NederlandsEngels

Prijsvraag Kindcentrum Heeswijk; samen bouwen aan een kindcentrum

PiusX en Vlietkinderenlocaties Plons/Fontein en Hobbelhoek vormen samen een kindcentrum; de werknaam hiervoor is Kindcentrum Heeswijk (gerelateerd aan het adres van de locatie). Om samen een goede start te maken in ons nieuwe gebouw vinden we dat een nieuwe naam daar bij past; deze nieuwe naam is een vertaling van onze samenwerking en laat zien dat wij één gezicht naar buiten willen zijn.

We willen graag de kinderen van beide organisaties, hun ouders/verzorgers en de omgeving (postcodegebied) betrekken bij de naamgeving. Om dit te bereiken hebben we een prijsvraag uitgeschreven. 

Namen voor het kindcentrum kunnen worden ingezonden via het mailadres: KCHeeswijk@gmail.com. Vergeet niet om je motivatie mee te sturen, waarom past jouw naam het beste bij dit nieuwe kindcentrum? 

Verstuur mijn deelname

Aanvullende informatie

De looptijd van de prijsvraag is vanaf de publicatiedatum (maandag 24 januari) tot en met maandag 7 februari. Inzendingen die daarna binnenkomen worden niet meer in behandeling genomen. De keuze voor de uiteindelijke naam wordt in de week voor de voorjaarsvankantie, uiterlijk 25 februari, bekend gemaakt.

Ons profiel, een tipje van de sluier…

Veel kindcentra/basisscholen kiezen voor een bepaald profiel, iets waarmee zij zich kunnen onderscheiden. Voor Kindcentrum Heeswijk hebben de samenwerkingspartners gekozen voor het profiel Wetenschap & Techniek. Hiermee prikkelen we medewerkers en kinderen tot nieuwsgierigheid, waardoor zij een onderzoekende houding ontwikkelen. Onze missie daarbij is om een toekomstgericht onderwijs/ontwikkel-aanbod te bieden. Dit betekent dat wij de nadruk leggen op het aanleren van allerlei vaardigheden, de ‘21e Century skills’ (zie afbeelding). Tenslotte bereiden we de kinderen voor op de toekomst en daar komen deze skills goed van pas.

RK Basisschool Pius X (vallend onder schoolbestuur Panta Rhei) en Vlietkinderen werken al geruime tijd samen aan de realisatie van dit kindcentrum waar kinderen de kans krijgen zich te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen. Onderwijs en opvang staan samen voor een doorgaande leer- ontwikkellijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Naast de inhoudelijke samenwerking wordt er op dit moment nog hard gewerkt aan de nieuwbouw en inrichting van het kindcentrum, dat wordt gebouwd in opdracht van de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Naast basisonderwijs is er in het kindcentrum plaats voor dag- tussen- en naschoolse opvang. Alles onder één dak, met een team van goed opgeleide professionals. Een nieuw, fris gebouw met groene buitenruimte, veilig, toegankelijk en betrouwbaar voor kinderen en hun ouders.

Foto: Christianne Ahuis (directeur PiusX)  en Linde van Kooten (manager Kindcentrum) samen op het plein van de voorlopige locatie van het Kindcentrum aan de Oranje Nassaustraat in Voorburg. 

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal