NederlandsEngels

NIEUW!
BBL-traject Sport & Bewegen + Pedagogiek
 

Superleuk dat je geïnteresseerd bent in ons BBL-traject:
Sport & Bewegen + Pedagogiek!

Hieronder lees je alle informatie die handig is voor jou om vooraf te weten!

Hoe ziet het BBL traject eruit?
Je volgt de opleiding sport en bewegen niveau 3, maar dat is nog niet alles! In samenwerking met MBO-Rijnland hebben wij de opleiding uitgebreid met een aantal werkprocessen uit de opleiding Pedagogisch medewerker. Dit betekent dat jij straks niet alleen fantastische Sport & Beweegactiviteiten aanbiedt, maar ook weet hoe je verantwoord Pedagogisch moet handelen.

Je leert hoe je kinderen enthousiast maakt voor Sport en Bewegen, maar je hebt ook oog voor individuele behoeften van elk kind. Daarnaast heb jij straks de kennis en vaardigheden om kinderen te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Na een kleine 1,5 jaar hard werken en leren haal jij vol trots je diploma Sport en Bewegen + Pedagogiek niveau 3. Maar ...  ben jij nog niet klaar met leren? Dan bieden we jou de kans om nog een jaar langer door te leren en direct je niveau 4 diploma te halen!

  • De opleiding duurt 15 maanden, de theorielessen zijn 2 ochtenden per week.
  • De lesochtenden zijn van 8.30 tot 12.30 uur.
    Leslocaties:
  • Elke vrijdagochtend Sport en Bewegen – Ayersrock in Zoetermeer
  • Elke dinsdagochtend Pedagogiek en Generiek – MBO Rijnland Zoetermeer 

Leren in de praktijk
Leren in de praktijk biedt een aantal voordelen. Allereerst hoef je niet 5 dagen per week in de schoolbanken te zitten maar beperken we dat tot 2 ochtenden per week. Je leert bij ons direct in het werkveld, in de dagelijkse praktijk kun je de kunst afkijken van professionals die al jaren in het vak zitten. Het direct in praktijk brengen van de kennis die je opdoet in deze opleiding, zorgt er bovendien voor dat je de leerstof  beter onthoudt en begrijpt waarom deze kennis belangrijk is.

Wie gaat jou helpen? Wij!
Een opleiding doe je bij Vlietkinderen nooit alleen, wij gaan jou helpen en bieden jou de begeleiding die je nodig hebt om de opleiding goed te kunnen volgen en succesvl af te ronden.
Allereerst zijn er coaches van het MBORijnland die jou elke week les gaan geven, zij bieden jou de begeleiding die nodig is.
Bij Vlietkinderen zijn 8 ervaren praktijkopleiders in dienst, jij wordt tijdens de opleiding door één van hen begeleid. Met de praktijkopleider maak je elke 2 tot 4 weken een afspraak om te bespreken hoe het met je gaat,  hoe je de opleidng ervaart. De praktijkopleider helpt je ook met het bepalen van je leerdoelen en bij het voorbereiden van examens. We doen het samen!

Wat ga je allemaal nog meer leren in dit traject?

  • Assistent turn/gymleider;
  • Athletic Skills Model (ASM); een wetenschappelijk onderbouwd model waarin je door middel van tien grondvormen van bewegen veelzijdig leert hoe te bewegen. 
  • Gezonde Leefstijl; het verband tussen (on)gezond gedrag en gezondheid.
  • Training Nijntje Beweegprogramma; De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Nijntje hebben samen een leuk beweegprogramma voor jonge kinderen ontwikkeld.

Taal en rekenen zijn een onderdeel van de opleiding
Tja, we kunnen het niet mooier maken, de 'generieke' vakken Nederlands en Rekenen zijn verplicht. Maar maak je geen zorgen, je hoeft dit niet alleen te doen. De opleiding voorziet namelijk in een vakdocent die je hierbij gaat helpen.

Geen kosten! Wel jouw inzet en een laptop
Geen kosten? Nee geen kosten! Vlietkinderen betaald namelijk de opleiding voor jou. Je tekent hiervoor een studieovereenkomst. Je investeert zelf alleen in de studieochtenden en ongeveer 10 uur per week aan opdrachten. Daarnaast vragen we je wel je vakantie zoveel mogelijk buiten de lesweken te plannen, anders mis je teveel lesstof. Voor de opleiding heb je wel een goede laptop nodig en stabiel internet om eventuele online lessen te volgen.

Belangrijke data voor in je agenda:

Vrijdag 16 juni 2023 -  Speeddate! Na deze eerste speeddate hoor je direct of je door bent naar de tweede ronde.

Vrijdag 23 juni 2023 - Ben je door? Dan kom je langs voor je tweede gesprek en beslissen we direct of jij een plekje krijgt in ons BBL traject en maken we direct alle papieren in orde.

Maandag 26 juni 2023- Kennismakingsdag! Heb jij één van de 10 plekjes weten te bemachtigen dan nodigen wij jou uit voor onze kennismaking dag. Op deze dag schrijf je je in op de opleiding en ontmoet je alvast jouw nieuwe klasgenoten.

Houdt bovenstaande data alvast vrij in je agenda, zodat je zeker weet dat er bij kunt zijn!

Wanneer ga je beginnen met werken?
In overleg met jou bespreken we wanneer je start met werken bij Vlietkinderen, naar verwachting is dit rond 1 september.

De eerste lesdag is op vrijdag 15 september 2023.

 

Wil je onze vacature voor dit opleidingstraject nog eens bekijken? Klik op de link: 

Sport & Bewegingsleider + Pedagogiek (vlietkinderen.nl) 

De opleiding wordt aangeboden door MBORijnland in samenwerking met kinderopvangorganisaties Vlietkinderen en SkippyPepijn.

Heb je nog vragen stel ze gerust, neem contact op met: 

Jolanda van der Zon, Adviseur leren en ontwikkelen

j.vdzon@vlietkinderen.nl / 06 149 355 00

Bel ons Plan een rondleiding