Aanmelden
Rondleiding aanvragen
Onze locaties
Vacatures

Kindcentrum Kajuit ontvangt Kwaliteitsmerkmerk Groene Kinderopvang

26-06-2019

Als eerste kinderopvanglocatie in deze regio kreeg Vlietkinderen kindcentrum Kajuit het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang uitgereikt!

Kindcentrum Kajuit, gelegen tussen de basisscholen Emmaus en Tandem, in de mooie groene wijk ’t Lien in Leidschendam, heeft het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang ontvangen. Dit is het eerste kindcentrum in onze regio dat dit kwaliteitsmerk heeft.

Het kwaliteitsmerk wordt door Stichting Groen Cement uitgereikt aan  kinderopvanglocaties die zich structureel inzetten om natuurbeleving en ‘groen' buitenspelen een stevige plek te geven in de kinderopvang.

Belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag naar buiten gaan en dat ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen en met zaaien en oogsten.

Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en te beleven. Bovendien is op deze locaties natuur verankerd in het pedagogisch beleidsplan en wordt er regelmatig over gecommuniceerd met ouders.

Groen Cement heeft een checklist ontwikkeld op basis waarvan bekeken wordt of een locatie in aanmerking komt voor het kwaliteitsmerk. Kindcentrum Kajuit voldeed aan alle voorwaarden van de checklist.

Stichting Groen Cement is ontstaan vanuit het besef dat steeds minder kinderen regelmatig buitenspelen in de vrije natuur. En dat terwijl dit heel belangrijk is voor hun welzijn en fysieke en sociaal/emotionele ontwikkeling. Groen Cement vindt het belangrijk dat kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken, zich kunnen verwonderen en kunnen leren hoe zij er zelf goed voor kunnen zorgen. De activiteiten van de stichting zijn vooral gericht op de kinderopvang. 

Vlietkinderen legt bij al haar locaties de focus op groen, duurzaam, gezond en bewegen. Dit past bij kinderopvang op weg naar de wereld van morgen.


Meer weten over Kindcentrum Kajuit? KLIK HIER 

Meer weten over de Stichting Groen Cement? KLIK HIER