NederlandsEngels

Tussenschoolse opvang de Tandem

Tussenschoolse opvang Leidschendam het Lien | de Tandem

De kinderen lunchen bij Tussenschoolse opvang Leidschendam het Lien | de Tandem in hun eigen klas met een vaste TSO-medewerker. De afspraak is dat ieder kind minimaal één boterham eet en wat drinkt. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen met een gevulde maag de schooldag afmaken. Wat er van de lunch over is gaat in de trommel of broodzakje weer mee naar huis. Op die manier kun je zien wat uw kind van de lunch heeft gegeten. Soms komt het voor dat een kind geen lunch bij zich heeft, dan zorgen wij voor iets te eten en drinken.

De TSO coordinator op deze locatie is Simone Netten, je kunt haar bereiken via tsotandem@vlietkinderen.nl 

LunchTips!

Gezond eten vinden we belangrijk, ook tijdens de tussenschoolse opvang. Dus, om het broodtrommeltje van jouw kind extra gezond en lekker te maken hebben we een paar tips:

 • Geef naast een boterham/broodje ook fruit en/of groentesnacks mee, zoals tomaat, wortel, komkommer of reepjes paprika.
 • Wel eens gedacht aan een wrap? Die kun je lekker vullen met een groentespread, plakje kipfilet, kaas, blaadjes sla erbij, verzin het maar!
 • Kies voor bruin of volkoren brood, daar zitten meer vezels in dan witbrood, is dus gezonder en geeft een verzadigd gevoel.
 • Is jouw kind dol op kaas? Maak dan boterhammen met 30+ kaas een dag van te voren klaar en bewaar ze in de vriezer. Dan is je kaas niet zweterig de
 • Bak ook eens een omelet of een volgranenpannenkoek voor in de broodtrommel.

 • Voor meer inspiratie kijk HIER.
Michèle Dorsman

Manager kindcentrum

Michèle Dorsman

Praktische informatie over deze opvang

 • Activiteiten tussenschoolse opvang

  Kinderen moeten hun energie kwijt kunnen. Dat is het leukste om lekker buiten te doen. Daar is bij ons alle gelegenheid voor. Er is een prachtige buitenspeelplaats met genoeg ruimte voor alle groepen. Bij slecht weer bieden wij de kinderen een alternatief aan. Iedere dag maken wij er met ons team een leuk uurtje van. Samen met de kinderen gaan wij bijvoorbeeld knutselen. Wij werken tijdens het knutselen met thema’s, zoals sinterklaas, kerst, vader- en moederdag. De kinderen kunnen ook spelen met Kapla, Playmobile, Lego en de vele andere spelletjes die beschikbaar zijn.

  Voor de kleuters van groep 1 en 2 is er een aparte buitenspeelplaats met het nodige spelmateriaal, zoals fietsen, steppen, karren en voetballen. En natuurlijk de bekende zandbak waar de lekkerste taarten worden gebakken! Bij slecht weer blijven we binnen. Er wordt dan op het smartbord een  film gedraaid of de kinderen kunnen kiezen om in een ander lokaal te gaan kleuren of te spelen op de gang. Uiteraard onder toezicht van een van onze medewerkers. Groepen 3 en 4 hebben een apart speelplein.

  Vanaf groep 5 mogen de kinderen buiten de hekken op de Tandem Berg spelen! Deze vaste regel is bij alle leerlingen bekend. Bij de verschillende ‘buitenruimtes’ is er toezicht van de TSO-medewerkers. Zij zijn voor de kinderen goed herkenbaar aan de blauwe Vlietkinderen-jassen. De TSO-medewerkers letten op de kinderen en zorgen voor de verdeling van oa. de voetballen, stelten, rollerskates, pingpongbedjes.

  Ons aparte kunstgrasveld is bedoeld voor de hogere groepen 7/8. Hier worden fanatieke wedstrijden gespeeld! Bij slecht weer is er voor de kinderen de mogelijkheid om bijvoorbeeld een film te kijken of te knutselen. De kinderen kunnen zelf kiezen aan welke activiteit ze willen deelnemen.

 • Gymen

  Als extra hebben wij op dinsdag de beschikking over de gymzaal. Kinderen van groep 6 t/m 8 gaan daar onder begeleiding van een gediplomeerde TSO-medewerker de leukste spelletjes doen.

  Het overblijven voor de kinderen op de tussenschoolse opvang Leidschendam het Lien de Tandem is echt hartstikke leuk! Vier dagen per week maken we het met ons team zo leuk en gezellig mogelijk voor de kinderen!

 • Kosten tussenschoolse opvang

  De kosten voor de tussenschoolse opvang kunt u hier vinden.

   

 • Scholen

  De Tandem

 • Contactgegevens locatie

Adres

Openingstijden

12.00 tot 13.00 uur

Neem een kijkje bij "Tussenschoolse opvang de Tandem"

Bel ons Plan een rondleiding