NederlandsEngels

Oplevering eerste wormenhotel bij KDV Pinkeltje

18-04-2024

Oplevering eerste wormenhotel bij KDV Pinkeltje

De ‘Makers’ van het Corbulo College hebben in hun 'Makerslab' hard gewerkt aan het maken van de wormenhotels. Er is gemeten, gezaagd en getimmerd om deze duurzame hotels klaar te krijgen. Maandagochtend 15 april is de eerste opgeleverd en geplaatst bij KDV Pinkeltje.  

Deze dagopvanglocatie is al heel duurzaam door de manier waarop het is gebouwd. Er is een fijne groene buitenruimte waar ook een Insectenhotel staat. Daarbij staat er nu dus ook het eerste wormenhotel van Vlietkinderen, een primeur! Het wormenhotel is gemaakt door 1e jaars leerlingen van het Corbulo College, het was voor hen de eerste keer dat zij ‘in opdracht’ iets maakten voor een klant/opdrachtgever, in dit geval Vlietkinderen.

Om deze primeur te vieren waren alle samenwerkingspartners aanwezig, er was een korte openingsspeech van Guus, een van de leerlingen van het Corbulo College: “We hebben hard gewerkt met elkaar om dit hotel te maken, het was best veel werk maar wel leuk”, aldus Guus.

Wethouder Duurzaamheid Marcel Belt was deze ochtend ook aanwezig, net als bij de start van dit project. Het is heel fijn voor de samenwerkende partijen dat de gemeente laat zien dat dit soort ‘out off the box’ samenwerkingsprojecten worden gewaardeerd.

Door energie en kennis te bundelen zorgen we samen voor een groene duurzame gemeente. Heel gaaf dat de makers van het Corbulo College de wormenhotels zelf hebben gemaakt en fijn dat we ook de jongste inwoners hierin kunnen betrekken”, aldus de wethouder.

De initiatiefneemsters van het buurtwormenhotel in Voorburg, hadden de tijgerwormen en wat ‘startcompost’ meegebracht uit hun hotel. Evelien Smits, de ‘groene’ Pedagogisch medewerker van KC Kajuit zorgde voor de benodigde wormeninstructie voor het team en de kinderen van Pinkeltje. “Wij zijn benieuwd hoeveel duurzame compost dit gaat opleveren!”, aldus Evelien.

Er volgen nog 15 wormenhotels voor de andere locaties van Vlietkinderen, Evelien zorgt ook voor educatie op die locaties. Deze activiteit past heel goed bij het focuspunt ‘Duurzaamheid’, een thema dat hoort bij het verantwoord en gezond laten opgroeien van jonge kinderen op weg naar de toekomst.

Dit alles is de opbrengst van de bijzondere en succesvolle samenwerking tussen Vlietkinderen kinderopvang, het Corbulo College, Techniekmenu en de initiatiefneemsters van het Voorburgse wormenhotel met ondersteuning van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Bel ons Plan een rondleiding