NederlandsEngels

Kindcentrum de Telescoop geopend!

13-01-2023

Woensdag 11 januari 2023 is in Voorburg-West (Heeswijkstraat 2), het nieuwe Kindcentrum de Telescoop geopend.

Wethouder Keus, met o.a. jeugd en onderwijshuisvesting in zijn portefeuille, verwelkomt deze eerste dag, samen met het team van het kindcentrum, de kinderen en hun ouders op de nieuwe locatie.
Ook bestuurders, Tine Oudshoorn (Vlietkinderen maatschappelijke kinderopvang) en Harry van de Kant (schoolbestuur Panta Rhei), waren deze ochtend aanwezig.

KC de Telescoop is de nieuwe huisvesting van RKBS Pius X en Vlietkinderen locaties kinderdagverblijf Plons, buitenschoolse opvang de Fontein en peuterspeelzaal de Hobbelhoek. Onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar onder één dak. Allen gaan samen verder onder de nieuwe naam: Kindcentrum de Telescoop.

Wethouder Keus: ”De Telescoop is een prachtig Kindcentrum geworden waar we als gemeente trots op zijn. Het duurzame gebouw met moderne leslokalen, een gymzaal en kinderopvang is een parel in Voorburg-West. Kinderen van 0 tot 13 jaar krijgen hier onderwijs en voorzieningen van hoge kwaliteit waardoor ze optimaal hun talenten kunnen ontwikkelen!”

De afgelopen periode zijn de medewerkers druk bezig met de verhuizing naar en de inrichting van deze mooie nieuwe plek met doorgaande leer- ontwikkellijnen in een rijke speel-leeromgeving.
Het onderscheidende profiel van dit kindcentrum is ‘Wetenschap en Techniek’.

Bestuurders Tine Oudshoorn en Harry van de Kant: “Wij zijn heel blij met deze prachtige plek voor kinderen om te leren en te ontwikkelen. Een toekomstgericht gebouw dat uitdaagt om te ontdekken en samen te werken.”

Het kindcentrum is gebouwd in opdracht van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Samenwerkingspartners Panta Rhei en Vlietkinderen maatschappelijke kinderopvang zijn de gebruikers van het gebouw. De officiële en feestelijke opening staat gepland voor het voorjaar van 2023. Dan worden, naast de andere genodigden, ook omwonenden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Berichtgeving daarover volgt later.

Onderschrift foto’s: Wethouder Jeffrey Keus, bestuurders en het managementteam van de Telescoop: Marielle Ditmar, Rianne van Ijzendoorn (onderwijs) en Nanda Meulmeester (opvang) vieren de sleuteloverdracht.

Bel ons Plan een rondleiding