NederlandsEngels

Geen Vlietkinderen TSO meer

31-07-2023

Stap voor stap is er de afgelopen anderhalf jaar toegewerkt naar het stopzetten van de uitvoering van de tussenschoolse opvang door Vlietkinderen TSO.

Vlietkinderen TSO leverde deze dienst vanaf 2008 aan een groot aantal basisscholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg en in Den Haag, de wijk Leidschenveen. Vanaf het nieuwe schooljaar 2023-2024 is deze dienstverlening niet meer beschikbaar. De reden voor het stopzetten ligt met name het niet meer kunnen leveren van de gewenste kwaliteit door personeelskrapte.

16 jaar Vlietkinderen TSO
Het idee 'Vlietkinderen TSO' is ontstaan in 2007, na de zogeheten ‘motie van Aartsen-Bos’ waarin werd gesteld dat het onderwijs verantwoordelijk werd voor een goed georganiseerde, professionele overblijf. Voor veel basisscholen was dit het moment om zich open te stellen voor de kinderopvang, aan wie zij de overblijf konden uitbesteden.

Vlietkinderen zet een punt achter de TSO maar niet achter de samenwerking
Het TSO hoofdstuk sluiten we af en Vlietkinderen richt zich weer volledig op haar core business:
het bieden van goede kinderopvang met een hoge kwaliteitsstandaard. Er is de afgelopen jaren een fijne, constructieve samenwerking met het basisonderwijs opgebouwd. Samen werken we aan de ontwikkeling van geïntegreerde voorzieningen, dag-arrangementen en mooie, veilige plekken in de wijk voor kinderen.

Een andere keuze
Het toewerken naar het stopzetten van de TSO is in goed overleg met de schoolbesturen en basisschooldirecties gegaan. Inmiddels hebben de basisscholen andere keuzes gemaakt voor 'de overblijf'.  Sommige scholen kiezen voor een gelijke dagenmodel, dit wil zeggen dat de kinderen iedere dag dezelfde (kortere) schooldagen hebben; de overblijftijd wordt ingekort en opgenomen in de schooldag. Andere scholen hebben gekozen voor een andere aanbieder voor hun tussenchoolse opvang. 

Bel ons Plan een rondleiding