NederlandsEngels

Kindcentrum De Luchtballon

Kindcentrum Voorburg Noord | De Luchtballon

Deze locatie voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar ligt in een ruime en groene (speel) omgeving. We bieden hier peuteropvang en buitenschoolse opvang aan, inclusief opvang voor schooltijd. De locatie is inpandig in basisschool Parachute, de school waar we nauw mee samenwerken. Buitenspelen vinden we belangrijk en doen we dan ook iedere dag. Dagelijks worden er activiteiten aangeboden op dit kindcentrum, een aanbod dat is toegespitst op de verschillende leeftijdsgroepen. De peuteropvang werkt met een voorschools programma dat de peuters helpt in hun ontwkkeling en een goede voorbereiding is op een fijne start bij de basisschool.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierHuiswerkbegeleidingPiramide
Chantal Roodakkers

Manager kindcentrum

Chantal Roodakkers

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

 • Opvangvormen

  Voorschoolse opvang

  Ken je het? ’s Morgens haasten, snel aankleden, een boterhammetje voor onderweg, afzetten bij school en hup… de file in. Daar hebben wij een oplossing voor: voorschoolse opvang (VSO) vanaf half acht. De kinderen blijven bij ons tot aanvang schooltijd. Wij zorgen dat je kind veilig en met een goede overdracht aan de leerkracht, in de klas komt. Tijdens de VSO-tijd kunnen de kinderen nog even rustig wakker worden, samen een spelletje doen, een boekje lezen, spelen of gewoon nog even lekker ‘niksen’.

  Peuterspeelzaal

  De peuterspeelzaal (peuteropvang) is voor peuters vanaf 2 jaar oud. De kinderen komen 4 dagdelen per week en kunnen heerlijk spelen en ontdekken samen met hun leeftijdsgenootjes. We werken met de methode Piramide, deze methode werkt met thema's zoals; ruimte, kleur en vorm, herfst, kleding, huis, grootte, tellen, lente, verkeer etc. Door middel van deze thema's worden de cognitieve-, emotionele-, motorische- en taalontwikkeling van uw kind(eren) gestimuleerd.

  Buitenschoolse opvang

  Bij de BSO houden we van gezelschapsspellen, sportactiviteiten, koken, omgaan met de natuur en knutselactiviteiten. Werken met thema’s gebeurt vooral in de vakantieperioden. Zo maken we met zijn allen een wereldreis, leren we over de natuur, of komt speciaal iemand naar ons toe die een stoere workshop geeft! Vlietkinderen vindt het belangrijk dat kinderen met plezier naar de buitenschoolse opvang komen. Kinderparticipatie is een manier van werken om kinderen binnen onze opvang een stem te geven en betrokken te houden. Op Kindcentrum de Luchtballon hebben we een kinderraad bij de TSO en ook bij de BSO mogen de kinderen mee beslissen! Wij bieden buitenschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar, van OBS De Parachute en RKBS De Lusthof. Regelmatig is er overleg met de directie en de leerkrachten van OBS De Parachute om zo onze werkwijze goed op elkaar af te stemmen.

 • Bijzonderheden

  Kinderraad

  We hebben een Kinderraad! Kinderparticipatie is een manier van werken om kinderen binnen onze opvang een stem te geven en betrokken te houden. Op Kindcentrum de Luchtballon hebben we een kinderraad bij de BSO en ook bij de TSO mogen de kinderen ideen aandragen en meebeslissen waar dat kan. De peuterspeelzaal is voor peuters vanaf 2 jaar oud. De kinderen komen 4 dagdelen per week en worden via de Piramide-methode voorbereid op de grote overstap naar de basisschool. Wij werken met thema's zoals; ruimte, kleur en vorm, herfst, sinterklaas, kerst, kleding, huis, grootte, tellen, lente, verkeer en water. Door middel van deze thema's worden de cognitieve-, emotionele-, motorische- en taalontwikkeling van uw kind(eren) gestimuleerd. Er is vooral veel aandacht voor de taalontwikkeling, de basis van alles.

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  VSO:
  LRK nummer: 110802615
  20 Kindplaatsen

  PO:
  LRK nummer: 923786302
  0 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 110802615
  40 Kindplaatsen

 • Scholen

  De Lusthofschool

  De Parachute

 • Contactgegevens locatie

Adres

Buitenschoolse opvang

Tijdens schooldagen is de naschoolse opvang aansluitend aan schooltijden geopend tot 18.30 uur

Vakanties en studiedagen: van 07.30 - 18.30 uur

Voorschoolse opvang

7.30 uur tot aanvang schooltijd

Peuterspeelzaal

Maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend 08.30 tot 12.00 uur

Neem een kijkje bij "Kindcentrum De Luchtballon"

Bel ons Plan een rondleiding