NederlandsEngels

IKEC De Waterlelie is een feit!

08-09-2022

Feestelijke officiële opening van Integraal Kind en Expertisecentrum

‘IKEC De Waterlelie’

Vanaf maandag 22 augustus is de basisschool van IKEC De Waterlelie weer volop in bedrijf, maar niet meer als ATB De Springplank. Vanaf 1 augustus jl. is de naam IKEC De Waterlelie van toepassing op alle onderdelen in het kindcentrum, dus inclusief de basisschool.

Woensdagochtend 7 september werd deze naam, met daarbij het nieuwe logo, officieel geïntroduceerd. Het bezoek van wethouder Jeffrey Keus gaf dit moment een officieel tintje. Door middel van het knippen van een lint, heeft wethouder Keus samen met de kinderen het IKEC De Waterlelie, officieel geopend.  Ook beide bestuurders van de samenwerkingspartners in De Waterlelie, Harrie van de Kant (Panta Rhei) en Tine Oudshoorn (Vlietkinderen), waren hierbij aanwezig.

Wethouder Keus: “Als gemeente zijn we trots op de realisatie van IKEC De Waterlelie. Het is mooi om te zien hoe leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere professionals zich met liefde en toewijding inzetten voor de kinderen (en ouders) om het beste uit zichzelf te halen. Zo wordt bijgedragen aan onze gezamenlijke verantwoordelijkheid alle kinderen in Leidschendam-Voorburg kansrijk, veilig en gezond op te laten groeien.”

De kinderen van het kindcentrum zongen het ‘IKEC’ lied, dat speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt door Kees Sijbranij, de muziekleerkracht. Jacqueline Wansink, de handvaardigheidsleerkracht van het IKEC verzorgde samen met de kinderen de versiering voor deze feestelijk ochtend.

Het Integraal Kind en Expertise Centrum, gaat dus verder onder de naam IKEC De Waterlelie. Een kindcentrum waar onderwijs en opvang echt samenwerken aan gelijke kansen en de ontwikkeling van kinderen in doorgaande lijnen. Een mooie plek in de wijk waar kinderen en hun ouders terecht kunnen, met al hun vragen, maar ook voor een goed gesprek. Het Spel- en opvoedpunt, ook gehuisvest in IKEC De Waterlelie en is een belangrijke samenwerkingspartner.
De waterlelie Vlietkinderenfeestelijke opening de waterlelie

Bel ons Plan een rondleiding