Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Vacature - HR Manager Vlietkinderen

Voor Vlietkinderen, een professionele, middelgrote kinderopvangorganisatie in de Randstad, zijn wij per direct op zoek naar een HR Manager 28-32 uur per week, MT lid.

De functie

 • Je levert vanuit jouw MT rol een bijdrage aan de totstandkoming van de strategische visie van de organisatie en vertaalt deze naar HR beleid in brede zin (waaronder recruitment, verzuim en personeelsontwikkeling) en de doelstellingen voor de afdeling HR. Je draagt zorgt voor de implementatie en borging. Je schrijft HR beleidsdocumenten en stelt jaarplannen op.
 • Je bent sparringpartner en adviseur voor de directeur-bestuurder en managers voor HR-onderwerpen en begeleidt hen bij de uitvoering.
 • Jouw speciale aandacht gaat uit naar de uitvoering van arbo- en verzuimbeleid, de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en het behalen van de daarvoor gestelde doelstellingen.
 • Met jouw kennis van actuele recruitmenttechnieken en inzicht in de arbeidsmarktomstandigheden van vandaag, zorg je voor de ontwikkeling, implementatie en borging van een passend recruitmentbeleid en ‘employer-branding’. 
 • Je denkt overstijgend en werkt mee aan de optimale inrichting van de HR werkprocessen en de borging ervan.
 • Je volgt de actuele ontwikkelingen in de sector en het HR werkgebied en onderhoudt de relatie met samenwerkingspartners in het werkveld.
 • Je rapporteert aan de directeur-bestuurder en geeft leiding aan het team P&O.

Wij zoeken

Een warm zakelijk manager die met enthousiasme, humor en flair richting kan geven aan het HR beleid in een maatschappelijk georiënteerde organisatie die volop in ontwikkeling is. Vanuit de vernieuwde strategische koers gaan we op weg naar de wereld van morgen. Als onze HR manager maak je deel uit van het MT in ontwikkeling. Wij zoeken een HR manager die vanuit een overstijgende visie een actieve bijdrage kan leveren aan de vorming en positionering ervan. Verder ben je sterk in het implementeren en borgen van processen in de organisatie en het meenemen van anderen in de bewegingen die we gaan maken. Voldoe je daarnaast aan de onderstaande kwalificaties? Dan komen we graag met je in contact.

 • Academisch werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding HRM of vergelijkbaar op HBO+ niveau aangevuld met een strategisch/bedrijfskundige opleiding.
 • Ervaring in een MT positie is een pre en je werkt graag samen in een stevig team.
 • Ervaring als HR Manager in een professionele, dienstverlenende, mensgerichte omgeving.
 • Gedegen ervaring met verzuimbegeleiding en met actuele recruitmenttechnieken.
 • Analytisch, beschouwend en overstijgend kunnen denken vanuit een sterke visie op actueel HR beleid.
 • Maatschappelijk ondernemerschap, werkend vanuit bedrijfskundig perspectief.
 • Ervaring met het begeleiden van transitieprocessen.
 • Actuele kennis van arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving.
 • Leidinggevende vaardigheden, verbindend.
 • Sterk in snel analyseren, structureren en plannen en organiseren.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

Arbeidsvoorwaarden volgens schaal 12 van de CAO Kinderopvang. Een MT positie in een sector in beweging, waarin je bijdraagt aan verdere organisatieontwikkeling in een team van professionals met passie voor hun vak.

Vlietkinderen

Vlietkinderenbiedt op 25 locaties met circa 350 medewerkers vrijwel alle vormen van kinderopvang aan ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar, in de regio Leidschendam-Voorburg en Den Haag (Leidschenveen).

We stellen ouders in staat om opvoeding, studie, werk en vrije tijd te combineren, door hen de zekerheid te bieden van een veilige, uitdagende, ontwikkelomgeving voor hun kind. Wij willen meerwaarde bieden in de opvoeding en tijdens het opgroeien van kinderen; we rusten hen toe voor de wereld van morgen. We bewandelen ongebaande paden en talenten krijgen de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Dit doen we door intensieve samenwerking met ouders en partners in het sociaal domein. We bundelen de krachten binnen en buiten onze organisatie. We zijn een betrouwbare, maatschappelijke onderneming.

Klanten en medewerkers kiezen voor Vlietkinderen

Onze medewerkers hebben de blik naar buiten en zijn gericht op uitdaging en sociale netwerken. Anderzijds zoeken ze de stabiliteit en ‘huiselijkheid’ van een aantrekkelijke werkgever. De continue ontwikkeling van medewerkers heeft onze volle aandacht, dit past bij de lerende organisatie die we graag willen zijn. Onze marktpositie als stabiele kinderopvangaanbieder èn werkgever willen we verstevigen door de kennis van de klant/medewerker te vergroten door onze medewerkers bewust te laten zijn van hun professionele rol in het klantproces.

Interesse?

Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk en uiterlijk 18 november a.s. ter attentie van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang, t.a.v. Margit de Lange,
via het email adres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl
Ook je vragenover deze vacature kun je per email stellen aan Margit de Lange via sollicitatie@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment contact met je opnemen.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.