Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Peuterspeelzaal valt onder de Wet Kinderopvang.
Wat moet ik weten, wat moet ik doen?

Per 1 januari 2018 valt het peuterspeelzaalwerk onder de wet- en regelgeving van de Wet Kinderopvang. Dit brengt een aantal veranderingen met zich mee die ook voor de klant van een Vlietkinderen peuterspeelzaal/peuteropvang gevolgen kunnen hebben. Op deze pagina kunt u vinden wat voor u van belang is om te weten.

Wij werken deze pagina regelmatig bij met nieuwe informatie. Ook staat veel informatie op de webpagina van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kunt u geen antwoord vinden op uw vragen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan u graag te woord! 

Kinderopvangtoeslag
Doordat het peuterspeelzaalwerk sinds 1 januari 2018 onder de Wet Kinderopvang valt, kan het zijn dat u vanaf die datum recht heeft op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag ontvangt u via de Belastingdienst.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Lees hier welke voorwaarden dat zijn. 

Landelijk registratienummer: LRKP
Om Kinderopvangtoeslag aan te vragen, heeft u onder meer een registratienummer nodig van uw peuterspeelzaal in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).

Onze peuterspeelzalen in Leidschendam-Voorburg staan geregistreerd onder navolgende nummers:

Locatie Registratienummer
De Ballon 469443212
De Luchtballon 923786302
Peuterhof 832329691
Peuteroase 623449183
Peuterpiramide 150378051
Peutersprong 622628811
Splash 187305560
Lusthof 306073894 

In Den Haag Leidschenveen staan onze peuterspeelzalen geregistreerd onder de volgende nummers:

Locatie Registratienummer
Balans 119584359
Kompas 110620811
Vuurtoren       316450078


Gemeentelijke toeslag
Wanneer u daarvoor in aanmerking komt, bijvoorbeeld doordat u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag, dragen gemeenten bij in uw kosten van een peuterplaats. 

Lees de publicatie van de gemeente Leidschendam-Voorburg over de overgang van het peuterwerk naar kinderopvang in deze gemeente.
De brief die wij hebben gestuurd aan onze klanten met kinderen op de peuterspeelzaal in Leidschendam-Voorburg kunt u hier lezen.

Lees hier de publicatie van de gemeente Den Haag over dit onderwerp. Ook onze klanten die kinderen hebben op een peuterspeelzaal in Den Haag hebben wij een brief gestuurd. Deze brief leest u hier

Zowel in Leidschendam-Voorburg als in Den Haag heeft u een Inkomensverklaring nodig om de gemeentelijke toeslag aan te vragen. Waar en hoe u deze kunt verkrijgen, leest u hier

Startleeftijd peuter
Onder de nieuwe subsidieregels geldt zowel in Leidschendam-Voorburg als in Den Haag een startleeftijd voor de gemeentelijke toeslag van 2,5 jaar. Voorheen was dat 2 jaar.
Natuurlijk blijft uw peuter vanaf 2 jaar welkom op de peuterspeelzaal, maar tot het moment dat u aanspraak kunt maken op de toeslag, komen de kosten voor eigen rekening. 

Heeft u niet de antwoorden gevonden die u zoekt? Neem dan contact met ons op!
U kunt bellen naar 070 317 59 59/keuze 1
Of mailen naar klantenservice@vlietkinderen.nl, graag in de onderwerpregel vermelden: harmonisatie psz-kdv