NederlandsEngels

Kindcentrum De Telescoop

Kindcentrum de Telescoop

Kindcentrum De Telescoop, een plek in de wijk Voorburg-west waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor buitenschoolse- en dagopvang (BSO, KDV en Peuteropvang) en onderwijs van hoge kwaliteit met doorgaande leer- ontwikkellijnen. Kindcentrum Telescoop is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Vlietkinderen met onderwijs bestuur Panta Rhei. Samen staan wij voor een veilige, betrouwbare en uitdagende speel-leer omgeving, waar kinderen alle kansen krijgen om hun talenten te ontplooien. 

Wil je meer weten over kinderopvang of jouw kind(eren) aanmelden voor een opvangplek op dit kindcentrum? Neem dan contact op met klantenservice@vlietkinderen.nl 

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurCreativiteitWarme groentemaaltijd
Alessandro Lentze

manager Kindcentrum

Alessandro Lentze

Praktische informatie over deze opvang

 • Over het kindcentrum

  Vlietkinderen, maatschappelijke kinderopvang en schoolbestuur Panta Rhei (RKBS Pius X), vormen samen Kindcentrum De Telescoop, een plek in de wijk waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor opvang en onderwijs van hoge kwaliteit met doorgaande leer- ontwikkellijnen.

  - Vlietkinderen verzorgt de opvang in het kindcentrum, dit betreft peuteropvang, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

  - RKBS Pius X is verantwoordelijk voor de onderwijstak van het kindcentrum. De school bestaat sinds 1955 en staat goed aangeschreven. De school heeft een open karakter. Ieder kind – ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging  is van harte welkom.

  Samen staan zij voor een veilige, betrouwbare maar uitdagende speel-leer omgeving, waar kinderen alle kansen krijgen om hun talenten te ontplooin.

  Wilt u meer weten over kinderopvang of zich aanmelden voor een opvangplek op dit kindcentrum? Neem dan contact op met klantenservice@vlietkinderen.nl 

 • Ons opvangaanbod

  Dit kindcentrum heeft 44 kindplaatsen, deze plaatsen zijn verdeeld in twee verticale (0-4 jaar) groepen en daarnaast een dreumes/peutergroep ((1-4 jaar) en een babygroep. 

  De peuter/kleutergroep heeft 16 kindplaatsen en is voor kinderen vanaf 3 jaar. In deze groep werken we toe naar de overgang naar de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. 

  De BSO heeft op dit moment 33 kindplaatsen, maar uitbreiding in de toekomst is mogelijk. 

  LRK nummers: 
  PO    - 102937072
  KDV  - 137762136
  BSO  - 308556355

  (De voormalige Vlietkinderen locaties KDV Plons, BSO de Fontein en peuterspeelzaal De Hobbelhoek hebben en plek gekregen in de Telescoop.) 

 • Openingstijden

  Dagopvang (KDV): 07:30 - 18.30 uur

  Peuteropvang (PO): 07:30 - 

  Buitenschoolse opvang (BSO): 14.30 uur* tot 18.30 uur.
  *De basisschool  (Pius X) werkt met een continurooster, de BSO tijd sluit hier op aan. 
  Tijdens vakanties en studiedagen: van 07.30 tot 18.30 uur.

 • Dagopvang

  We zorgen voor een veilige maar uitdagende speelomgeving voor de kleintjes. We bieden een gevarieerd activiteitenaanbod zoals samen versjes opzeggen, liedjes zingen, maar ook knutselen, lekker kliederen met zand en water en natuurlijk boekjes lezen.

  Vanzelfsprekend spelen we ook dagelijks lekker buiten! We zorgen ervoor dat de oudere kinderen op het KDV (3+) een activiteitenaanbod aangereikt krijgen dat past bij hun ontwikkeling.

  We eten gezamenlijk fruit en een gezonde warme groentelunch. Dit is standaard opgenomen in ons opvangaanbod. Onze maaltijden worden geleverd door Madaga, een gerenommeerde leverancier binnen de kinderopvang.

  Luiers en verzorgingsproducten hoef je niet mee te brengen naar de opvang, wij hebben alles wat nodig is in huis. Bij ons dagverblijf werken we met KIJK!, dit is een observatiemethode waarmee we het welbevinden en de ontwikkeling van je kindje goed monitoren. Natuurlijk houden we jou hiervan goed op de hoogte!

 • Buitenschoolse opvang

  BSO Telescoop is onderdeel van het kindcentrum. 
  Opvang en basisonderwijs werken nauw samen onder een dak op een fantastisch locatie in de wijk Voorburg-West. We werken aan doorgaande leer- ontwikkellijnen om kinderen het allerbeste mee te geven op weg naar de toekomst.

  De opvanglocaties van Vlietkinderen zijn het hele jaar (met uitzondering van een eventuele studiedag en de gangbare feestdagen) geopend.

  Vraag naar de plaatsingsmogelijkheden via klantenservice@vlietkinderen.nl of bel met 070 317 59 59

  Openingstijden
  Schoolweken: 14.30 uur - 18.30 uur
  De basisschool  in KC de Telscoop, werkt met een continurooster, de BSO tijd sluit hier op aan. 
  Tijdens vakanties en studiedagen: van 07.30 tot 18.30 uur.

  Schoolvakanties

  In de schoolvakanties en tijdens de studiedagen van het onderwijs is de school dicht maar de BSO geopend. We ondernemen extra leuke activiteiten en uitstapjes, want op vakantie/studiedagen is daar meer tijd voor.

 • Opvangtype(s)

  KDV:
  LRK nummer: 137762136
  44 Kindplaatsen

  PO:
  LRK nummer: 102937072
  0 Kindplaatsen

  BSO:
  LRK nummer: 308556355
  33 Kindplaatsen

 • Scholen

  Pius X

 • Contactgegevens locatie

Adres

Openingstijden: 

Dagopvang (KDV): 07:30 - 18.30 uur

Peuteropvang (PO): 07:30 - 12.00 

Buitenschoolse opvang (BSO): 14.30 uur tot 18.30 uur.

Neem een kijkje bij "Kindcentrum De Telescoop"

Bel ons Plan een rondleiding