NederlandsEngels

Manager kinderopvang

Bij Vlietkinderen mag iedereen meedoen! Als maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de regio Haaglanden bieden wij kinderen van 0-12 jaar een rijke ontwikkelomgeving waarin we ze uitdagen om zichzelf èn de wereld te ontdekken. Dit doen we samen met onze partners uit het onderwijs en jeugdzorg, want samenwerking is voor ons de weg. Wij zijn een ontwikkelingsgerichte, professionele organisatie en volop in beweging. Voor één van onze clusters in Leidschendam zoeken wij een ervaren en daadkrachtige manager.

Functieomschrijving:

In deze functie ben je verantwoordelijk de dagelijkse gang van zaken van een groot kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal (VE). De locaties zijn in ontwikkeling om van kinderopvang naar kindontwikkeling te bewegen. Op het kinderdagverblijf zijn mooie stappen gezet met de pedagogiek. Als manager zorg je ervoor dat deze beweging aansluit bij ons nieuwe pedagogische visie en beleid. Je zorgt voor de realisatie van de doelstellingen van de organisatie op basis van jaarplannen en begroting. Jij stimuleert je medewerkers en je biedt hen de ruimte om hun talenten te ontwikkelen. Je bent intensief betrokken bij de ontwikkelingen van jouw locaties in de samenwerking met partners daaromheen. 

Wie zoeken we?

Als manager bij Vlietkinderen heb je oog voor (pedagogische) kwaliteit, je zoekt de balans tussen de zakelijke dienstverlening versus onze maatschappelijke opdracht. Je hebt een gezonde ambitie en het vermogen om ‘out of the box’ te denken. 

Wij zoeken een klantgerichte, communicatieve, nieuwsgierige, ondernemende verbinder met een prettige, open houding. Je gaat aan van pedagogiek en de ontwikkeling van kinderen en medewerkers. Je bent makkelijk benaderbaar, staat open voor veranderingen en je beschikt over stevigheid en overtuigingskracht. In deze rol met uiteenlopende werkzaamheden weet je de juiste prioriteiten te stellen en waar mogelijk zaken te delegeren. 

We vragen:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding
 • Minimaal 5 jaar ervaring als manager/leidinggevende
 • Aantoonbare passie voor de ontwikkeling van kinderen/ pedagogiek 
 • Kennis van en inzicht in groepsdynamische processen
 • Uitstekend inzicht in personeels- en financieel beleid.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Vlietkinderen biedt je een verantwoordelijke, zelfstandige rol in een professionele, continu in beweging zijnde organisatie.
 • Je bent onderdeel van een leuk team van 11 managers; allen maatschappelijk betrokken en bevlogen in hun werk.
 • Deelname aan het Vlietkinderen leiderschapstraject ‘Ruimte voor groei’.
 • Eventuele doorgroeimogelijkheden naar de functie van manager Kindcentrum.
 • De functie betreft 28-32 uur.

We bieden je een inspirerende werkomgeving en uitgebreide ontwikkelkansen. Heb jij ambities om je verder te ontwikkelen dan komen wij heel graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Gezien de zomerperiode hanteren we een flexibele sluitingsdatum. Sollicitaties worden gelijk in behandeling genomen. We streven ernaar de sollicitatieprocedure voor 1 september af te ronden. Heb je vragen, neem even contact op met Marieke Zweekhorst, manager HR & Pedagogiek 06-14939259 (juli) of Björn Lamet, Clusterdirecteur 06-22425443 (augustus).

Interim

We staan ervoor open om deze positie tijdelijk in te vullen met een interim manager. Geïnteresseerde kandidaten vragen we ook even contact op te nemen. Graag geen acquisitie. 

 • 28-32

Wij kijken naar je uit!

Terug naar overzicht

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal