NederlandsEngels

Kindcentrum De Lusthof

Kindcentrum Voorburg Midden | De Lusthof

Kindcentrum Voorburg Midden | De Lusthof is er voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. We bieden hier peuter- en buitenschoolse opvang aan en opvang voor aanvang schooltijd. De kinderen van 8 jaar en ouder gaan naar onze BSO Break Out!, deze locatie ligt temidden van de sportvelden en is heel geschikt voor de oudere leeftijdsgroep. Kindcentrum De Lusthof is aangebouwd aan R.K. Basisschool De Lusthof, dus wij werken nauw samen met deze school. Er is een ruim gevarieerd activiteitenaanbod, toegespitst op de verschillende leeftijden in dit kindcentrum. Vanzelfsprekend spelen we veel buiten, dit kan veilig op het grote omheinde speelplein van de Lusthof of bij het speeltuintje in de wijk.

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierWarme maaltijdZwemlesEarlyBird
Daisy Veenstra

Manager kindcentrum

Daisy Veenstra

Praktische informatie over deze opvang

 • Ons aanbod

  Bij Vlietkinderen Kindcentrum Voorburg Midden De Lusthof bieden we een gevarieerd aanbod aan activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteit. We helpen de kinderen bij het maken van huiswerk en brengen ze naar hun sportclubs. Vanzelfsprekend spelen we veel buiten, dit kan veilig op het grote omheinde speelplein van de Lusthof of bij het speeltuintje in de wijk. Bij slecht weer of voor speciale activiteiten maken we ook gebruik van de gymzaal. 

  We werken nauw samen met andere Vlietkinderen locaties in Voorburg. Op woensdagen komen de kinderen van BSO de Luchtballon en BSO de Fontein bijvoorbeeld bij ons op bezoek. Ook tijdens vakanties gebruiken we beide locaties voor activiteiten die passen bij de leeftijd van de kinderen. Basisschool de Lusthof is een grote school waardoor we niet altijd alle kinderen bij BSO de Lusthof kunnen plaatsen, als alternatief kunnen we kinderen plaatsen bij BSO's Break Out! (8 jaar en ouder) en De Luchtballon.

 • Opvangvormen

  Voorschoolse opvang

  Opvang voor schooltijd (VSO) Ken je het? ’s Ochtends haasten, snel aankleden, een boterhammetje voor onderweg, afzetten bij school en hup… de file in. Daar hebben wij een oplossing voor: voorschoolse opvang vanaf half acht. Kinderen verblijven bij ons tot aanvang schooltijd. Wij zorgen dat je kind veilig en met een goede overdracht aan de leerkracht, in de klas komt. Tijdens de VSO-tijd kunnen de kinderen nog even rustig wakker worden, samen een spelletje doen, een boekje lezen, spelen of gewoon nog even lekker ‘niksen’. Hebben we uw belangstelling gewekt? Meld u dan aan voor de VSO (met of zonder ontbijt) en gun uzelf en uw kind(eren) een rustige start van uw werk- en de schooldag!

  Peuteropvang

  De peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) is voor je kind een goede voorbereiding op de basisschool. Tijdens hun ontdekkingsreis leren de kinderen spelenderwijs allerlei regels en omgangsvormen, zoals speelgoed delen, samen spelen, op hun beurt wachten en experimenteren. De pedagogisch medewerkers stimuleren de peuters om met allerlei materialen en soorten speelgoed bezig te zijn. Liedjes zingen, voorlezen en knutselen zijn hiervan enkele voorbeelden. Daarbij houden wij rekening met speciale thema’s zoals de seizoenen, verjaardagen en feestdagen die herkenbaar zijn voor hun belevingswereld. Ook voor deze opvangvormen kun je kinderopvangtoeslag ontvangen.

  Buitenschoolse opvang

  We bieden bij de BSO een gevarieerd aanbod aan activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteit. We helpen de kinderen bij het maken van huiswerk en brengen ze (waar mogelijk) naar hun sportclubs. Vanzelfsprekend spelen we veel buiten, dit kan veilig op het grote omheinde speelplein van de Lusthof of bij het speeltuintje in de wijk. Bij erg slecht weer of voor speciale activiteiten maken we ook gebruik van de gymzaal. We werken nauw samen met andere Vlietkinderen locaties in Voorburg. Op woensdagen komen de kinderen van BSO de Luchtballon en BSO de Fontein bijvoorbeeld bij ons op bezoek. Ook tijdens vakanties gebruiken we beide locaties voor activiteiten die passen bij de leeftijd van de kinderen. Basisschool de Lusthof is een grote school waardoor we niet altijd alle kinderen bij BSO de Lusthof kunnen plaatsen, als alternatief kunnen we kinderen plaatsen bij BSO's Break Out! (8 jaar en ouder) en bij BSO De Luchtballon.

 • Bijzonderheden

  Peuters leren

  Engels bij peuteropvang De Lusthof! We werken met het Engelstalige programma EarlyBird. Het programma heet: ‘Benny’s Playground’, dit is een Engelstalig activiteitenprogramma voor peuters dat volledig aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Samen met Benny, de handpop, zingen en spelen de kinderen in het Engels en leren ze woordjes en korte zinnen. De pedagogisch medewerkers zijn gecertificeerd voor deze methode.

  Met dit programma sluiten we aan op de doorgaande ontwikkel/leerlijn van de basisschool. Op basisschool de Lusthof, waar we nauw mee samenwerken, starten ze namelijk in de kleutergroepen ook met Engels.

  Zwemles*

  Op maandag en dinsdag bieden we op een aantal naschoolse opvanglocaties in Voorburg zwemlessen aan. Dit doen wij bij Sportfondsen Forum Kwadraat. U ontvangt 50% korting op het inschrijfgeld. Uiteraard gaat er een medewerker van ons mee. De zwemlessen vinden plaats op: • Maandag en dinsdag van 16.30 tot 17.15 uur (B- en C-diploma) en van 17.15 tot 18.00 uur. De kinderen die zwemmen van 17.15 uur, brengen wij niet terug naar KC De Lusthof. Wij gaan er van uit dat u uw kind(eren) ophaalt bij het zwembad.

  *Wegens corona kan het zijn dat er wijzigingen zijn in dit aanbod, vraag ernaar op de locatie of neem contact met klantenservice@vlietkinderen.nl

 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  VSO:
  LRK nummer: 200674006
  20 Kindplaatsen

  PO:
  LRK nummer: 306073894
  16 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 200674006
  50 Kindplaatsen

 • Scholen

  De Lusthofschool

 • Contactgegevens locatie

Adres

Voorschoolse opvang

Schooldagen van 07.30 uur tot aanvang schooltijd

Buitenschoolse opvang

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van eind schooltijd tot 18.30 uur

Woensdag: eind schooltijd tot 18.30 uur

Vakanties: 07.30 - 18.30 uur

Studiedagen: 07.30 - 18.30 uur

Peuteropvang

Iedere ochtend geopend van 08.30 tot 12:00 uur tijdens schoolweken

Op woensdag tot 12:15 uur. De peuteropvang volgt de vakanties van de basisschool

Neem een kijkje bij "Kindcentrum De Lusthof"

Bel ons Plan een rondleiding