NederlandsEngels

Tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTZKO)

15-07-2022

Het is al weer even geleden, maar we hebben er mee te maken gehad: lockdown, gesloten locaties vanwege Covid-19. Dit bericht gaat over een tijdelijke tegemoetkoming, waarvoor er wellicht nog een aanvraag ingediend kan worden.  Lees dit bericht van de Rijksoverheid dus zorgvuldig.  

De buitenschoolse opvang (BSO) was in Nederland van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022 dicht. Dit was een maatregel tegen het coronavirus. Met dit bericht willen we ouders informeren over de tijdelijke tegemoetkomingsregeling zonder overheidsvergoeding (TTKZO). Het is belangrijk dat personen die de kosten van kinderopvang zelf dragen, een aanvraag indienen voor deze tegemoetkoming. Je kan de vergoeding vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 aanvragen. Ook wijzen we op de mogelijkheid voor een gemeentelijke tegemoetkoming.

Aanvragen vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022
Heb je gedurende de derde sluitingsperiode gebruik gemaakt van de buitenschoolse opvang en de factuur volledig zelf betaald (zonder recht op kinderopvangtoeslag of gemeentelijke subsidie)? Dan kun je recht krijgen op deze tegemoetkomingsregeling.
Je kunt de tegemoetkoming vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 aanvragen bij de SVB. 

Gemeentelijke tegemoetkoming
Heb je gedurende de derde sluitingsperiode gebruik gemaakt van de buitenschoolse opvang via de gemeentelijke regeling sociaal medische indicatie (SMI) en de eigen bijdrage doorbetaald? Dan kun je voor de tegemoetkoming van de eigen bijdrage terecht bij jouw gemeente.

Krijg je subsidie van de gemeente, maar niet voor alle uren kinderopvang? En voldoe je aan de voorwaarden? Dan kun je voor de uren waarvoor je geen subsidie krijgt een vergoeding kinderopvang (TTKZO) aanvragen.

Wanneer kan je de vergoeding aanvragen?
Je kan de vergoeding vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 aanvragen. Houd de website van de SVB in de gaten om te weten wanneer precies je kan aanvragen en wat je hiervoor moet doen.

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar de websites van de Rijksoverheid en de SVB. Hier vind je ook meer informatie over de nabetaling aan ouders die in de tegemoetkomingen over de eerste twee sluitingsperioden te weinig hebben ontvangen (TTKO sluitingsperiode 1 en 2.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, dan kun je deze stellen via tegemoetkomingko@minszw.nl.

 

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal