Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties

Kindcentrum Splash

19-02-2018

Kindcentrum Splash is het afgelopen jaar uitgebreid met de komst van een BSO/PSZ (verhuizing locatie Kraaiennest), daarbij is er ook een Spel & Opvoedpunt gerealiseerd. Hiermee heeft Splash zich ontwikkelt tot een volwaardig kindcentrum in Leidschendam centrum. Het KC werkt samen met basisschool De Zonnewijzer (Lucas). 

Kleinschalige opvang midden in het centrum van Leidschendam

Een gezellig, kleinschalig kindcentrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar, midden in Leidschendam, direct naast basisschool De Zonnewijzer. School en opvang werken nauw samen. Er zijn veel buitenspeelmogelijkheden voor de kinderen, er is bijvoorbeeld een buitenruimte met een zandbak en een fantastisch ‘piratenschip’ en ruimte om met het buitenmateriaal, zoals fietsjes en tractoren aan de slag te gaan. Daarnaast maken we ook gebruik van het speelplein van de school waar mooie klim- en klautertoestellen staan.

Verschillende opvangvormen

In dit kindcentrum zijn alle opvangvormen aanwezig en bieden we een gevarieerd activiteitenaanbod, toegespitst op de verschillende leeftijden.

Bij het dagverblijf bieden we de kinderen vanaf 3 jaar iets extra’s aan, het Engelstalige programma Benny’s Playground. Dit programma laat jonge kinderen spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit de taalontwikkeling, ook wat betreft de moedertaal, stimuleert. Natuurlijk komen andere activiteiten zoals voorlezen, zingen, knutselen ook ruimschoots aan bod. De peuterspeelzaal werkt met het VVE* programma Puk & Ko, een programma gericht op ontwikkelingsstimulering en biedt de kinderen een steuntje in de rug richting de basisschool. Bij het KDV en de PSZ kunt u zich inschrijven voor een plaats via klantenservice@vlietkinderen.nl of telefonisch via 070 317 59 59/keuze 1.

Bijna alles is mogelijk op de BSO van Splash!

Voor de kinderen van de buitenschoolse opvang zijn er buiten het reguliere activiteitenaanbod ook techniek- en houtbewerking workshops. Daarnaast is er volop gelegenheid om te knutselen, kleien, schilderen, etc.. We maken ook tijd voor muziek, dansen, lezen, huiswerk maken, maar ook om even lekker te ‘chillen’, bijna alles is mogelijk op de BSO van Splash!

Wij halen de kinderen voor de BSO bij basisscholen De Zonnewijzer en De Wegwijzer. Zit uw kind op een andere basisschool maar wilt u gebruik maken van de opvang bij Splash? Dit is in overleg mogelijk, vraag ernaar op de locatie.

Bij de buitenschoolse opvang (voor- en na schooltijd en in vakanties) hebben we op dit moment nog plekken direct beschikbaar. Mail naar klantenservice@vlietkinderen.nl of bel 070-317 59 59/keuze 1.

Voorschoolse opvang met ontbijt

Kent u het? ’s Morgens vlug aankleden, snel een boterhammetje voor onderweg, de kinderen naar school en hup… haasten om op tijd op het werk te zijn. Daar hebben wij een oplossing voor: Voorschoolse opvang inclusief ontbijt. De kinderen kunne even rustig wakker worden, even spelen of een boekje lezen. Wij zorgen ervoor dat ze op tijd in de klas zijn! 

Spelinloop Splash

Wist u dat…

..er ook een spelinloop is gehuisvest in Kindcentrum Splash? De Spelinloop is een onderdeel van het Spel en Opvoedpunt, een initiatief van de gemeente Leidschendam-Voorburg in samenwerking met Vlietkinderen.

Spelen is leuk! En leerzaam…
Spelen, samen of alleen, heeft ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van een kind. Bij de Spel- en Opvoedpunten/ de Spelinlopen van Vlietkinderen bent u van harte welkom om samen met uw kind te spelen en/of vragen te stellen over opvoeden en opgroeien. U komt bij ons in contact met anderen ouders/verzorgers en u kunt met hen praten en uw ervaringen delen. Uw kind leert tegelijkertijd om met andere kinderen samen te spelen.

Stel uw opvoedvragen

Het opvoeden van kinderen kan soms ook vragen of twijfels oproepen. De medewerkers van het Spel- en Opvoedpunt/de Spelinlopen kunnen samen met u de dingen op een rijtje zetten. Ze denken met u mee en zij kunnen u advies en handige tips geven. Veel gestelde vragen zijn bijvoorbeeld:

“Mijn zoontje zegt op alles ‘nee’ en krijgt steeds vaker een driftbui.”

“Help, mijn kind wordt elke nacht een paar keer wakker, ik doe geen oog meer dicht!”

“Mijn kinderen maken zoveel ruzie, ik voel me net een politieagent.”

Wij horen ook vaak van ouders de opmerking, “Ik vraag me af of ik het wel goed doe…” Op al dit soort vragen en onzekerheden op het gebied van opvoeden en opgroeien proberen wij samen met u een antwoord te vinden. Hebt u behoefte aan een persoonlijk gesprek met een pedagoog, dan kunt u gewoon binnenlopen of bellen voor een afspraak met Annet Rombout, de pedagoog van het Spel- en Opvoedpunt. U kunt bij haar terecht met uw vragen, ook anoniem. Annet heeft een aantal opvoedonderwerpen beschreven in een flyer, deze kunt u lezen en/of downloaden via de pagina van het Spel- en Opvoedpunt op de website van Vlietkinderen: www.vlietkinderen.nl/spel-en-opvoed-punt.

Kom eens langs of bel voor meer informatie. U bent van harte welkom!