Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties

Olympische Spelen bij Vlietkinderen!

15-02-2018

Sporten, spelen, de ‘Kindcentrum Kajuit Olympiade’ gaat van start!

De Olympische Spelen in Pyeonchang, Zuid Korea, zijn volop aan de gang. Maar niet alleen daar! Ook de kinderen van Vlietkinderen Kindcentrum Kajuit staan in de startblokken. Samen met het team is er een sportief en actief programma bedacht met allerlei bijzondere activiteiten, waar de kinderen al hun competitieve en actieve kwaliteiten in kwijt kunnen.

De olympische Kajuitvlag gehesen en het olympisch vuur ontstoken, natuurlijk wordt dit door de kinderen zelf gedaan. Daarna gaat het los. De teams gaan hun krachten meten met een heuse biathlon inclusief kruisboogschieten en  sleeën van een ‘berg’.

"Dit soort activiteiten zijn heel goed voor de ontwikkeling van kinderen; sportiviteit, winnen/verliezen, je krachten meten, incasseren, het hoort allemaal bij het ‘echte’ leven. Wij begeleiden de kinderen hierin en bieden een steuntje in de rug waar dat nodig is. We hebben ook medewerkers ‘in huis’ die een diploma van de opleiding ‘Sport en Bewegen’ of van de HALO op zak hebben. Dit maakt dat we dit soort sportactiviteiten extra goed kunnen begeleiden.” aldus Michele Dorsman, clustermanager van Kindcentrum Kajuit.

 
De kinderen hebben samen een echt podium gebouwd, er zijn medailles gemaakt en er is aan het eind van de Olympische Kajuit spelen, een officiële ceremonie met een prijsuitreiking. De prijs wordt natuurlijk uitgereikt door Tine Oudshoorn, directeur Vlietkinderen, zelf ook een actieve sporter.

De kinderen en het team van kindcentrum Kajuit verheugen zich op ‘hun’ olympische spelen, het belooft heel spannend te worden!

Meer weten over de BSO locaties van Vlietkinderen? kijk eens rond op onze website!