NederlandsEngels

UPDATE MAATREGELEN CORONA

16-03-2020

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR OUDERS EN STAKEHOLDERS.
‘Kinderopvang blijft open voor ouders in cruciale beroepen, reguliere kinderopvang en scholen sluiten’

Kinderopvang en scholen gaan dicht met ingang van maandag 16 maart tot en met 6 april, met uitzondering voor kinderen van ouders (een of beide) met cruciale beroepen.

Wat houdt het noodscenario in?

• De eerstkomende twee dagen gaan alle kinderopvanglocaties open zoals gebruikelijk en is er opvang voor kinderen wiens ouders in vitale beroepen werken. KDV overdag, BSO in de middag en gewoon ophalen bij scholen.
• Er is een lijst met cruciale beroepen. Kijk hier voor een overzichtslijst.
• Pedagogisch medewerkers vallen ook in de categorie ‘cruciale beroepen’.
• Alle financiële consequenties regelen we later in rust, op basis van de richtlijnen van onze brancheorganisatie BMK en BOiNK, de belangenvereniging voor ouders.

Wat als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?
Als je jouw kind thuis kunt opvangen, is het verzoek dit te doen.
Echter, ook als er maar één ouder in een cruciale beroepsgroep werkt, kun je een beroep doen op de school of kinderopvang.

Vanaf woensdag 18 maart is de noodopvang van kracht; informatie daarover volgt later.
 

Ook voor ouders die normaal geen opvang afnemen bij ons, en werkzaam zijn in een van de genoemde cruciale beroepsgroepen, is het mogelijk om noodopvang af te nemen. Hierover zullen we je de komende dagen nader informeren. De noodopvang gaan we zoveel als mogelijk regelen met onze samenwerkingspartners van het onderwijs.

Maandag 16 en dinsdag 17 maart zijn onze medewerkers dus zoveel mogelijk op de locaties aanwezig. Uiteraard zijn de voorzorgsmaatregelen zoals wij eerder hebben gecommuniceerd, conform de richtlijnen van www.rivm.nl nog steeds van kracht en zien we daar strikt op toe.

Kijk ook op deze FAQ pagina.   

Vriendelijke groet,

Tine Oudshoorn
directeur Vlietkinderen

NB. Het ouderportaal is op dit moment overbelast; het kan zijn dat je geen bericht via dit platform kunt versturen, probeer je het morgen weer. Wij zijn wegens thuiswerken telefonisch beperkt bereikbaar. Vragen kun je ook stellen via klantenservice@vlietkinderen.nl

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal