkinderen: “Wormenhotel, wormenthee, Tijgerworm … Dit project zorgt voor kennismaking met de wereld van de worm en wat dit beestje allemaal voor ons kan betekenen in het kader van duurzaamheid. Een belangrijk thema voor ons om samen met de kinderen te ontdekken.”

Op de foto’s: wethouder Marcel Belt, clusterdirecteur Vlietkinderen Björn Lamet, pedagogisch medewerker Vlietkinderen Karin, docent Lise Smit en een groepje leerlingen van het Corbulo College.

Bel ons Plan een rondleiding