NederlandsEngels

Corona en handen schudden

10-03-2020

Het coronavirus houdt ons allen bezig. Regelmatig voorzien wij onze klanten en medewerkers van informatie over dit nieuwe coronavirus.

Wij staan in nauw contact met de GGD en het RIVM, de overheidsinstanties van wie wij de richtlijnen volgen. Voorop staat dat wij de rust bewaren en zo goed als mogelijk voorbereid zijn. 

De scenario's staan klaar voor het geval wij te maken krijgen met dit virus op een van onze locaties en/of scholen waarmee wij samenwerken. Er is een 'crisisteam' geformeerd dat, zodra dit nodig is, in actie komt om de juiste maatregelen te treffen.

Wat betreft het mogelijk sluiten van een locatie, volgt Vlietkinderen de adviezen van de (lokale) overheid. Tine Oudshoorn, directeur Vlietkinderen, heeft een directe lijn met de wethouder binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg, Juliette Bouw. Deze wethouder is vanuit haar portefeuille direct betrokken bij onderwijs/kinderopvang en zorg. Zij heeft namens de gemeente zitting in het GGD crisisteam en is dus goed geïnformeerd.

BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, heeft een FAQ gepubliceerd waar zoveel mogelijk antwoorden worden gegeven op vragen zoals "Wat als we binnen de kinderopvang te maken krijgen met dit virus?"

Minister President Mark Rutte presenteerde na het wekelijks ministerieel overleg over corona deze heldere boodschap: “Stop met handen schudden.”
Dit advies, wat van toepassing is op het hele land, nemen wij serieus. Stop met handen schudden en gebruik gezond verstand. Neem de geldende hygiëne maatregelen in acht en voer deze consequent uit. We moeten er samen alles aan doen om verspreiding van dit nieuwe coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Je begrijpt dat dat deze houding niets afdoet aan ons respect voor klanten, relaties, et cetera. Wij vertrouwen op jouw begrip.

Bel ons Plan een rondleiding Ga naar ouderportaal Ga naar ouderportaal