NederlandsEngels

Kindcentrum Splash

Kindcentrum Leidschendam Centrum | Splash!

Welkom bij Kindcentrum Leidschendam Centrum | Splash

Spelen, ontdekken en ontwikkelen onder begeleiding van goed opgeleide pedagogisch medewerkers in een veilige en stimulerende omgeving, dat is Vlietkinderen Kindcentrum Leidschendam Centrum | Splash!

Een kleinschalig kinderdagverblijf, peuteropvang/speelzaal en buitenschoolse opvang, alles op slechts een steenworp afstand van basisschool de Zonnewijzer, midden in het Damcentrum. Wij zorgen ervoor dat je kind een fantastische dag bij ons heeft!

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurSportCreativiteitAtelierHuiswerkbegeleidingKapperPiramideUk & Puk
Chantal Roodakkers

Manager kindcentrum

Chantal Roodakkers

Praktische informatie over deze opvang

 • Aanbod

  In ons gezellige kindcentrum in het centrum van gemeentekern Leidschendam, vind je opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar.

  Wij werken nauw samen met basisschool De Zonnewijzer. Samen werken we aan doorgaande lijnen, tenslotte zien we beiden veelal dezefde kinderen. Hoe fijn is het om de opvang en basischool zo dicht bij elkaar te hebben!

 • Opvangvormen

  Kinderdagopvang

  Splash heeft een kleinschalig en intiem kinderdagverblijf. Er is één KDV groep met 12-15 kindplaatsen. De oudste kinderen van deze groep spelen met enige regelmaat ook samen met de peuterspeelzaal kinderen. Onze Pedagogisch medewerkers nemen de tijd om het ritme van je kind aan te houden, een beetje zoals ze dat thuis gewend zijn. Door elke dag goed het welbevinden van het kind te blijven monitoren kunnen we gerichte activiteiten aanbieden. Door veel taal te gebruiken en alles te benoemen, maken baby’s al snel kennis met taal en dit helpt hen om zich veilig te voelen. De Pedagogisch medewerkers doen geregeld beweegspelletjes met de kinderen in ons 'beweeglokaal'.
  Fijn om te weten:  bij ons kinderdagverblijf eten de kinderen tussen de middag een gezonde warme groentelunch. Smaakontwikkeling in combinatie met een dosis groentevitamientjes! Dit past goed bij de ontwikkeling van een gezonde leefstijl en de kinderen vinden het heerlijk! 

  Buitenschoolse opvang

  Voor de opvang na schooltijd en tijdens vakantie- en studiedagen kun je ook terecht bij Kindercentrum Splash. Onze BSO zorgt voor huiselijke opvang buiten de schooltijden. Er is een uitgebreid activiteitenaanbod op het gebied van creativiteit, sport en spel. We beschikken over een fijn atelier waar de kinderen hun creativiteit lekker kwijt kunnen. Voor de oudere kinderen is er een aparte ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken, even lekker 'chillen' en uitdaging vinden door bijvoorbeeld een potje poolen of air-hockey. Er is ook voldoende ruimte om te bewegen zowel binnen in het beweeg lokaal als buiten. Vanzelfsprekend werken samen met de naastgelegen basisschool De Zonnewijzer

  Voorschoolse opvang

  Voor de kinderen van basisschool de Zonnewijzer bieden wij ook opvang voor schooltijd aan.

  Peuterspeelzaal 

  Onze peuterspeelzaal is geopend op maandag, dinsdag, woensdag donderdag en vrijdag van 8:30 tot 12:00 uur.
  Op woensdagen komen de kinderen vanaf 3 jaar. Op de overige dagen komen de kinderen vanaf 2 jaar.

  Onze peuterspeelzaal bereid de kinderen voor op een goede start op de basisschool. Dit doen we met het VE programma PUK. VE straat voor voorschoolse educatie. Bij dit programma werken wij met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de opgroeiende peuter, bijvoorbeeld de thema's: Mensen, Verkeer, of Ziek en Gezond.
  Het programma stimuleert alle ontwikkelingsgebieden van de kinderen met de nadruk op de taalontwikkeling.

  In de ochtend starten de kinderen in de kring en gaan ze vervolgens in hoeken met ontwikkelingsmaterialen aan de slag. Er is altijd een momentje om een stukje fruit te eten en iets te drinken. Een ander ontwikkelgebied waar aandacht voor is, is bewegen. De pedagogisch medewerkers gaan vaak met de kinderen naar het beweeglokaal om daar ontwikkelgerichte beweegactiviteiten en spelletjes te doen.

 • Bijzonderheden

  Entree

  Om bij kindercentrum Splash te komen, kunt u gebruikmaken van de ingang van basisschool De Zonnewijzer aan de Rijnlandstraat. Het speelplein van het kindercentrum grenst aan het speelplein van de basisschool. Samen met basisschool de Zonnewijzer zoeken we ook de samenwerking op met het naastgelegen 'Vlietenhove'. De oudere bewoners van dit zorgcentrum vinden het gezellig wanneer de kinderen op bezoek komen bij hen. Samen liedjes zingen, boekjes lezen of een voorstelling, dat is genieten!

 • Peuterspeelzaal

  Deze twee groepen voor peuters vanaf 2 jaar, hebben een eigen groepsruimte maar samen met de de kinderdagverblijfgroep is er een opendeurenbeleid. Op gezette tijden worden er gezamenlijke activiteiten gedaan en kunnen de kinderen onder begeleiding in de verschillende ruimten spelen. Bij de peuterspeelzaal wordt gewerkt met Puk & Ko met bijbehorende leerzame thema’s. Tijdens de gezamenlijke activiteiten worden er ook Puk & Ko activiteiten gedaan.

 • Entree

  Om bij kindcentrum Splash te komen, kun je gebruikmaken van de ingang van basisschool De Zonnewijzer aan de Rijnlandstraat. Het speelplein van het kindcentrum grenst aan het speelplein van de basisschool.


 • Inspectierapporten
 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 718650426
  15 Kindplaatsen

  PO:
  LRK nummer: 187305560
  0 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 219521876
  40 Kindplaatsen

 • Scholen

  De Wegwijzer

  De Zonnewijzer

 • Contactgegevens locatie

Adres

Kinderdagverblijf

52 weken per jaar zijn wij geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur.

Buitenschoolse opvang

Voor opvang na schooltijd kunt u ook bij Splash terecht. We zijn alle schooldagen geopend vanaf 15.00 uur. Tijdens studie- en vakantiedagen zijn we open van 07.30 uur tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang

Alle ochtenden tijdens schoolweken vanaf 7.30 tot 8.30 voor kinderen van de basisschool De Zonnewijzer.

Peuterspeelzaal

Maandag, dinsdag, donderdag, woensdag en vrijdagochtend van 08.30 tot 11.45 uur.

Neem een kijkje bij "Kindcentrum Splash"

Bel ons Plan een rondleiding