NederlandsEngels

Kindcentrum De Telescoop

Kindcentrum de Telescoop

Kindcentrum De Telescoop, een plek in de wijk Voorburg West (opening 11 januari 2023) waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor opvang (BSO, KDV en Peuteropvang) en onderwijs van hoge kwaliteit met doorgaande leer- ontwikkellijnen. Het kindcentrum is ontstaan uit een samenwerkingsverband van Vlietkinderen met onderwijs bestuur Panta Rhei. Samen staan zij voor een veilige, betrouwbare en uitdagende speel-leer omgeving, waar kinderen alle kansen krijgen om hun talenten te ontplooien. 

Onderwijs en opvang werken nauw samen, dit komt tot uiting in de pedagogische visie, de website van het kindcentrum (in ontwikkeling) onze gedeelde waarden, taalgebruik, omgangsvormen, etc.

Dit kindcentrum onderscheidt zich door haar profiel: Wetenschap en Techniek; met Hoofd, Hart en Handen. 

Over ons

(Voormalige basisschool) RKBS Pius X is de onderwijstak van het kindcentrum. De school bestaat sinds 1955 en staat goed aangeschreven. De school heeft een open karakter. Ieder kind – ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging is van harte welkom.

Stichting Vlietkinderen,  maatschappelijke kinderopvang, verzorgt de opvang in het kindcentrum dit betreft peuteropvang, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Samen vormen zij Kindcentrum De Telescoop, een plek in de wijk waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor opvang en onderwijs van hoge kwaliteit met doorgaande leer- ontwikkellijnen. Samen staan zij voor een veilige, betrouwbare maar uitdagende speel-leer omgeving, waar kinderen alle kansen krijgen om hun talenten te ontplooien.

Wilt u meer weten over kinderopvang of zich aanmelden voor een opvangplek op dit kindcentrum? Neem dan contact op met klantenservice@vlietkinderen.nl of y.bood@vlietkinderen.nl

Voorzieningen:

BuitenspeelplaatsMuziekCultuurCreativiteitWarme groentemaaltijd

Praktische informatie over deze opvang

Adres

Kindcentrum De Telescoop - opvangmogelijkheden 

Dit kindcentrum heeft 44 kindplaatsen, deze plaatsen zijn verdeeld in twee verticale (0-4 jaar) groepen en daarnaast een dreumes/peutergroep ((1-3 jaar) en een babygroep. 

De peuter/kleutergroep heeft 16 kinplaatsen en is voor kinderen vanaf 3 jaar. In deze groep werken we toe naar de overgang naar de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. 

De BSO heeft op dit moment 33 kindplaatsen, maar uitbreiding in de toekomst is mogelijk. 

Neem een kijkje bij "Kindcentrum De Telescoop"

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal